Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Organisatie en verslaggeving van ontmoetingen IRL
Plaats reactie
Gebruikersavatar
magicmarcello
Berichten: 2001
Lid geworden op: 27 jan 2011 17:10
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door magicmarcello » 11 mar 2018 12:04

Afgelopen donderdag hebben Monique en ik elkaar dan eindelijk na een heule lange tijd weer eens gezien...bij mij thuis in het magisch kasteeltje.
De maan en sterren stonden goed, de bezemstelen waren getuned en eindelijk was het tijd voor de lang beloofde Italiaanse culinaire excursie.
De reden dat het allemaal zo lang heeft geduurd ligt bij mij, ik was in volledige retraite qua forum en andere zaken na wat pijnlijke zaken van persoonlijke aard.
De insiders weten nog wat er destijds is gebeurd rondom mijn zoon en mijn toenmalige vriendin, dus daar ga ik hier niet verder op in.
Wat ik wel graag wil onthullen is de geweldige avond die ik met MilleLuci heb gehad, we raakten niet uitgepraat en hebben enorm genoten van het warme weerzien.
Leuk detail was dat de lieve schat wel prachtige tulpen en heerlijke wijn voor mij had meegenomen, maar haar eigen pijpen en tabak was ze in de haast vergeten haha...
Het moge glashelder zijn dat uw magus daar wel ruimschoots in kon voorzien, dus haar 'probleempje' was snel opgelost met een pas geopend blik Sweet Killarney en de daarbij perfect passende Vauen uit de (veel te grote) collectie.
Ook al gaat mijn voorkeur absoluut uit naar gerijpte flakes en het zwarte blad (hertenkak volgens Mo), toch heb ik altijd wel ergens nog een aromatisch zoetje liggen...
Temidden van de zoete dampen, het kokkerellen en de (in mijn geval al ruimschoots vloeiende) wijn was het een genoeglijk bijbeppen over van alles en nog wat, inclusief het forum en onze persoonlijke activiteiten en ontwikkeling als kunstenaar.
Omdat mijn salon tevens een nevenfunctie heeft als atelierruimte (ik heb nog 2 andere ateliers waar ik werk) staat het hier dan ook aardig vol met momenteel circa 100 werken, dus er was genoeg te zien van wat ik in de afgelopen jaren op het canvas heb uitgespookt.
De retraite was achteraf bezien onvermijdelijk om na alle ellende weer volledig en diep terug te komen bij mezelf, het was eigenlijk pure healing.
...en het heeft zijn vruchten afgeworpen, waardoor ik begin vorig jaar mijn start heb kunnen maken als professioneel kunstenaar...
Je begrijpt dat we daar niet over uitgepraat raakten, 2 tovenaars (want dát zijn kunstenaars werkelijk) aan tafel bij elkaar, daar regeert volledig de artistieke magie!
Maar er was nog meer...
Monique had nog nooit de collectie gezien, dus mocht ik pronken met wat illustere 'collectables' en prachtexemplaren uit de verzameling om van te watertanden.
Daarnaast ben ik ook best wel trots op het feit dat de kleine maar toegewijde verzameling rijpende tabakken nog steeds een blik Janneman Flake en een blik Brullende Leeuw uit de allereerste productieoplage van 2013 rijk is.
Ik vraag me af wie er op het forum eveneens hiermee nog is gezegend door geduld...dat zullen er niet veel zijn, want deze tabakken waren destijds vers al vurrukkulluk...
Men zegt wel eens...wie wat bewaart, die heeft wat...
Er is ook wel eens gezegd...I'll be back...
Voilá, bij deze dan middels dit verslagje...voor een ieder die mij heeft gemist...
En fin, u zult vast wel begrijpen dat Mo en ik een fantastische avond hebben gehad en het heeft mijn hart weer opgewarmd voor pijp en tabak, want de laatste paar jaren kwam het daar slechts zelden van door allerlei omstandigheden...
Desalniettemin is het forum nooit uit mijn hart verdwenen en heb ik achter de magische schermen nog contact gehouden met Peter en Monique.
Binnenkort zal ik wat uitgebreider verslag gaan doen van de afgelopen periode en zal ik weer wat vaker op het forum gaan schrijven en lezen hoe het met jullie gaat.
Nieuwe mensen erbij, oude bekenden die er gelukkig nog steeds zijn, en sommigen die het forum al dan niet definitief hebben verlaten...ik zal het allemaal op me af laten komen...
Dan rest mij voor dit moment nog de wens dat het met iedereen echt goed mag gaan, in vol genot van alle heerlijke dampen en hopelijk ook van elkaar en jezelf!
En er is nog een (mogelijk leuke en interessante) mededeling van huishoudelijke aard...
Voorafgaande aan onze ontmoeting hebben Mo en ik uiteraard al regelmatig middels onze kristallen bollen contact gehad en zij wist op magische wijze in te springen op een situatie van courante noodzaak in het kunstenaarsleven van uw magus.
Aangezien ik altijd al heb geweten dat mijn collectie pijpen deels ook een stukje belegging was (een appeltje voor dorstige tijden), wist ik ook dat er ooit een moment zou kunnen aanbreken om afstand te nemen van mijn gekoesterde en verzorgde rookhout.
Wanneer je tegen de 120 pijpen aan loopt, tja, die ga je gewoon niet allemaal roken...en dat is zonde!
Wanneer je daarnaast in je kunstenaarsbestaan aanloopt tegen een financieel knelpunt terwijl je juist zoveel progressie maakt op allerlei fronten, dan is het besluit zo genomen.
Ik gaf vorige week dus aan Monique te kennen hoe de situatie momenteel acuut lag, en dat ik had besloten om een deel van de collectie aan te gaan bieden.
Daarop kreeg ik te horen dat zij zaterdag naar Wuustwezel zou gaan en voor mij de desbetreffende pijpen wel wilde meenemen.
Dat scheelt toch in ieder geval verzendkosten voor de geïnteresseerden...
Goed plan Monique, waarvoor magische dank!
Geniet van je Larsen 2014 Edition en vanavond breien we het verhaal rond in desbetreffende post (met foto's).
Tipje van de sluier;
Alle pijpen zijn volledig ende compleet nieuw ende ongerookt!!!
...en het zijn ware juweeltjes...
Minder mag je van je magus niet verwachten...

...u hoort later vandaag nog van ons... 8)
Magus des Forums

Ignis Mutatres

www.novart.nl

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14610
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Eliminator » 11 mar 2018 12:14

Allereerst wat geweldig leuk je hier weer te zien, lang geleden kerel.
En uiteraard verbaasd het ons niets dat het een geweldige avond is geweest met Monique, met een dergelijke dame kan er alleen maar magie ontstaan.
Kijk uit naar de foto's.
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8279
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door The_Undertaker » 11 mar 2018 12:55

De oplettende lezer was enkele dagen geleden al op de hoogte van deze ontmoeting, of althans, er waren zo wat vermoedens. Erg leuk om te zien dat onze tovenaar weer van zich laat horen, mooi verslag van een nog mooiere avond. Ik hoop van harte dat het je goed gaat!
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 7366
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Arno » 11 mar 2018 14:18

Magistraal! (T)
Afbeelding

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2310
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Janno » 11 mar 2018 14:20

Heel mooi om te lezen =D> =D>
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5793
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Wowbagger » 11 mar 2018 14:29

Fijn om uw gezicht weer te treffen in deze contreien Magister. We hebben uw stoel warm gehouden.

Gebruikersavatar
Sidekickelvis
Berichten: 4067
Lid geworden op: 28 dec 2012 19:11
Locatie: Pijnacker

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Sidekickelvis » 11 mar 2018 15:29

De Magus is weer eens uit het niets verschenen. Welkom terug! En ook hier nog enkele blikken Brullende Leeuw uit de eerste serie....
Lekkâh hooâh, ik hâw dur zau van!

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5740
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Jos » 11 mar 2018 15:59

Uiteraard wist ik dit alles al omdat ik een heel goede kristallen bol heb, gewicht ruim 24 kilo en hoogte bijna 30cm, die ik dagelijks raadpleeg. Maar heel sympathiek van MM dat hij hier ook anderen op de hoogte stelt..
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13963
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Bommel » 11 mar 2018 16:30

Van de week in alle vroegte van de ochtend, staand in de dagelijkse nauwelijks bewegende rij stalenkoetsen, aanschouwde ik de opkomende vuurbol, ochtend rood van kleur.
Dit aangezicht van magische panoramatisch allure trof mij een bliksemschicht door het hoofd die mij de vraag deed stellen van uit mijn brein, hoe zal het zijn met onze Magnus.
En zie hier, met een zondagse onverwachtte plof een teken van de Magister des forums.
En dat doet mij geweldig deugd.
Ook een fantastisch verslag van een bescheiden doch weldadig toverkring avond.
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12361
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door robvoorburg » 11 mar 2018 18:02

Goed weer van je lezen Marcel!

Gebruikersavatar
Huub
Berichten: 3116
Lid geworden op: 06 jun 2010 20:58

Re: Tovenaarsmeeting Mille & Magic...

Bericht door Huub » 17 mar 2018 20:31

Hallo Marcel.

Goed te lezen dat je weer " Boven water bent " en dat het je goed gaat.

Plaats reactie