Danske Club - Caramel

Bericht plaatsen:
[merk] - [type]
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wallace
Berichten: 1976
Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
Locatie: Berghem

Danske Club - Caramel

Bericht door Wallace »

Deze tabak afgelopen week gekocht in Duitsland.

Brand: Danske Club
Blender: Scandinavian Tobacco Group
Tin Description:The mixture Danske Club Caramel is blended from mature, orange Virginia, sweet fermented Black Cavendish and refined with a very bright Virginia tobacco from the Highlands of Brazil. The mixture is distinguished with a taste of creamy Caramel underlined by notes of vanilla and sweet orange.
Country of Origin: DE
Curing Group: Air Cured
Contents: Black Cavendish, Virginia
Flavoring: Orange, Vanilla
Cut: Coarse Cut
Packaging: 50g Pouch
Strength: Mild
Flavoring: Very Strong
Taste: Mild
Room Note: Pleasant to Tolerable
Prijs: €7,45 per 50 gram


Afbeelding
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.

Gebruikersavatar
maboc
Berichten: 1323
Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
Locatie: Wateringen

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door maboc »

Wallace schreef:...
...
Tin Description:The mixture Danske Club Caramel is blended from mature, orange Virginia, sweet fermented Black Cavendish and refined with a very bright Virginia tobacco from the Highlands of Brazil. The mixture is distinguished with a taste of creamy Caramel underlined by notes of vanilla and sweet orange.
...
...
Ben benieuwd naar je ervaringen.

Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.

(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
--
Cheers maboc

Winslow Collector

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door Winslow Collector »

maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.

(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.

Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.

Gebruikersavatar
Wallace
Berichten: 1976
Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
Locatie: Berghem

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door Wallace »

Winslow Collector schreef:
maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.

(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.

Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.
Dank voor je uitleg, weer wat geleerd. :mrgreen:
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.

Gebruikersavatar
maboc
Berichten: 1323
Lid geworden op: 17 feb 2012 13:05
Locatie: Wateringen

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door maboc »

Winslow Collector schreef:
maboc schreef:Wat mij opvalt is dat van de cavendish specifiek wordt vermeld dat deze gefermenteerd is/heeft. Van de andere bestandsdelen wordt dit niet vermeld.
Nu meen ik me toch te herinneren dat _alle_ tabak is fermenteerd. Dit om alle bestandelen (bv. NH3) uit de tabak te krijgen.
Ben ik wat te pietluttig? of begrijp ik dit gewoon verkeerd.

(Overigens....het valt me nu toevallig op. Het is niet mijn bedoeling om Danske Club nu aan te vallen)
Sterker nog: Cavendish is helemaal geen tabakssoort, maar het resultaat van het proces om de fermentatie (onder druk in een pers) ook nog eens verwarmd uit te voeren. Dit om de suikers in de tabakken (Virginia's en Burley's) te laten karameliseren. Dit zijn de zwarte tabaksvezels in een blend.

Cavendish is dus een warmteproces, geen tabakssoort. De tabaksblend bevat dus altijd gefermenteerde tabakken, maar wanneer een deel met toegevoegde warmte is samengeperst heet dit deel Cavendish. Het blenden van koud gefermenteerde én warm gefermenteerde tabakken is dan het resultaat, dat er Cavendish samengevoegd is met gewoon gefermenteerde tabakken. Dus niet alle tabakken zijn met het Cavendish-proces gefermenteerd. De (licht-)bruine tabakken zijn zonder warmte gefermenteerd: gewoon geperst zónder warmte.
tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.

ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.

Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij :-)
--
Cheers maboc

Winslow Collector

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door Winslow Collector »

maboc schreef:tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.

ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.

Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij :-)
:mrgreen: No worries. En graag gedaan.

Wat betreft de mierennøkerij: verpakkingen maken en marketing wil niet altijd zeggen dat iets waar is. Of dat de marketingjongens daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Daarom zijn sommige "claims" van producten raar of vreemd omschreven.

Gebruikersavatar
Wallace
Berichten: 1976
Lid geworden op: 29 okt 2011 07:05
Locatie: Berghem

Re: Danske Club - Caramel

Bericht door Wallace »

Winslow Collector schreef:
maboc schreef:tsssss... ik stel een vraag...ik krijg uitgebreid antwoord.,,,, en dan.....doe ik niks.

ahum....alsnog...thanks voor de uitleg.
Duidelijk verhaal.

Toch blijf ik het dan een wat rare term vinden. Klinkt een beetje als gekookt kookwater of zoiets.
anyway....mierenneukerij :-)
:mrgreen: No worries. En graag gedaan.

Wat betreft de mierennøkerij: verpakkingen maken en marketing wil niet altijd zeggen dat iets waar is. Of dat de marketingjongens daadwerkelijk verstand van zaken hebben. Daarom zijn sommige "claims" van producten raar of vreemd omschreven.
Hoe dan ook, de tabak rookt geweldig :mrgreen:
De definitie van "niets": een pijp zonder steel, waarvan de kop ontbreekt.

Plaats reactie