Mac Baren - HH Acadian Perique

Bericht plaatsen:
[merk] - [type]
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ribbon
Berichten: 3871
Lid geworden op: 29 mar 2010 19:45
Locatie: Goeree-Overflake

Mac Baren - HH Acadian Perique

Bericht door Ribbon »

HH Acadian Perique
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Merk: Mac Baren
Blender/ fabriek: Per Jensen/ Mac Baren
Blend type: Virginia/Perique
Ingrediënten: Burley, Cavendish, Kentucky, Orientaals/Turks, Perique, Virginia
Toegevoegde smaken: Geen
Snede: Ribbon, gevarieerd
Verpakking: blik 100 gram
Land: Denemarken
Productie: verkrijgbaar

https://www.tobaccoreviews.com/blend/34 ... an-perique

Het verbaasde me lichtelijk dat deze blend hier nog geen eigen topic had, dus bij deze.
Dit groeibriljantje lag 8 jaar in mijn kast alvorens hij werd geopend. De geur uit het blik is wat zurig op een complexere manier. 'Kuilgras' zou een geschikte richting kunnen aangeven, maar een ieder die bekend is met de geur van onverbrande Perique zal dit direct herkennen. De licht- en donkerbruine stukken tabak zijn grotendeels 'ribbon-cut', maar met een aanzienlijke hoeveelheid grover gesneden stukken. De vochtigheid is prima. Bij de eerste opening vrij vochtig, maar dit had weinig invloed op de rookbaarheid. Na een week of wat is hij nog nauwelijks droger geworden.

De term VaPer doet deze blend tekort. De smaakbeleving leunt voor het grootste deel op de Perique die subtiel wordt ondersteund door de orientaalse tabak(ken?). De smaak is groots en verflauwd nauwelijks gedurende de rooksessie. Af en toe komt de burley om de hoek kijken, maar het meest valt de algehele complexiteit van de blend op. Het is een blend die men kan proberen te ontleden, of achteloos kan wegpaffen. In beide gevallen levert het een bevredigende rookervaring op.
De hoeveelheid nicotine zou ik gemiddeld tot hoog noemen. Meestal is er op dat vlak 'niks aan de hand', maar omdat hij uitnodigt tot doorpaffen kan hij af en toe nog wel eens een klein tikje geven.

Een absolute aanrader voor VaPer liefhebbers die wat meer uitdaging zoeken op het gebied van complexiteit. De ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en komen erg 'natuurlijk' over. Hier gaan zeker nog wat meer blikken van in huis gehaald worden.

Afbeelding
Huidige rotatie: STG Escudo (2012), PRF Brullende Leeuw (2013), C&D Burley Flake #3 (2012)

Plaats reactie