Pagina 1 van 1

Makla

Geplaatst: 12 mar 2016 20:48
door Satyr
Is er iemand van jullie bekend met 'makla'?

Ik nu dus wel. Ik ben geen verstokte nicotine-junk, maar wil dit typisch Belgisch/Afrikaanse spul toch eens proberen. Het is een soort snus: los in het potje, klei-achtige textuur. Je kneedt er een bolletje van en hup, onder de bovenlip.

Het eerste dat je tegemoet komt is een sterke ammoniakgeur. Ruikt niet echt heel lekker, om het zachtjes uit te drukken. Kattenpis? Paardenschuur? Ik raapte de makla bij elkaar, alsook mijn moed, en stopte het bolletje onder mijn lip. Het prikt even, maar dat doet snus wel vaker. Niet heel veel smaak. Maar man, man man man man man, wat een nicotinekick. Een paar minuten later werd ik licht in het hoofd, voelde me wat draaierig. Na vijf minuten uit mijn mond gehaald. Ik vrees dat ik anders mijn avondeten terug gepresenteerd zou krijgen. Poeh, wat een sterk goedje.

Toch niet te vaak gebruiken, kwestie van een verslaving te vermijden, maar kan me voorstellen dat het leuk is voor zo af en toe. Ook zie ik het nut wel voor mensen die van de sigaretten afwillen. Als de smaak er niet zoveel toe doet en je wil je portie nicotine, dan is dit spul wat je moet hebben. Niet te onderschatten, dit.

Re: Makla

Geplaatst: 12 mar 2016 22:23
door wiele
En waar is dat te vinden?

Makla

Geplaatst: 12 mar 2016 22:25
door Tobias Tobit
Ja ik heb het ook liggen maar had nog te veel dip-tabak open liggen om het al te proberen. Wel heb ik de Makla Neffa snuiftabak al gehad. Is wel lekker maar niet bijzonder. Merk daarbij ook niet dat er een hoog nicotine gehalte in zit. Op vallend van de gewone Makla is ook het percentage tabak dat erin zit. Weet het niet meer precies maar is relatief laag. Je zou bijna denken dat er iets aan is toegevoegd dat het rush-gevoel veroorzaakt. Zodra ik het zelf aan de lijve heb ondervonden zal ik mijn bevindingen ook in dit topic plaatsen.

Re: Makla

Geplaatst: 12 mar 2016 22:26
door Tobias Tobit
wiele schreef:En waar is dat te vinden?
In Ww, het zit ergens in mijn pijptas.

Re: Makla

Geplaatst: 12 mar 2016 23:54
door Satyr
wiele schreef:En waar is dat te vinden?
Ben het zelf in Antwerpen en Brussel tegengekomen. Als ik het goed begrepen heb, wordt het in België geproduceerd maar is het een Afrikaans type van tabak. Antwerpen en Brussel hebben allebei een nogal grote Noord-Afrikaanse gemeenschap, dus daar vind je het relatief makkelijk. Ik wil niet in clichés vervallen, maar ga naar een nachtwinkel of een zo'n typische dagwinkel (internationale telefoonkaarten, moneytransfer, knipperend bordje met 'open'.. Je snapt het plaatje wel). Daar hebben ze het vast wel, €2 per potje. Misschien zelfs bij de gewone tabaksboer. :)

@ Tobias: snuiftabak heb ik nooit als sterk ervaren. Kan ook aan de soorten liggen die ik geprobeerd heb, natuurlijk. Maar deze dip is toch echt wel pittig. Het isninderdaad maar een derde tabak, de rest wordt vaag omschreven als 'agents de texture'. Vulmiddel dus. Ik meen wel gelezen te hebben dat ze hiervoor de veel sterkere nicotiana rustica (wilde tabak) gebruiken, niet de door ons geliefde tabaksplant nicotiana tabacum.

Re: Makla

Geplaatst: 13 mar 2016 11:32
door wiele
Bedacht me net dat nicorette muntjes verkoopt die ook een stevige nicotine shot geven :D
Dat kan je gewoon bij de drogist krijgen :mrgreen: