Guildhall London
Geplaatst: 12 dec 2013 22:31
Waar altijd wel iets valt op te steken
https://pijprokersforum.nl/
Werden Comoy bowls in olie gekookt? Naar mijn weten alleen Dunhill.. Maar zal eens gaan researchen. Trouwens, de kwaliteit van Barling is legendarisch geworden omdat ze hele oude ebouchons gebruikten. Die werden ge-air-cured en niet in de olie gedipt.magicmarcello schreef:Absolute topper voor het zwarte blad; in deze pijp wordt uitsluitend Beck's Ol' Limey Bastard gerookt!
Het is een ietwat kleinere pijp (12,7 cm) en ik rook deze vaak als laatste van de dag, het snoepje voor het slapen gaan...
Vermoedelijk hebben dit soort Britse knollen van goede komaf net even wat fijnere rookeigenschappen voor latakia's omdat de ebouchons in olie gekookt worden, Arno zal daar het fijne wel van weten
Daarom gaf ik ook het voorzetjeArno schreef:...Maar zal eens gaan researchen...
Hier het complete artikel: http://www.rdfield.com/Articles/curing.htmOil curing- originally invented by Alfred Dunhill as a way to short-cut the time needed for air curing but not the quality of an air cured block. I quote from the patent application filed with the United States Patent Office on October 14, 1918 by Alfred Dunhill:
"In the manufacture of tobacco pipes, from brier (sic) and other woods it is often advisable to employ oil in the preparation and finishing of the pipe, but such employment of oil is open to the objection that when such pipes are first used the heat of the burning tobacco causes such oil to exude, and not only impart an unpleasant flavor in the mouth of the smoker, but also destroy the finished glossy appearance of the exterior surface of the pipe. In order to overcome this objection, more especially in pipes of high quality, they are frequently stored for a considerable period, such as twelve months or longer, to insure the perfect incorporation of the oil with the fibers of the wood and to thoroughly season the pipe. But it will be obvious that such storage of manufactured or partly manufactured articles represents capital lying idle, and the object of the present invention is to prepare and season such pipes, as to render them ready for sale and use in a comparatively short space of time.(my italics)"
Dunhill led the way in developing a whole new curing system- a system that many people from around the world swear was and is the best in the world.
Thanx Robb, vind ik zelf ook wel, ben er zeer content mee!Robb schreef:...Die Guildhall van jou is trouwens ook erg mooi MM.
Een merk waarvan ik zeker weet dat ze in olie koken is Ashton.Robb schreef:Afgaande op de site van R.D. Field was Dunhill de eerste maar niet de enige die aan oil curing deed.
Voilá, het lijstje aan Britse oliekokers groeit...Dukdalf schreef:Een merk waarvan ik zeker weet dat ze in olie koken is Ashton.Robb schreef:Afgaande op de site van R.D. Field was Dunhill de eerste maar niet de enige die aan oil curing deed.
Volgens mij zijn er tegenwoordig ontelbare makers die aan 'oil-curing' doen. Waar ik meer benieuwd naar ben is wanneer Comoy's/Guildhall begon met de oliekokerij en welke makers Dunhill als eerste opvolgden hiermee.magicmarcello schreef:Voilá, het lijstje aan Britse oliekokers groeit...Dukdalf schreef:Een merk waarvan ik zeker weet dat ze in olie koken is Ashton.Robb schreef:Afgaande op de site van R.D. Field was Dunhill de eerste maar niet de enige die aan oil curing deed.
...daar zou je weleens helemaal gelijk in kunnen hebben...Dukdalf schreef:De meestal toch redelijk betrouwbare heren Liebaert en Maya zeggen helemaal niets over oil curing in hun boek. Frans chauvinisme, vermoed ik.
Huh? In zoverre heb ik nog niets kunnen vinden waarin staat dat Comoy's aan oil-curing deed. Ben er inmiddels wel min of meer achter dat Dunhill aan oil-curing deed tot ±1968. Ook de tijd waarin veel bruyere-soorten bijna niet meer te krijgen waren (bv. Algerijns bruyere). Voor een echte zeker weten oil curing Dunhill moet je er eentje hebben uit de patent era, tot 1955. Trouwens, volgens Bill "Ashton" Taylor is het effect van oil curing (hij deed daar zelf idd ook aan) verdwenen na zo'n beetje 30 bowls roken. Dus als er zich wat cake gevormd heeft.Robb schreef:Volgens mij zijn er tegenwoordig ontelbare makers die aan 'oil-curing' doen. Waar ik meer benieuwd naar ben is wanneer Comoy's/Guildhall begon met de oliekokerij en welke makers Dunhill als eerste opvolgden hiermee.magicmarcello schreef:Voilá, het lijstje aan Britse oliekokers groeit...Dukdalf schreef:Een merk waarvan ik zeker weet dat ze in olie koken is Ashton.Robb schreef:Afgaande op de site van R.D. Field was Dunhill de eerste maar niet de enige die aan oil curing deed.
Niet onlogisch, toch? Zodra die cake er is staat de tabak niet meer in rechtstreeks contact met hout. Taylor stelde ook dat als hij dezelfde ketel zou draaien van een in water gekookte ebauchon en van een olie gekookte de laatste lichter zou zijn.Arno schreef:Trouwens, volgens Bill "Ashton" Taylor is het effect van oil curing (hij deed daar zelf idd ook aan) verdwenen na zo'n beetje 30 bowls roken. Dus als er zich wat cake gevormd heeft.
Inderdaad, ik was misschien wat rap met het trekken van de conclusie. Maar ik krijg het idee dat het na Dunhill's introductie vrij snel is overgenomen door andere makers, en dus ook Comoy's. Heb je wel kunnen vinden dat ze het juist niet deden bij Comoy's, of wordt er niets over geschreven?Arno schreef:Huh? In zoverre heb ik nog niets kunnen vinden waarin staat dat Comoy's aan oil-curing deed.Robb schreef:Volgens mij zijn er tegenwoordig ontelbare makers die aan 'oil-curing' doen. Waar ik meer benieuwd naar ben is wanneer Comoy's/Guildhall begon met de oliekokerij en welke makers Dunhill als eerste opvolgden hiermee.magicmarcello schreef:Voilá, het lijstje aan Britse oliekokers groeit...Dukdalf schreef: Een merk waarvan ik zeker weet dat ze in olie koken is Ashton.
Ik kan er nog niets over vinden.. Niets over Comoy's en air-curing (wat ik zelf denk) en Comoy's en oil-curing.Robb schreef:Inderdaad, ik was misschien wat rap met het trekken van de conclusie. Maar ik krijg het idee dat het na Dunhill's introductie vrij snel is overgenomen door andere makers, en dus ook Comoy's. Heb je wel kunnen vinden dat ze het juist niet deden bij Comoy's, of wordt er niets over geschreven?Arno schreef:Huh? In zoverre heb ik nog niets kunnen vinden waarin staat dat Comoy's aan oil-curing deed.Robb schreef:Volgens mij zijn er tegenwoordig ontelbare makers die aan 'oil-curing' doen. Waar ik meer benieuwd naar ben is wanneer Comoy's/Guildhall begon met de oliekokerij en welke makers Dunhill als eerste opvolgden hiermee.magicmarcello schreef: Voilá, het lijstje aan Britse oliekokers groeit...
Lukt vrij aardigdinck schreef: Sorry, ik ben hard aan het werk mijn imago als Sasieni-fan te vestigen.