Pagina 1 van 1

hoe het begon...

Geplaatst: 01 mar 2016 23:33
door nostalgicsmoker
Het moet rond 1975 geweest zijn. Als zestienjarige middelbare scholier wilde ik wat anders zijn dan mijn klasgenoten. Op school werd ervolop gerookt, het waren de jaren 70! Mijn held envoorbeeld was Dick Bos, een jiu-jitsu beoefende prive-detective. Dick Bos was slim, scherpzinnig, een formidabel vechter en pijproker bovendien.
Mijn eerste pijp kwam uit de buffetla en behoorde aan mijn vader, die hem waarschijnlijk als jonge man hanteerde omdat het er interessant uitzag. Een enthousiast roker was hij, maar alleen sigaretten. Een zwarte, rechre pijp, een soort Billiard model, met ruwe kop. Mijn va kennende was het geen goedkoopje.Alleen het duurste was goed genoeg. Mijn eerste rabak was Clan aromatic. Het pakje rook heerlijk naar toffee maar het daadwerkelijke roken bleek een ramp. Ik wist van niets en zal dus allerlei beginnersfouten gemaakt hebben. Vasthoudend als ik ben toch een paar jaar doorgepuft. Cele merken passeerde de revue, en even zovele pijpen werden aangeschaft. Begin jaren tachtig werd meer en meer overgeschakeld op de sigaret alhoewel ik als enthousiast sporter steeds minder ging roken. De pijpen verdwenen uit beeld en in een la. Sinds kort us er een nostalgische hang naar het goede uit vervlogen tijden ontstaan. Daar hoort zeker de pijp bij. Tot mijn vreugde vond ik vandaag een mooi pijpje terug. Een rechte bulldog van de firma Schild & zn uit de Amsterdamse Vijzelstraat. Een Buckler. Zal dus rond de 40 jaar oud zijn! Bovendien zullen de pas op MP aangekochte 2e handsjes eerdaags binnenkomen. Het feest kan beginnen!

Re: hoe het begon...

Geplaatst: 02 mar 2016 09:30
door Jos
nostalgicsmoker schreef: Tot mijn vreugde vond ik vandaag een mooi pijpje terug. Een rechte bulldog van de firma Schild & zn uit de Amsterdamse Vijzelstraat. Een Buckler. Zal dus rond de 40 jaar oud zijn!
Was een klasse zaak met heel goede adviezen voor de pijproker, sinds lang weg helaas..

Re: hoe het begon...

Geplaatst: 02 mar 2016 10:26
door janneman
Dank Nostalgicsmoker, altijd leuk om dit soort verhalen te lezen...

Re: hoe het begon...

Geplaatst: 02 mar 2016 11:30
door robvoorburg
Mooi verhaal en inderdaad jammer dat Schild niet
meer bestaat.
Ik herinner me nog hun etalage, deze was zo volgepropt
dat je enige tijd nodig had om een beetje overzicht te
krijgen.
Daarnaast staat me bij dat de winkel zelf niet zo erg
groot was, maar bijzonder hulpvaardige en vakbekwame
mensen, een feest om daar binnen te stappen.