Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Organisatie en verslaggeving van ontmoetingen IRL
Gebruikersavatar
Massis
Administrator
Berichten: 4533
Lid geworden op: 11 mei 2010 15:07
Locatie: Bilzen - Belgie
Contacteer:

Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Massis » 30 mei 2017 09:12

Toen afgelopen winter Mevr. Massis en ik beslisten om dit jaar een weekje naar Denemarken te gaan, moest dat natuurlijk gecombineerd worden met wat pijpgerelateerde zaken.
Toen we onze bestemming - de stad Aarhus in het noorden - vastlegden, was voor mij meteen duidelijk wat de mogelijkheden waren. Aarhus is namelijk de thuisbasis van meerdere pijpmakers, waaronder bijvoorbeeld Kent Rasmussen maar ook niemand minder dan Teddy Knudsen.

Voor wie hem niet kent, Teddy Knudsen is één van de groten der aarde in het pijpmaken. Hij zit al ruim 50 jaar in het vak en zijn "Double Eagle" pijpen - zijn hoogste grade - wisselen tegenwoordig van hand voor prijzen die doorgaans boven de €20.000 per stuk liggen, waarbij uitschieters zitten tot €40.000 en meer.

Hij heeft dan ook het maken van pijpen met organische vormen tot de perfectie verheven. Waar hij ooit wel 250 pijpen per jaar produceerde, zijn er dat nu slechts een handvol, en tussen idee en afgewerkte pijp zitten vaak meerdere jaren, aangezien hij enkel verder werkt aan pijpen wanneer hij de juiste inspiratie ervoor vindt. Voor Teddy is het niet vreemd om soms een dag of 4 bezig te zijn, enkel en alleen met het tekenen van de juiste vorm op het blokje hout.
Zijn website: http://teddybriarpipes.dk

Met behoorlijk zweterige handen stuurde ik dus afgelopen januari een uitgebreid mailtje naar Mr. Knudsen, in de hoop dat hij tijd zou willen en kunnen vrijmaken voor een bezoekje. Tot mijn verbazing kreeg ik al snel een mailtje terug, waarna we een moment afspraken.

--- Fast forward naar onze vakantie in Denemarken ---

Ik werd met de dag nerveuzer, dus het kwam goed uit dat mijn bezoek vrij vroeg in de vakantie gepland stond. Terwijl ik vrouwlief en de 2 zonen even op ons appartementje achterliet, vertrok ik met de wagen richting Teddy's adres.
Daar aangekomen werd meteen duidelijk waar de meester zijn inspiratie vandaan haalt. Ik stapte door de opening in de haag en stond in een prachtige tuin vol bloemen, bomen en kruiden. Alleen vogels op de achtergrond, geen enkel geluid uit de beschaving te horen, ondanks dat het huis eigenlijk in een normaal bebouwde straat ligt.
Voor mij een prachtige rustieke woning met een schitterende veranda, overgoten met zonlicht - vrij ongewoon voor Denemarken, zoveel zon, heb ik me laten vertellen - met daarin een grote, vriendelijk lachende viking.

Gelukkig stond Teddy me op te wachten, want wat ik nog vele malen enger vind dan iemand "out of the blue" een mailtje sturen of hij tijd voor je heeft, is op die onbekende deur afstappen en op de deurbel drukken (al ben ik eigenlijk niet zeker of hij uberhaupt een deurbel hééft).

Na wat welkomstwoordjes overhandig ik hem mijn presentjes. Als echte belg moest ik natuurlijk de nodige pralines meenemen (Teddy al grappend naar zijn vrouw "Look what I got, he brought these for me! Not you, but me!") en als echte PRF'er heb ik hem uiteraard ook een van mijn blikjes PRF Flatlander geschonken. Ook al rookt hij zelf niet meer tegenwoordig, hij ging er voor zorgen dat de inhoud goed ging dienen voor vrienden en gasten.

Vervolgens nodigt Teddy me uit in zijn werkplaats. Hij heeft ook nog een werkplaats in Italië, kort bij Mimmo's houtzagerij, maar het merendeel van zijn pijpen maakt Teddy in een klein blokhutje in zijn achtertuin. Van daaruit heeft hij een prachtig zicht op zijn tuin, waar hij dagelijks tot wel 32 verschillende soorten vogels ziet en zelfs kan genieten van een 2-tal herten die er zelfs vaak hun kalfjes grootbrengen.

Het volgende uur toont Teddy me het grootste deel van zijn voorraad van het allerbeste bruyere dat er te vinden is, prachtige stukken bamboe, ... vele onafgewerkte pijpen liggen doorheen de hele werkplaats. Sommigen zijn recent, anderen is hij al 3 of 5 of zelfs bijna 10 jaar geleden aan begonnen, maar zijn nog niet af omdat hij de juiste inspiratie nog niet gevonden heeft.
We spraken over gereedschappen, tips & tricks en kleine handigheden die hij gebruikt, welke materialen hij gebruikt en waarom. Maar ook over (het gebrek aan ) Deense winters, de prachtige natuur en het leven als pijpmaker. De man is duidelijk gelukkig met het leven dat hij leeft.

Ergens halverwege vind ik toch de moed om hem de laatste pijpen die ik gemaakt heb (net voor vertrek in België) te tonen. De flok is te groot voor zo'n smalle tige (8mm) en de vorm van de tabakskamer is niet perfect. "It'll smoke fine", zegt hij "but it's not perfect.", en hij toont mij de boren die hij gebruikt. Over de buitenkant geeft hij eigenlijk geen opmerkingen, daaruit leidt ik af dat ik nog werk voor de boeg heb.

Ook toon ik hem mijn - op vraag van - Chris Askwith handmade. Hij kijkt er enkele ogenblikken naar, voelt alle vormen met zijn handen, en geeft zijn oordeel: "eh, it's ok". Moet ik erbij zeggen dat Chris Askwith in zijn nopjes was met dat oordeel?

Het feit dat zijn werkplaats amper groter is dan de mijne en - eerlijk gezegd - beperkter uitgerust, spreekt boekdelen over de capaciteiten van Teddy Knudsen als pijpmaker. De man weet preciés waarover hij spreekt, wat hij moet doen om zijn visie in het blokje bruyere tot pijp te verwezelijken, ...
Alleen al de manier waarop hij naar een ruw, ongepoetst stukje bruyere kijkt en vertelt waar de pijp zit, welke stukken goed zijn, welke stukken niets worden ...

Afbeelding

Plots haalt Teddy een 4 tal blokken bruyere uit het rek. Allemaal zijn ze al gezaagd in een ruwe pijpvorm en ik zie dat het hout - dat lijkt hier bijna een vanzelfsprekendheid - prachtige nerf vertoont.

"Do you see these blocks?", begint Teddy tegen me, "to me they are boring. Yes, the wood is very nice, there are no flaws in it. But I don't like the shapes." Mijn kaak valt bijna tegen de grond. Veel pijpmakers zouden een moord begaan om zulke blokjes te kunnen gebruiken. En toch snap ik wat hij bedoelt. Pijpen zoals hij ze maakt, in zijn unieke stijl, zitten er gewoon niet in die blokjes.
"Here, ", zegt hij, "take this one and make a nice pipe from it. When it is done, take a picture and send it to me."
Heb ik nu net huiswerk gekregen van deze pijpmaakgod? Ik denk het wel.
Ik maak hem duidelijk hoe dankbaar ik ben, en dat het best een tijd zal duren eer hij een foto te zien krijgt. Ik vertel hem hoe Jaume Hom (mijn houtzager in Spanje) me 3 jaar geleden ook enkele mooie blokjes cadeau deed om een pijp van te maken, en dat het jaren geduurd heeft vooraleer ik ze durfde gebruiken.
Teddy stelt me gerust en schetst ondertussen een vorm op het blok "Look, just like this. It's not hard. Just take it easy, go slow. Make it a bit oval, not round. And keep this bit (de tige, nvdr) slightly bigger. Oh and make it a 7mm tenon!".

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat zelfs zonder de tips die hij me gegeven heeft en de werkwijzes die ik van hem heb mogen zien, mijn bezoek een ware bron van inspiratie geweest is.

Als afsluiting van mijn bezoek gaan we nog even naar binnen, en toont Teddy me enkele afgewerkte pijpen. Dat is een grotere eer dan het ljikt, een Teddy Knudsen vinden die te koop is, is nagenoeg onmogelijk. Er zelf eentje kopen - zelfs al heb je het geld ervoor - nog lastiger.
Ik heb geluk, hij heeft maar liefst 3 "double eagle" grade pijpen die nog niet vertrokken zijn.
Alle drie zijn het recente pijpen, duidelijk aan de bamboe tige, iets waarmee Teddy nog maar sinds kort werkt.
De nerf op elk van de pijpen is absoluut perfect, er zit geen énkel putje in het hout, de bamboe is prachtig recht, de mondstukken mooi en precies de juiste maat.
"The devil is in the details" zegt men wel eens in het Engels, en dat geldt ook hier. De putjes in het bamboe (die je op de nodes altijd hebt), zie je wel vaker opgevult met acryl of epoxyhars. Niet bij Teddy Knudsen, hij heeft ze opgevult met pareltjes die hij zelf op maat geslepen en gepolijst heeft uit echt natuurlijk amber.

De lederen zakjes die erbij horen zijn handgemaakt door een kennis uit Italië, uit het allerbeste leer. Het ene zakje is er eentje voor 2 pijpen, want deze 2 zijn een set die samen uit hetzelfde blokje hout komt. Het andere is een prachtig zakje met een schitterend detail erop, gemaakt van leder van een pijlstaartrog.

De set van 2 uit 1 blok:
Afbeelding

Dit is met mijlen voorsprong de mooiste pijp die ik ooit heb aanschouwd. Om over het prachtige zakje nog maar te zwijgen:
Afbeelding

Ik kijk nog even mee naar een bizar computerprobleem waarvan Teddy last heeft (als er iemand Apple-expert is die kan verklaren waarom thumbnails van verwijderde foto's toch op zijn PC verschijnen als hij zijn camera leegmaakt, en dat die thumbnails vervolgens andere foto's tonen wanneer je ze opent, tips zijn welkom! ) en dan is het tijd om afscheid te nemen en terug richting vrouw en kinderen te gaan.

Afbeelding
Website: massispipes.com
Instagram:@MassisPipes
Facebook: MassisPipes

Gebruikersavatar
Bananabox-Ninja
Berichten: 4615
Lid geworden op: 29 aug 2012 13:04
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Bananabox-Ninja » 30 mei 2017 09:24

Wow Massis, wat een pracht verhaal!
An item at rest cannot be stopped.
Float like a butterfly, sting like a ninja.

"Ninja des forums"

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3726
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Asmodeus » 30 mei 2017 09:29

Geweldig !

Robbie-san
Berichten: 1494
Lid geworden op: 20 jan 2013 21:41
Locatie: Schaijk

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Robbie-san » 30 mei 2017 09:57

=D> =D> =D>
Ad impossibile nemo tenetur

Gebruikersavatar
The Fonz
Berichten: 330
Lid geworden op: 06 aug 2015 15:52
Locatie: Posterholt

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door The Fonz » 30 mei 2017 10:22

Leuk en interessant verhaal, Massis.
Ik vind jouw eigen enthousiasme trouwens ook inspirerend!

Groet,

The Fonz
Zonder polijsten, geen glans...

Men hoort gemakkelijker het geruis van het vallen van één boom dan het groeien van een heel bos...

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 7151
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Arno » 30 mei 2017 10:28

Wauw, prachtig! :D
Afbeelding

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5647
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Jos » 30 mei 2017 11:00

Geweldig verslag en wat een mooie pijpen!
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14471
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Eliminator » 30 mei 2017 11:03

Heel erg leuk !!
Afbeelding

Gebruikersavatar
janneman
Berichten: 6322
Lid geworden op: 14 feb 2009 17:17
Locatie: Sittard
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door janneman » 30 mei 2017 11:05

Dank Massis, een prachtig verhaal, mooie foto's, hele leuk om over zo'n pijpmaker te lezen!
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: viewtopic.php?f=41&t=1822

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2145
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Janno » 30 mei 2017 11:14

Heerlijk leesvoer. Erg leuk.
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1412
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Tobias Tobit » 30 mei 2017 12:15

Mooi verslag Massis en een hele bijzondere man.

De amber pareltjes die hij gebruikt zijn prachtig. Doen me denken aan mijn eigen vakantie in Denemarken. We hadden gehoord dat daar op het strand na elke storm de amber voor het oprapen lag. Nou dagje storm geweest en wij de volgende dag vol goede moed bruine steentjes rapen. Toen de test, amber blijft namelijk drijven on water en jawel hoor allemaal gewone steentjes. Later een keer een local gevraagd en die pikte de amber zo tussen de bruine steentjes vandaan. Weer een lesje schoenmaker blijf bij je leest. Wel veel lol gehad. Mooi, land Denemarken.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Jekke
Berichten: 877
Lid geworden op: 24 jul 2016 00:44
Locatie: Bornem (B)

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Jekke » 30 mei 2017 13:47

Top!....bedankt voor het mooie verslag...
Don't judge a book by its cover....or a man by his pipe.... :-?

Gebruikersavatar
Meester W
Berichten: 1282
Lid geworden op: 28 jan 2014 15:39

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Meester W » 30 mei 2017 13:47

Mijn welgemeende complimenten voor dit prachtige verslag

Bravo!

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5567
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Wowbagger » 30 mei 2017 13:55

Dank Massis, heb het met plezier gelezen.

Gebruikersavatar
smoorder
Dichter des Forum
Berichten: 1085
Lid geworden op: 23 apr 2009 12:43
Locatie: Mechelen B

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door smoorder » 30 mei 2017 14:52

Wow,
bloedstollend is misschien het verkeerde woord,
maar die nervatuur is bijna ongeëvenaard.
Duidelijk geen slechte zaak, eens binnenwippen bij zo'n monument !
S

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8174
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door The_Undertaker » 30 mei 2017 16:11

Geweldig verhaal, beetje jammer van de werk-referentie ;-)
Massis schreef:Ik kijk nog even mee naar een bizar computerprobleem waarvan Teddy last heeft (als er iemand Apple-expert is die kan verklaren waarom thumbnails van verwijderde foto's toch op zijn PC verschijnen als hij zijn camera leegmaakt, en dat die thumbnails vervolgens andere foto's tonen wanneer je ze opent, tips zijn welkom! ) en dan is het tijd om afscheid te nemen en terug richting vrouw en kinderen te gaan.
Afijn, wat gebruikt ie precies? De Photos-app? Dan eventjes de fotobrowser foppen en doen alsof ie de thumbnails opnieuw moet opbouwen. Dit door alles een keer kwart rechtsom en terug kwart linksom te draaien. Selecteer de foto's met beschadigde/foutieve thumbnails, doe de rotatietruc met ⌘R en vervolgens de rotatietruc terug met ⇧⌘R.

Mocht het een foute aanname zijn en/of niet werken, doe me dan even details (versies, bestandsformaten, etc etc) in de PM :-)
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

Gebruikersavatar
Massis
Administrator
Berichten: 4533
Lid geworden op: 11 mei 2010 15:07
Locatie: Bilzen - Belgie
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Massis » 30 mei 2017 16:16

The_Undertaker schreef:Geweldig verhaal, beetje jammer van de werk-referentie ;-)
Massis schreef:Ik kijk nog even mee naar een bizar computerprobleem waarvan Teddy last heeft (als er iemand Apple-expert is die kan verklaren waarom thumbnails van verwijderde foto's toch op zijn PC verschijnen als hij zijn camera leegmaakt, en dat die thumbnails vervolgens andere foto's tonen wanneer je ze opent, tips zijn welkom! ) en dan is het tijd om afscheid te nemen en terug richting vrouw en kinderen te gaan.
Afijn, wat gebruikt ie precies? De Photos-app? Dan eventjes de fotobrowser foppen en doen alsof ie de thumbnails opnieuw moet opbouwen. Dit door alles een keer kwart rechtsom en terug kwart linksom te draaien. Selecteer de foto's met beschadigde/foutieve thumbnails, doe de rotatietruc met ⌘R en vervolgens de rotatietruc terug met ⇧⌘R.

Mocht het een foute aanname zijn en/of niet werken, doe me dan even details (versies, bestandsformaten, etc etc) in de PM :-)
Daar ben ik dus niet zeker van, maar ik geloof het wel. De rotatietruc had ik ook al gevonden en heb ik hem ondertussen geadviseerd, gevolgd door - als alternatief - het rebuilden van zijn library (mits eerst maken van een backup, naar ik lees durven er wel eens plots enkele duizenden foto's verdwijnen...)
Verder heb ik niet heel veel info, zoals gezegd heb ik hem eerlijk bekend geen mac-expert te zijn en enkel mijn gezond verstand (of wat daarvoor doorgaat :-D) gebruikt met een snelle blik. Aan de bestandsinformatie zelf kon ik in elk geval niks vreemds zien, gewoon jpg's met normale exif info...
Website: massispipes.com
Instagram:@MassisPipes
Facebook: MassisPipes

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8174
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door The_Undertaker » 30 mei 2017 16:22

Massis schreef:.
Dat lijken me de juiste stappen en die zullen hoogstwaarschijnlijk tot de oplossing leiden. Mocht er verder nog hulp nodig zijn, stuur dan even een PB :-) Expert wil ik me niet noemen, maar enige jaren ervaring met het beheren van die apparaten helpt een leuk beetje :wink:
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

Gebruikersavatar
Coenraad
Berichten: 275
Lid geworden op: 20 feb 2017 22:56
Locatie: West Brabant

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Coenraad » 30 mei 2017 17:01

Mijn beste,

Leuk om te zien en vooral ook om te lezen!!
Je hebt er duidelijk werk van gemaakt!!
Dank voor het delen. :wink:
Ik meen dat het roken van een pijp bijdraagt tot een ietwat kalm en objectief oordeel in alle menselijke aangelegenheden!! :wink:

Gebruikersavatar
cipke
Berichten: 968
Lid geworden op: 25 sep 2014 15:12
Locatie: Turnhout

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door cipke » 30 mei 2017 17:19

Met veel plezier gelezen, ik werd lekker meegezogen in het verhaal :wink:

robvoorburg
Berichten: 12130
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door robvoorburg » 30 mei 2017 18:54

Goed geschreven en gedreven verhaal, tevens aardig te
zien dat de gastheer niet naast zijn schoenen is gaan
lopen, mijns inziens is dat slechts gegeven aan de
grotere/grootste.

Bedankt!

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 464
Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
Locatie: Tilburg

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Chris » 30 mei 2017 19:23

Mooi verhaal en wat een schitterende pijp inderdaad!

robvoorburg
Berichten: 12130
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door robvoorburg » 30 mei 2017 19:27

Chris schreef:Mooi verhaal en wat een schitterende pijp inderdaad!
Het meest aparte aan die pijp vind ik dat veel/alle pijpmakers
kiezen voor een ruwe zijde aan de bovenkant.

Gebruikersavatar
Massis
Administrator
Berichten: 4533
Lid geworden op: 11 mei 2010 15:07
Locatie: Bilzen - Belgie
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Massis » 30 mei 2017 19:39

robvoorburg schreef:
Chris schreef:Mooi verhaal en wat een schitterende pijp inderdaad!
Het meest aparte aan die pijp vind ik dat veel/alle pijpmakers
kiezen voor een ruwe zijde aan de bovenkant.
Klopt, al geldt dat voor de meeste modellen pijp. Net de volcano is daarop een uitzondering, die leent zich uitstekend voor plateaux aan de onderzijde.
Sterker nog, de pijp die ik afgewerkt heb voordat ik naar Denemarken vertrok - om aan Teddy Knudsen te tonen - is ook een volcano met een plateaux onderzijde. Maar dan van een ander kaliber als die van Teddy :lol:
Website: massispipes.com
Instagram:@MassisPipes
Facebook: MassisPipes

robvoorburg
Berichten: 12130
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door robvoorburg » 30 mei 2017 19:51

Rustig aan Nick, je hebt nog jaren voor de boeg.

Gebruikersavatar
fransp
Berichten: 672
Lid geworden op: 08 feb 2013 19:29
Locatie: Elst (Gld)

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door fransp » 30 mei 2017 20:09

Boeiend verhaal,erg leuk te lezen
Wacht niet op een goede dag, maak er een!

Gebruikersavatar
Massis
Administrator
Berichten: 4533
Lid geworden op: 11 mei 2010 15:07
Locatie: Bilzen - Belgie
Contacteer:

Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Massis » 30 mei 2017 20:25

robvoorburg schreef:Rustig aan Nick, je hebt nog jaren voor de boeg.

Als ik tegen pensioenleeftijd half zo goed ben als Teddy Knudsen, is mijn carriere als pijpmaker meer dan geslaagd hoor! Mijn bezoekje aan hem heeft mijn kijk op de hobby ook flink veranderd.
Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat ik na de huidige lijst nog snel bestellingen zal aannemen, ik ga mijn eigen ding doen.
Website: massispipes.com
Instagram:@MassisPipes
Facebook: MassisPipes

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 464
Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
Locatie: Tilburg

Re: RE: Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Chris » 30 mei 2017 20:32

robvoorburg schreef:
Chris schreef:Mooi verhaal en wat een schitterende pijp inderdaad!
Het meest aparte aan die pijp vind ik dat veel/alle pijpmakers
kiezen voor een ruwe zijde aan de bovenkant.
Ze zijn zo mooi dat het bijna zonde is om eruit te roken :wink:

Gebruikersavatar
Chris
Berichten: 464
Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
Locatie: Tilburg

Re: RE: Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Chris » 30 mei 2017 20:36

Massis schreef:
robvoorburg schreef:Rustig aan Nick, je hebt nog jaren voor de boeg.

Als ik tegen pensioenleeftijd half zo goed ben als Teddy Knudsen, is mijn carriere als pijpmaker meer dan geslaagd hoor! Mijn bezoekje aan hem heeft mijn kijk op de hobby ook flink veranderd.
Ik verwacht bijvoorbeeld niet dat ik na de huidige lijst nog snel bestellingen zal aannemen, ik ga mijn eigen ding doen.
Nog jaren voor de boeg, zoals Rob ook al zei. Het zaadje is geplant. Ben benieuwd!

Gebruikersavatar
Massis
Administrator
Berichten: 4533
Lid geworden op: 11 mei 2010 15:07
Locatie: Bilzen - Belgie
Contacteer:

Re: RE: Re: Mijn bezoek aan Teddy Knudsen

Bericht door Massis » 30 mei 2017 20:50

Chris schreef:
robvoorburg schreef:
Chris schreef:Mooi verhaal en wat een schitterende pijp inderdaad!
Het meest aparte aan die pijp vind ik dat veel/alle pijpmakers
kiezen voor een ruwe zijde aan de bovenkant.
Ze zijn zo mooi dat het bijna zonde is om eruit te roken :wink:
Dat is ergens zonde aan Teddy Knudsen's pijpen, het merendeel zal nooit gerookt worden maar gaat naar musea. Anderzijds kunnen er zo wel meer mensen van genieten en blijven ze prachtig bewaard voor de toekomst.
Website: massispipes.com
Instagram:@MassisPipes
Facebook: MassisPipes

Plaats reactie