Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 27 mei 2019 13:38

Wowbagger schreef:
27 mei 2019 13:15
Binnenkort paft de schot waarschijnlijk wat vaker BBQ. Gisteren een vervroegd vaderdagpresentje gekregen:
Afbeelding
Mooi Wilfred. Daar gaat vast allerlei lekkers uit tevoorschijn komen

Gebruikersavatar
Sidekickelvis
Berichten: 4088
Lid geworden op: 28 dec 2012 19:11
Locatie: Pijnacker

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Sidekickelvis » 27 mei 2019 13:40

Wowbagger schreef:
27 mei 2019 13:15
Binnenkort paft de schot waarschijnlijk wat vaker BBQ. Gisteren een vervroegd vaderdagpresentje gekregen:
Afbeelding
Intratuin? Ook al eens naar staan kijken. Dat is een hele mooie voor de prijs.
Lekkâh hooâh, ik hâw dur zau van!

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5804
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 27 mei 2019 13:54

Sidekickelvis schreef:
27 mei 2019 13:40
Wowbagger schreef:
27 mei 2019 13:15
Binnenkort paft de schot waarschijnlijk wat vaker BBQ. Gisteren een vervroegd vaderdagpresentje gekregen:
Afbeelding
Intratuin? Ook al eens naar staan kijken. Dat is een hele mooie voor de prijs.
Ja klopt inderdaad, een "echte" doet al snel 3 à 4x die prijs. En dat kon ik niet helemaal over mijn hart verkrijgen, moet wel leuk blijven allemaal.

Nu alleen nog in elkaar zetten, en een mooi inklapbaar afdakje maken in de tuin als bescherming tegen de regen.

Gebruikersavatar
Sidekickelvis
Berichten: 4088
Lid geworden op: 28 dec 2012 19:11
Locatie: Pijnacker

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Sidekickelvis » 27 mei 2019 14:00

Wowbagger schreef:
27 mei 2019 13:54
Sidekickelvis schreef:
27 mei 2019 13:40
Wowbagger schreef:
27 mei 2019 13:15
Binnenkort paft de schot waarschijnlijk wat vaker BBQ. Gisteren een vervroegd vaderdagpresentje gekregen:
Afbeelding
Intratuin? Ook al eens naar staan kijken. Dat is een hele mooie voor de prijs.
Ja klopt inderdaad, een "echte" doet al snel 3 à 4x die prijs. En dat kon ik niet helemaal over mijn hart verkrijgen, moet wel leuk blijven allemaal.

Nu alleen nog in elkaar zetten, en een mooi inklapbaar afdakje maken in de tuin als bescherming tegen de regen.
Ik heb er 1 van de makro en dan is de jouwe al een stuk beter qua afwerking en dikte van het staal. Duurder ook. Zoals je al zei, het moet wel te doen blijven.

De mijne dekte ik af met een fietshoes.
Lekkâh hooâh, ik hâw dur zau van!

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1556
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Tobias Tobit » 27 mei 2019 15:57

Mooi, dat worden binnenkort veel spareribs en pulled pork in huize Wowbagger. Als ik meer ruimte in de tuin zou hebben......
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13960
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 27 mei 2019 17:56

Dat is een serieuze rokert.
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12359
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 27 mei 2019 18:09

Inderdaad een fraai stukje bezit.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 01 jun 2019 19:56

Omdat we iets te vieren hebben en omdat de weersomstandigheden perfect zijn; uitgebreide gyrosmaaltijd. 1/2 nek van een zeer smakelijk Zeeuws scharrelvarken in dunne plakken gesneden en deze plakken ingewreven met eigen, uiterst geheime blend kruiden. 24 uur laten liggen. Op een extreem hete bbq gegrild tot het vet knisperig werd. Daarbij dikke blauwe wolken rook van kruidig varkensvet producerend, zodat buren 200m verderop ook weten waar je mee bezig bent. Daarna de plakken met de vleesbijl tot snippers gehakt en even nagegaard in gietijzeren pan. Geserveerd met dolmadakias van wijnbladeren uit de tuin, gegrilde aubergine, gemengde salade met vatgerijpte feta, uienringen en tomatenrijst. Bij dit alles natuurlijk verse tzatziki van volvette yoghurt en adequate hoeveelheden Mythos en kwaliteitsouzo. Heel veel lekkerder kan ík het niet maken.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 2309
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Janno » 01 jun 2019 20:51

Asmodeus schreef:
01 jun 2019 19:56
Omdat we iets te vieren hebben en omdat de weersomstandigheden perfect zijn; uitgebreide gyrosmaaltijd. 1/2 nek van een zeer smakelijk Zeeuws scharrelvarken in dunne plakken gesneden en deze plakken ingewreven met eigen, uiterst geheime blend kruiden. 24 uur laten liggen. Op een extreem hete bbq gegrild tot het vet knisperig werd. Daarbij dikke blauwe wolken rook van kruidig varkensvet producerend, zodat buren 200m verderop ook weten waar je mee bezig bent. Daarna de plakken met de vleesbijl tot snippers gehakt en even nagegaard in gietijzeren pan. Geserveerd met dolmadakias van wijnbladeren uit de tuin, gegrilde aubergine, gemengde salade met vatgerijpte feta, uienringen en tomatenrijst. Bij dit alles natuurlijk verse tzatziki van volvette yoghurt en adequate hoeveelheden Mythos en kwaliteitsouzo. Heel veel lekkerder kan ík het niet maken.
Afbeelding
Ja, wrijf het er maar lekker in
I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned

robvoorburg
Berichten: 12359
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 01 jun 2019 21:23

:lol:

Mogelijk ben ik met Asmo niet te vergelijken qua niveau,
toch ben ik vaak teleurgesteld in de makkelijkheid
waarmee mensen waarvoor ik gekookt heb de boel naar
binnen schoven, zonder zich te verbazen hoeveel moeite
je ervoor moest doen en vaak ook hoeveel tijd het kostte.

Geen idee.

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 7368
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Arno » 01 jun 2019 21:33

Asmodeus schreef:
01 jun 2019 19:56
Omdat we iets te vieren hebben en omdat de weersomstandigheden perfect zijn; uitgebreide gyrosmaaltijd. 1/2 nek van een zeer smakelijk Zeeuws scharrelvarken in dunne plakken gesneden en deze plakken ingewreven met eigen, uiterst geheime blend kruiden. 24 uur laten liggen. Op een extreem hete bbq gegrild tot het vet knisperig werd. Daarbij dikke blauwe wolken rook van kruidig varkensvet producerend, zodat buren 200m verderop ook weten waar je mee bezig bent. Daarna de plakken met de vleesbijl tot snippers gehakt en even nagegaard in gietijzeren pan. Geserveerd met dolmadakias van wijnbladeren uit de tuin, gegrilde aubergine, gemengde salade met vatgerijpte feta, uienringen en tomatenrijst. Bij dit alles natuurlijk verse tzatziki van volvette yoghurt en adequate hoeveelheden Mythos en kwaliteitsouzo. Heel veel lekkerder kan ík het niet maken.
Afbeelding
Dankjewel he?? Net met veel pijn en moeite mijn lapjes vlees zonder al te veel aanbranden gaar geschroeid op de BBQ, lekker knoflook sausje erbij, best trots, lees ik dit! :? :wink:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 01 jun 2019 22:31

Arno schreef:
01 jun 2019 21:33
Asmodeus schreef:
01 jun 2019 19:56
Omdat we iets te vieren hebben en omdat de weersomstandigheden perfect zijn; uitgebreide gyrosmaaltijd. 1/2 nek van een zeer smakelijk Zeeuws scharrelvarken in dunne plakken gesneden en deze plakken ingewreven met eigen, uiterst geheime blend kruiden. 24 uur laten liggen. Op een extreem hete bbq gegrild tot het vet knisperig werd. Daarbij dikke blauwe wolken rook van kruidig varkensvet producerend, zodat buren 200m verderop ook weten waar je mee bezig bent. Daarna de plakken met de vleesbijl tot snippers gehakt en even nagegaard in gietijzeren pan. Geserveerd met dolmadakias van wijnbladeren uit de tuin, gegrilde aubergine, gemengde salade met vatgerijpte feta, uienringen en tomatenrijst. Bij dit alles natuurlijk verse tzatziki van volvette yoghurt en adequate hoeveelheden Mythos en kwaliteitsouzo. Heel veel lekkerder kan ík het niet maken.
Afbeelding
Dankjewel he?? Net met veel pijn en moeite mijn lapjes vlees zonder al te veel aanbranden gaar geschroeid op de BBQ, lekker knoflook sausje erbij, best trots, lees ik dit! :? :wink:
Kun jij ook Arno. Ik zie al een minimeet in het verschiet waar we het over de details gaan hebben

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13960
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 02 jun 2019 11:04

Workshopje. :mrgreen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 665
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eelco » 02 jun 2019 12:21

Volgens mij zou zelfs deze vegetariër zijn buikje rond hebben kunnen eten, Asmodeus :D .

Ik had mijn vader op bezoek, mijn man komt vandaag weer terug van een workshop in Duitsland. Vanavond wordt het pizza, de mijne belegd met veel verse spinazie, Kristofs pizza met ananas en paprika. Gisteravond aten we een lekkere curry van gepureerde pompoen met kaneel en nootmuskaat, gevuld met kikkererwten en spinazie. Eergisteren andijviestamppot met kikkererwten-ui-peterselieburgertjes, gebakken champignons en geroosterde zonnebloempitten. En daarvoor spitskoolcurry met rozijnen, met een klodder Turkse yoghurt en pappadums.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5804
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 02 jun 2019 21:05

Paar dagen gekampeerd in Zuid-Limburg, en hoewel de hap prima smaakte (vrijdag in Aken een uitstekende Himmel und Ääd gehad bijvoorbeeld https://www.welt.de/food/essen/article1 ... richt.html) vanmiddag bij thuiskomst unaniem besloten dat het tijd was voor een eenvoudig doch voedzaam maal: Stamppot rauwe andijvie. Heerlijk.

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14640
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eliminator » 02 jun 2019 21:27

Gisteren, tijdens een meer dan geslaagd kaderock een snelle vette hap.
Vandaag na het zien van de post van Asmo bedacht dat het ook voor ons tijd was voor onze eerste BBQ,... maar ja, geen tuin, geen BBQ.
Toch, met een beetje positieve vibe, een LIDL om de hoek en het juiste gezelschap kom je een eind 😀😂😁

Kaderock
Afbeelding

BBQ op een Haags balkon
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het gezelschap
Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12359
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 02 jun 2019 21:58

Ik ken jouw vriendin niet Peter, toch zie ik aan haar gezicht
de tevredenheid én het gelukt dat ze uitstraalt en ik het is
wederzijds zo begrijp ik.

Van harte gegund!

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13960
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 02 jun 2019 22:18

Hoe een BBQtje groots kan worden.
Groot geluk op het balkonnetje en een hondje.
Het knalt gewoon in het Rotterdamse......Romantiek. =D>
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 03 jun 2019 19:32

Gezellig, Peter

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 03 jun 2019 19:35

Asperges van Lidl. Afdankertjes, 1,5 kilo voor €5. Gekookte malta’s met schil, ei, plak gekookte parmaham en wat hollandaise erbij. Deze asperges doen qua smaak eigenlijk nauwelijks onder voor de peperdure asperges die ik een paar weken terug bij een boer in Limburg kocht.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2245
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 03 jun 2019 20:30

Hier hetzelfde menu, maar dan met krieltjes uit de bezette gebieden en ham van de lokale slager. Globalisering op je bord. Ik krijg wel steeds meer plezier aan die hollandaise, vooral bij witvis. Lang schrok ik er voor terug, maar eigenlijk is het heel makkelijk te maken.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3844
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 03 jun 2019 21:03

Dukdalf schreef:
03 jun 2019 20:30
Hier hetzelfde menu, maar dan met krieltjes uit de bezette gebieden en ham van de lokale slager. Globalisering op je bord. Ik krijg wel steeds meer plezier aan die hollandaise, vooral bij witvis. Lang schrok ik er voor terug, maar eigenlijk is het heel makkelijk te maken.
Inderdaad, ik had ooit eens geleerd van mijn stiefbroer (een chef) om het gewoon op direct vuur te maken, dus niet au-bain-marie. Wel eerst boter klaren.
Tegenwoordig maak ik het gewoon met de staafmixer, precies op dezelfde manier als mayonaise. Lukt altijd perfect en kost twee minuten.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13960
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 03 jun 2019 21:18

Asmodeus schreef:
03 jun 2019 19:35
Asperges van Lidl. Afdankertjes, 1,5 kilo voor €5. Gekookte malta’s met schil, ei, plak gekookte parmaham en wat hollandaise erbij. Deze asperges doen qua smaak eigenlijk nauwelijks onder voor de peperdure asperges die ik een paar weken terug bij een boer in Limburg kocht.
Op Bommelstein wordt door Joost steevast bij het inslaan van asperges, en andere groeten, vaak ook gekozen voor "Afdankertjes", "Buitenbeentjes" of welke benaming men aan de niet naar EU maatstaven overgebleven groeten is gegeven.
Ik betrap mij er op dat ik ze vaak smakelijker vind.
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12359
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 12 jul 2019 20:28

Mosselen eet je wanneer de "R" in de maand is, dat weten veel
mensen niet meer.

Gisteren bij mijn zwager mosselen. Van jongs af aan heb ik ze
graag gegeten. De broer en vrouw van mijn zwager waren er
ook zodat het zowaar uitliep op een gezellig samenzijn.
Rinus serveerde er, naar Belgisch gebruik, zelfgemaakte
friten bij. Op zich zijn deze al voldoende voor mij,
nergens heb ik betere gegeten.

We aten buiten, gezellig samen, wat muziek op de achtergrond,
drankje onder handbereik, prachtige temperatuur, frites op
tafel, stokbrood, sausjes.
Dan komen er twee mosselpannen op tafel. Deksels eraf, deze
dienen om de lege mossels in te droppen.
Geen idee waar ze in zo'n korte tijd vandaan kwamen.
Een minuut? Veel langer zal het niet geweest zijn, maar boven
de twee pannen had zich een leger vliegen verzameld,
strontvliegen.

Mogelijk vinden jullie mij een rare, maar mijn lol is er dan af.
Bij zo'n hoeveelheid insecten in de pan kan ik niet verder eten,
hoe graag ik ook zou willen.
Fatsoenshalve heb ik de mosselen die op mijn bord lagen
opgegeten en mij verder beperkt tot heerlijke frites, stokbrood
en saus.

Er is nog iets, ja ik weet het ik ben slechts gast en mag geen
kritiek geven, laat ik het dan anders formuleren.
De voedselindustrie heeft zich ook geworpen op de sausen,
waardoor bij een BBQ of iets dergelijks fabriekssaus de norm
geworden is.
Dat vind ik zo jammer. Met een klein beetje moeite en inzet
kan je zelf de meest heerlijke sausen maken, daar kan geen
flesje tegenop.

Toen wij nog een gezin waren en vrienden te eten hadden,
werd er wel eens gevraagd welk merk saus dit nu was.
Wanneer ik dan antwoordde, zelf gemaakt, werd ik met
ongeloof aangekeken.

Mocht je pretenderen goed te koken, dan moet je oog hebben
voor details, juist voor details zou ik zeggen.
Het maken van eenvoudige saus vergt een beetje aandacht,
maar valt in de praktijk reuze mee.
Koude sausen kan je van te voren maken, geen excuus dus om
te kiezen voor flessenrommel.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13960
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 13 jul 2019 10:13

Zoals je zelf al noemde Rob, mosselen eet men als de R in de maand zit, althans in het Hollandse, en dan zijn er minder groene vliegen.
Vaak is dan door het weer binnen genieten een beter diner omstandigheid.
Afbeelding

Plaats reactie