van aromatische tabakken naar het zwaardere spul
Geplaatst: 28 sep 2015 12:07
beste collega's,
ik ben nu een 3 maanden bezig met pijproken. ik ben begonnen met de aromatische tabakken zoals de mac baren vanilla cream en de peterson special reserve 2014. prima tabakken hoor, versta me niet verkeerd.
Maar al snel stapte ik over op wat meer naturel tabakken, misschien mede omdat ik sigarettenroker ben (en probeer dat uit te doven omdat de pijp toch wel lekkerder is). Semois half grove snede van Huis Windels bvb. ook de mac baren scottishc mixture (gekocht in luxemburg om bij mijn nieuwe pijp te roken) bevalt me erg.
Maar ik begin precies te merken dat al die aromatics wel leuk ruiken, maar de smaak is soms niet dat. en soms ook erg heet. En ik die dacht dat de meer naturel tabakken (vooral de scotisch mixture verschoot ik van) meer zouden stinken en vies smaken (zoiets als sigaretten maar dan veel meer domp). maar het tegendeel is waar, ik vind ze erg zoet soms en erg lekker en zacht en bijten minder in mijn ervaring.
om dan maar te zwijgen over de latakia's die ik heb ontdekt (dunhill 965 en de SG commonwealth). wat een smaak zeg, romerig en vol. niet wat je op het eerste zicht (of zeg maar neus) zou verwachten.
vroeg me maar af of er nog zo mensen waren met dezelfde ervaring, of die eigenlijk alleen maar tabakken roken zonder al teveel toevoegingen. want ik ben in staat al mijn pijpen waar ik de aromatics in rookte nu eerst te neutraliseren en er andere "stevigere" tabakken in te roken.
iemand tips om dit te doen? vb voortrekker erin doen voor de eerste keren?
en als ik bvb dunhill 965 rook in een pijp, kan er dan de keer erop de SG commonwealth in? of kan mengen van latakia's ook niet?
ik ben nu een 3 maanden bezig met pijproken. ik ben begonnen met de aromatische tabakken zoals de mac baren vanilla cream en de peterson special reserve 2014. prima tabakken hoor, versta me niet verkeerd.
Maar al snel stapte ik over op wat meer naturel tabakken, misschien mede omdat ik sigarettenroker ben (en probeer dat uit te doven omdat de pijp toch wel lekkerder is). Semois half grove snede van Huis Windels bvb. ook de mac baren scottishc mixture (gekocht in luxemburg om bij mijn nieuwe pijp te roken) bevalt me erg.
Maar ik begin precies te merken dat al die aromatics wel leuk ruiken, maar de smaak is soms niet dat. en soms ook erg heet. En ik die dacht dat de meer naturel tabakken (vooral de scotisch mixture verschoot ik van) meer zouden stinken en vies smaken (zoiets als sigaretten maar dan veel meer domp). maar het tegendeel is waar, ik vind ze erg zoet soms en erg lekker en zacht en bijten minder in mijn ervaring.
om dan maar te zwijgen over de latakia's die ik heb ontdekt (dunhill 965 en de SG commonwealth). wat een smaak zeg, romerig en vol. niet wat je op het eerste zicht (of zeg maar neus) zou verwachten.
vroeg me maar af of er nog zo mensen waren met dezelfde ervaring, of die eigenlijk alleen maar tabakken roken zonder al teveel toevoegingen. want ik ben in staat al mijn pijpen waar ik de aromatics in rookte nu eerst te neutraliseren en er andere "stevigere" tabakken in te roken.
iemand tips om dit te doen? vb voortrekker erin doen voor de eerste keren?
en als ik bvb dunhill 965 rook in een pijp, kan er dan de keer erop de SG commonwealth in? of kan mengen van latakia's ook niet?