Wat paft de schot ? - deel 2
- Dukdalf
- Berichten: 2157
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Als ik het goed heb ben jij geen haringliefhebber, dus des te meer dank voor je goede wensen. Het schijnt dat ze ook een dj geregeld hebben, maar daar sla ik me wel doorheen. De fiets staat gesmeerd en met harde bandjes klaar en welllicht krijg ik de oudste zoon des huizes als gezelschap.
- Wowbagger
- Berichten: 5642
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Nee zeker niet inderdaad. Daar had je mijn oude heer voor moeten hebben. Die haalde ze vroeger per emmertje, maakte ze zelf schoon. Zo'n emmertje leefde nooit lang bij ons thuis.Dukdalf schreef: ↑12 jun 2018 22:17Als ik het goed heb ben jij geen haringliefhebber, dus des te meer dank voor je goede wensen. Het schijnt dat ze ook een dj geregeld hebben, maar daar sla ik me wel doorheen. De fiets staat gesmeerd en met harde bandjes klaar en welllicht krijg ik de oudste zoon des huizes als gezelschap.
Neemt niet weg dat ik het een mooie traditie vind.
- Wowbagger
- Berichten: 5642
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Frieten, gebakken in Ossewit. Zalig.
- Eelco
- Berichten: 631
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Kaas is Vlaams voor kwark, toch? Wij gebruikten een recept uit "Das große Buch der Kuchen & Torten": Käsekuchen. Maar de kwarkmassa wordt niet met bloem/meel afgedekt. Hieronder een korte samenvatting/vertaling.Paasei schreef: ↑11 jun 2018 09:38"Cheesecake gebakken..."
Ik ben al lang op zoek naar handelbaar een recept.
Op internet vind je enkel recepten voor kaastaart met gelatine op een bodem van koek of spritsen, maar ik zoek dus eentje met de kaas onder het beslag met bloem/meel.
Kan je het recept even posten?
Korstdeeg:
220 g meel
120 g boter
50 g poedersuiker
1 tl zout
1 eigeel
bakvorm van 26 cm doorsnede met 3 cm hoge rand of een springvorm
Dit alles tot een deeg kneden, in kruimels hakken en opnieuw kneden, en in folie in de koelkast minstens een uur laten rusten. Uitrollen.
Kwarkmassa:
500 g volle kwark (let op: veel 'kwark' in de supermarkt is geen kwark, AH biologisch in ieder gevalwel)
160 g suiker
4 eieren
citroen- of limoenrasp
1 tl zout
100 g boter
60 g meel
80 g rozijnen (wij gebruikten een restje ananas uit blik, restverwerking, rozijnen lijken me ook niet lekker)
optioneel: 2 cl witte rum
poedersuiker om te bestrooien
Voor het beste resultaat de kwark door een zeef drukken.
Splits de eieren en voeg het eigeel aan de kwark toe. Doe het eiwit alvast in een schone stalen kom, om later stijf te kloppen.
Klop het kwarkmengsel samen met suiker schuimig, voeg dan citroenrasp, zout, warme boter en rozijnen/ananas/rum toe.
Klop het eiwit stijf en 'vouw' dit in de kwarkmassa.
Vul de bodem met de kwarkmassa en bak de kwarktaart ca. 45 minuten in de oven op 150-160 graden (niet heter!).
Bestrooi met poedersuiker.
- Paasei
- Berichten: 4646
- Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
- Locatie: Wuustwezel
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Kwark heet bij ons 'platte kaas'...Eelco schreef: ↑14 jun 2018 22:13
Kaas is Vlaams voor kwark, toch? Wij gebruikten een recept uit "Das große Buch der Kuchen & Torten": Käsekuchen. Maar de kwarkmassa wordt niet met bloem/meel afgedekt. Hieronder een korte samenvatting/vertaling.
Korstdeeg:
220 g meel
120 g boter
50 g poedersuiker
1 tl zout
1 eigeel
bakvorm van 26 cm doorsnede met 3 cm hoge rand of een springvorm
Dit alles tot een deeg kneden, in kruimels hakken en opnieuw kneden, en in folie in de koelkast minstens een uur laten rusten. Uitrollen.
Kwarkmassa:
500 g volle kwark (let op: veel 'kwark' in de supermarkt is geen kwark, AH biologisch in ieder gevalwel)
160 g suiker
4 eieren
citroen- of limoenrasp
1 tl zout
100 g boter
60 g meel
80 g rozijnen (wij gebruikten een restje ananas uit blik, restverwerking, rozijnen lijken me ook niet lekker)
optioneel: 2 cl witte rum
poedersuiker om te bestrooien
Voor het beste resultaat de kwark door een zeef drukken.
Splits de eieren en voeg het eigeel aan de kwark toe. Doe het eiwit alvast in een schone stalen kom, om later stijf te kloppen.
Klop het kwarkmengsel samen met suiker schuimig, voeg dan citroenrasp, zout, warme boter en rozijnen/ananas/rum toe.
Klop het eiwit stijf en 'vouw' dit in de kwarkmassa.
Vul de bodem met de kwarkmassa en bak de kwarktaart ca. 45 minuten in de oven op 150-160 graden (niet heter!).
Bestrooi met poedersuiker.

Snap ik goed dat je het korstdeeg maakt, op de bodem van de springvorm doet, de kwarkmassa er op en dan alles samen afbakken?
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...
- Eelco
- Berichten: 631
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ja, dat is zo'n beetje het idee

- Wowbagger
- Berichten: 5642
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Is het dan trouwens de koekjes-bodem die je tegenstaat of gaat het over de vulling (de gelatine wellicht? Ik denk daarbij aan een no bake-taart)?Paasei schreef: ↑11 jun 2018 09:38"Cheesecake gebakken..."Eelco schreef: ↑10 jun 2018 20:51Ouders op bezoek. Mijn man had een lekkere frisse cheesecake met limoensap en een restje ananas gebakken. 's Avonds zomers gekruide pompoensoep (met salie uit de tuin), een maaltijdsalade (ijsbergsla, rucola, puntpaprika, bospeen, koolrabi, kidneybonen), spul om de salade op te leuken (bulgur, Turkse yoghurt, geroosterde zonnebloempitten, feta, augurken, knoflookcroutons), ciabatta, kruidenboter (met verse oregano uit de tuin), spinaziehummus (wegens spinazie-moest-op).
Ik ben al lang op zoek naar handelbaar een recept.
Op internet vind je enkel recepten voor kaastaart met gelatine op een bodem van koek of spritsen, maar ik zoek dus eentje met de kaas onder het beslag met bloem/meel.
Kan je het recept even posten?
Ik heb zelf goede ervaringen met dit recept: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/286 ... cheesecake maar dan de citroen vervangen door limoen. Echter wel met koekjes-bodem.
- Paasei
- Berichten: 4646
- Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
- Locatie: Wuustwezel
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
yep, het gelatine/no bake gedoe staat me niet aanWowbagger schreef: ↑15 jun 2018 11:58Is het dan trouwens de koekjes-bodem die je tegenstaat of gaat het over de vulling (de gelatine wellicht? Ik denk daarbij aan een no bake-taart)?
Ik heb zelf goede ervaringen met dit recept: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/286 ... cheesecake maar dan de citroen vervangen door limoen. Echter wel met koekjes-bodem.
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vanavond staan er hangmosselen op het menu.
Na wat spoelen gaan ze in de wok met een weinig olijfolie, enkele teentjes knoflook, een fikse draai van de peperbus en iets grof zeezout.
Laten smoren en van tijd tot tijd omhutselen en klaar.
We eten er stokbrood, kruidenboter, Franse kaasjes bij.
Na wat spoelen gaan ze in de wok met een weinig olijfolie, enkele teentjes knoflook, een fikse draai van de peperbus en iets grof zeezout.
Laten smoren en van tijd tot tijd omhutselen en klaar.
We eten er stokbrood, kruidenboter, Franse kaasjes bij.
- Dukdalf
- Berichten: 2157
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ah, mosselen. Lekker hoor! Hier vanavond groene linzen, met behalve ui en knoflook en wortel en selderij veel paprika en tomaat. Toen ik nog naar 'The Young Ones' keek had ik nooit gedacht dat linzen ooit mijn favoriete peulvrucht zouden worden
.

- Tobias Tobit
- Berichten: 1484
- Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vandaag weer eens tuinbonen gegeten. Was. Erg lang geleden. Dubbel gedopt, nog even smoren met wat bonenkruid erbij smaakte me weer prima. Erbij een Ierse flat iron steak en wat gekookte aardappelen.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.
- Wowbagger
- Berichten: 5642
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ook hier een lang-niet-meer-gehad-groente vandaag: spinazie. Erbij een gepofte aardappel en een sucadelapje met champignons.
- George Bertram
- Berichten: 393
- Lid geworden op: 28 dec 2017 15:36
- Locatie: Hulst
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ook bij ons stond spinazie op het menu.
Sjalotje met knoflook aangefruit, spinazie erbij roerbakken. Daarna nog een pakje tomaatblokjes met basilicum erbij
Ondertussen pasta koken - al dente natuurlijk.
Een stukje kabeljauwfilet in hete olijfolie bakken.
Bordje opmaken en afmaken met wat parmaggiano....
lekker lekker...
Sjalotje met knoflook aangefruit, spinazie erbij roerbakken. Daarna nog een pakje tomaatblokjes met basilicum erbij
Ondertussen pasta koken - al dente natuurlijk.
Een stukje kabeljauwfilet in hete olijfolie bakken.
Bordje opmaken en afmaken met wat parmaggiano....
lekker lekker...
Fumo et Emergo 

- Eelco
- Berichten: 631
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
- Wowbagger
- Berichten: 5642
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ziet er lekker uit Eelco.
Vandaag mijn moeder op bezoek, en op haar verzoek maak ik risotto. In dit geval met champignon, courgette, verse tuinbonen en pecorino. IJs toe.
Vandaag mijn moeder op bezoek, en op haar verzoek maak ik risotto. In dit geval met champignon, courgette, verse tuinbonen en pecorino. IJs toe.
- Dukdalf
- Berichten: 2157
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Geen lang-niet-gehad groente, maar een vis: gerookte makreel. Aangemaakt met citroen, een vers pepertje, een sjalot en wat andere groente. Couscous en gegrilde aubergine erbij. Lekker zomers maaltje.
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
- Tobias Tobit
- Berichten: 1484
- Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Mooi stuk vlees ASMO! En perfecte cuisson! Waar haal je ganzenvet hier in de regio?
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Dank voor het compliment. Ganzenvet koop ik altijd bij wildhandel Treuren. Sowieso sinds jaar en dag mijn favo adres voor dode vogels en aanverwante artikelen.Tobias Tobit schreef: ↑29 jun 2018 21:56Mooi stuk vlees ASMO! En perfecte cuisson! Waar haal je ganzenvet hier in de regio?
Groot blik kost een euro of 7.
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14513
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Daar loopt het water letterlijk van langs de mondhoeken, morgen ook een BBQ te gaan en hoewel supergezellig en lekker eten, niets te klagen (!!!) denk ik dat het meer sateh en burgers worden.
Misschien maar beter ook, met de hoeveelheden vitamine A die geschonken zal gaan worden kunnen we een mooi stuk vlees als dit eerder verknallen dan zo mooi krijgen als op foto nummero 2.
Misschien maar beter ook, met de hoeveelheden vitamine A die geschonken zal gaan worden kunnen we een mooi stuk vlees als dit eerder verknallen dan zo mooi krijgen als op foto nummero 2.
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vandaag een kg kopkaas in ferme brokken gesneden en in een marinade laten zwemmen.
Morgen worden deze brokken aan metalen pennen geregen en verder gereed gemaakt voor de Barbie Knoei.
Vandaag stond eigen gemaakte frieten met een lekkere bek op het nemu.
Morgen worden deze brokken aan metalen pennen geregen en verder gereed gemaakt voor de Barbie Knoei.
Vandaag stond eigen gemaakte frieten met een lekkere bek op het nemu.
- The_Undertaker
- Administrator
- Berichten: 8227
- Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Kopkaas ja? Als je het niet erg vind, dan sla ik effe over

"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Is niks mis mee hoor UT.The_Undertaker schreef: ↑30 jun 2018 21:49Kopkaas ja? Als je het niet erg vind, dan sla ik effe over![]()
Gewoon vlees van het varken, lekker mals.

- Janno
- Berichten: 2191
- Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
- Locatie: Dieren
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Moet je eens googlen op 'kopkaas'. Heb je meteen gegeten en gedronken.Bommel schreef: ↑01 jul 2018 10:36Is niks mis mee hoor UT.The_Undertaker schreef: ↑30 jun 2018 21:49Kopkaas ja? Als je het niet erg vind, dan sla ik effe over![]()
Gewoon vlees van het varken, lekker mals.
![]()
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned
- Tobias Tobit
- Berichten: 1484
- Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Hier in de regio wordt met kopkaas altijd zult bedoeld. Ik vroeg me al af hoe je dat op een stokje ging houden tijdens de BBQ.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Shit heren, lees net de taalcorrector die een eigen willetje heeft.
Wat op dit moment aan stalen pinnen geregen wordt zijn stukken gemarineerde kop HAAS van het varken.
Hoewel een stukje gesmolten zure hoofdkaas in een kuiltje van de zuurkool stamp best lekker is.
Maar niet met dit weer.

Wat op dit moment aan stalen pinnen geregen wordt zijn stukken gemarineerde kop HAAS van het varken.
Hoewel een stukje gesmolten zure hoofdkaas in een kuiltje van de zuurkool stamp best lekker is.
Maar niet met dit weer.

- Dukdalf
- Berichten: 2157
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
De schot pafte hier gebakken dorade met zoetzuur van geroosterde paprika's, couscous en een slaatje van komkommer en venkel. Perfect zomers maaltje.
- Eelco
- Berichten: 631
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Falafel met coleslawtzatziki, salade en pitabroodjes.


- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
- Tobias Tobit
- Berichten: 1484
- Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ziet er erg goed uit, zijn de pita's ook zelf gemaakt?
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.