Vrienden aan het maken?
Wat paft de schot ? - deel 2
- Sidekickelvis
- Berichten: 4015
- Lid geworden op: 28 dec 2012 19:11
- Locatie: Pijnacker
- Janno
- Berichten: 2190
- Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
- Locatie: Dieren
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2



I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vlaamse frieten met Vlaamse mayonaise zo rond het middag uur.
In de namiddag Wuustwezelse enkele worstenbrood, appelbol met kaneel ( wellicht gaat deze de grens over ) en een kop soep van de hand van Mme Paasei.
In de namiddag Wuustwezelse enkele worstenbrood, appelbol met kaneel ( wellicht gaat deze de grens over ) en een kop soep van de hand van Mme Paasei.
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Door de Belgische Frietkot sluiting/opening wet is de middaghap er gisteren bij ingeschoten dus wordt het vandaag eigen geschilde en met de hand gesneden frieten die het menu beheersen.
Wel is waar dat de piepers uit België meegebracht zijn gisteren even zo ook de mayonaise.
Dus een souvenier achtig avondmaal.
Wel is waar dat de piepers uit België meegebracht zijn gisteren even zo ook de mayonaise.
Dus een souvenier achtig avondmaal.
- Wowbagger
- Berichten: 5640
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Manneke friet te Wuustwezel was vanaf 11:30 geopend Bommel.Bommel schreef: ↑18 mar 2018 11:15Door de Belgische Frietkot sluiting/opening wet is de middaghap er gisteren bij ingeschoten dus wordt het vandaag eigen geschilde en met de hand gesneden frieten die het menu beheersen.
Wel is waar dat de piepers uit België meegebracht zijn gisteren even zo ook de mayonaise.
Dus een souvenier achtig avondmaal.
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Toen wij er rond 13.30 waren was het gesloten.Wowbagger schreef: ↑18 mar 2018 11:20Manneke friet te Wuustwezel was vanaf 11:30 geopend Bommel.Bommel schreef: ↑18 mar 2018 11:15Door de Belgische Frietkot sluiting/opening wet is de middaghap er gisteren bij ingeschoten dus wordt het vandaag eigen geschilde en met de hand gesneden frieten die het menu beheersen.
Wel is waar dat de piepers uit België meegebracht zijn gisteren even zo ook de mayonaise.
Dus een souvenier achtig avondmaal.
- The_Undertaker
- Administrator
- Berichten: 8227
- Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Waarom dan niet naar Frituur Lu, zoals door Paasei aangegeven
Die beviel uitstekend.

"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Och het is geen drama, heb ik lekkere tabakjes kunnen kopen.The_Undertaker schreef: ↑18 mar 2018 13:05Waarom dan niet naar Frituur Lu, zoals door Paasei aangegevenDie beviel uitstekend.

En vanavond gaat hier de frituur aan.
- Paasei
- Berichten: 4644
- Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
- Locatie: Wuustwezel
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Rik, die een paar jaar geleden foto's maakte op de meeting (remember de zetel?) moet nonkel zeggen tegen de uitbater van frituur Lu. En hij was daar met hoogzwangere echtgenote en zijn twee dochters van om en bij de 10 jaar, toen daar een aantal grote kerels met baarden binnen kwamen...
Volgende keer even een seintje op voorhand, en er kan aan een grote tafel gezeten worden...
Volgende keer even een seintje op voorhand, en er kan aan een grote tafel gezeten worden...
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Op Bommelstein zijn we in opperbeste stemming, en dat op een dag als vandaag.
De dis vanavond bestaat uit Hollandse Asperges, de eerste dit jaar en ruim voor de officiële datum.
Pasta buideltjes met kaas en basilicum en een visfileetje vergezellen de koningin van de groenten die afgedecoreed wordt met een gebroken zacht gekookt eitje.
De dis vanavond bestaat uit Hollandse Asperges, de eerste dit jaar en ruim voor de officiële datum.
Pasta buideltjes met kaas en basilicum en een visfileetje vergezellen de koningin van de groenten die afgedecoreed wordt met een gebroken zacht gekookt eitje.
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14513
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Inmiddels drie weken de Tajine in huis, en los van de discussie of hetzelfde resultaat behaald kan worden in een braadpan (met deksel) kan ik zeggen verkocht te zijn.
Zeker vijftig procent van de gerechten komen inmiddels uit deze stenen pot, niet alleen Marokkaanse en Zuid Europeese maaltijden, maar als je maar wat tijd stopt in het zoeken van wat recepten kunnen zelfs de meest Nederlandse gerechten bereid worden in dat ding.
Of het de kruiden zijn, de Tajine zelf, of het tussen de oren zit, ik weet het niet.
Wat ik wel weet, het is leuk om te doen en erg lekker.
Zeker vijftig procent van de gerechten komen inmiddels uit deze stenen pot, niet alleen Marokkaanse en Zuid Europeese maaltijden, maar als je maar wat tijd stopt in het zoeken van wat recepten kunnen zelfs de meest Nederlandse gerechten bereid worden in dat ding.
Of het de kruiden zijn, de Tajine zelf, of het tussen de oren zit, ik weet het niet.
Wat ik wel weet, het is leuk om te doen en erg lekker.
- Bommel
- Berichten: 13794
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
-
- Berichten: 12145
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Hoop dat het jullie gesmaakt heeft en tevens aardig te
zien dat je er jouw eigen draai aan hebt gegeven.
Toen ik (lang geleden) met koken begon hield ik me
angstvallig vast aan het recept.
Toen ik na enige jaren het lef had af te wijken realiseerde
ik mij een stap verder was gekomen, toen werd koken
des te leuker!
- Wowbagger
- Berichten: 5640
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ik voorzie plaatselijke rukwinden in huize Asmo vanacht. Maar zeker goede keus, ziet er smakelijk uit.
Hier vandaag zoete aardappel uit de oven met kippendijen onder kruidenkorst en een salade. Geen foto van gemaakt...
Hier vandaag zoete aardappel uit de oven met kippendijen onder kruidenkorst en een salade. Geen foto van gemaakt...
- Dukdalf
- Berichten: 2157
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Zoete aardappel hebben we gisteren gegeten. Ook daarvan valt het stinkgasgenererend vermogen nauwelijks te overschatten...
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14513
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Blij niet te hoeven afwassen bij jouw
, je kunt ook alles in de keuken al op de desbetreffende borden knikkeren hé
Zonder dollen dan, ziet er smakelijk uit !


Zonder dollen dan, ziet er smakelijk uit !
- Wowbagger
- Berichten: 5640
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
- Paasei
- Berichten: 4644
- Lid geworden op: 18 jan 2010 18:31
- Locatie: Wuustwezel
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ziet er heerlijk uit.
De Robvoorburg-Picalily heb ik ondertussen aardig onder de knie, in zoverre dat ik naaste familie en vrienden mag be-delen.
Maar een captain's diner lijkt mij iets eerder NoordNederlands. Ik kan me alleszins niets gelijkaardigs voor de geest halen dat hier gedaan wordt... toch maar eens goegelen wat het allemaal inhoudt en een keertje zelf voor gaan.
Any tips?
De Robvoorburg-Picalily heb ik ondertussen aardig onder de knie, in zoverre dat ik naaste familie en vrienden mag be-delen.
Maar een captain's diner lijkt mij iets eerder NoordNederlands. Ik kan me alleszins niets gelijkaardigs voor de geest halen dat hier gedaan wordt... toch maar eens goegelen wat het allemaal inhoudt en een keertje zelf voor gaan.
Any tips?
De geneugten van de pijp (her)ontdekt in december 2008...
- Wowbagger
- Berichten: 5640
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
In principe kan er van alles en nog wat geserveerd worden bij zo'n captain's dinner. Centraal staan de peulvruchten (meestal capucijners), met daarnaast spek, worst, uien en zuurwaren. In feite het spul dat op een schip houdbaar was.Paasei schreef: ↑28 mar 2018 08:38Ziet er heerlijk uit.
De Robvoorburg-Picalily heb ik ondertussen aardig onder de knie, in zoverre dat ik naaste familie en vrienden mag be-delen.
Maar een captain's diner lijkt mij iets eerder NoordNederlands. Ik kan me alleszins niets gelijkaardigs voor de geest halen dat hier gedaan wordt... toch maar eens goegelen wat het allemaal inhoudt en een keertje zelf voor gaan.
Any tips?
https://www.vpro.nl/programmas/koken-me ... inner.html
- Jos
- Berichten: 5678
- Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
- Locatie: Groot Mokum
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Mayonaise, ik kan mij niet herinneren dat ooit gegeten te hebben. Maar onlangs las ik in de krant een artikeltje waarin stond dat de romige mayonaise van Albert Heijn door de Consumentenbond vorig jaar als beste uit de test was verkozen. En dat AH nu ook sauzen heeft waar alles is uitgehaald wat er nooit in hoefde. In de mayo: 0 gram suiker.
Hier een potje van nu in huis. Best smakelijk, bijv. ook iets op het vleesbeleg van de boterham..
Groet van uw topkok
Hier een potje van nu in huis. Best smakelijk, bijv. ook iets op het vleesbeleg van de boterham..
Groet van uw topkok
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
♫ spuit elf des forums ♫ doctorate of pipe smoking - Pipe Smoking University ♫ zwembadpas specialist ♫
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
-
- Berichten: 12145
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ooit zag ik mijn schoonzus stroop over de capucijnersWowbagger schreef: ↑28 mar 2018 09:08In principe kan er van alles en nog wat geserveerd worden bij zo'n captain's dinner. Centraal staan de peulvruchten (meestal capucijners), met daarnaast spek, worst, uien en zuurwaren. In feite het spul dat op een schip houdbaar was.Paasei schreef: ↑28 mar 2018 08:38Ziet er heerlijk uit.
De Robvoorburg-Picalily heb ik ondertussen aardig onder de knie, in zoverre dat ik naaste familie en vrienden mag be-delen.
Maar een captain's diner lijkt mij iets eerder NoordNederlands. Ik kan me alleszins niets gelijkaardigs voor de geest halen dat hier gedaan wordt... toch maar eens goegelen wat het allemaal inhoudt en een keertje zelf voor gaan.
Any tips?
https://www.vpro.nl/programmas/koken-me ... inner.html
gieten, dat doe ik nu ook, lekker.
- Chris
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
- Locatie: Tilburg
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ik dacht eens duurzaam te doen en een blok tofu in wokbare blokjes te snijden en met de groenten mee te wokken. Kruiden erbij... uitje en knoflook. Naast de persoonlijke verwensingen van mijn vriendin aan mij wegens de ondraaglijke gierput associaties had ik zelf ook wel last in de vorm van buikkrampen. Geen tofu meer voor mij. En anders wordt het het logeerbedWowbagger schreef: ↑27 mar 2018 22:27Klopt. Of de hier in huis eveneens favoriete aardpeer, dat wil ook altijd wel werken. Kun je wel heerlijke soep mee maken trouwens.

- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
- Asmodeus
- Berichten: 3757
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Schiedam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2


Vandaag waren de omstandigheden haast perfect om eens een blik surströmming open te trekken. Aldus geschiedde.
In combinatie met gekookte aardappels, tomaten, uien, zure room met dille en zelfgebakken tunnbröd smaakte het mij voortreffelijk. Met smaak heb ik het hele blik leeg gegeten
Alle mythevorming rond deze delicatesse lijkt mij dan ook schromelijk overdreven.
Natuurlijk, de geur uit het blikje is ronduit monumentaal te noemen : een ziltig-vissige odeur met tonen van dood en verderf, verwaarloosde kattenbak en zongerijpt vuilnis. Maar lang niet zo penetrant als verwacht.
Overigens werd dit enthousiasme niet door iedereen gedeeld: mijn vrouw heeft ervoor bedankt en zo’n zelfde wrap gegeten met gravad lax; mijn zoon is boos naar binnen gegaan en ik heb hem moeten compenseren met een bord pasta met rode saus.
- Chris
- Berichten: 497
- Lid geworden op: 19 feb 2015 21:30
- Locatie: Tilburg
- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14513
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ik zou niet de reclame wereld in gaan Asmo
Zelf een Indiase wok-schotel gemaakt, recept uit 'Wokking Lekker' van Danny Jansen, bijzonder smakelijk recept.
Vegetarisch, iets waar je tot voor kort echt niet mee aan moest komen bij Eli, ik zal dan ook nooit vlees kunnen/willen laten staan, maar zo af en toe, waarom ook niet.
Het is echt iets waar je je even overheen moet zetten en dat lukt goed.
Overigens geen principieele kwestie hoor, meer een kwestie van lekkere recepten uit willen proberen waar simpelweg geen vlees in zit.
Zijn overigens wel altijd recepten, wat ik zal zei, waar simpelweg geen vlees in zit, maar ook geen vleesvervanger.
Zie dat wel eens liggen bij de plaatselijke super "vegetarische kipstukjes", snap dat niet zo goed,.... eet kip of eet geen kip.
Krijg daar een beetje een Buckler gevoel van, drink bier,.... of niet !


Zelf een Indiase wok-schotel gemaakt, recept uit 'Wokking Lekker' van Danny Jansen, bijzonder smakelijk recept.
Vegetarisch, iets waar je tot voor kort echt niet mee aan moest komen bij Eli, ik zal dan ook nooit vlees kunnen/willen laten staan, maar zo af en toe, waarom ook niet.
Het is echt iets waar je je even overheen moet zetten en dat lukt goed.
Overigens geen principieele kwestie hoor, meer een kwestie van lekkere recepten uit willen proberen waar simpelweg geen vlees in zit.
Zijn overigens wel altijd recepten, wat ik zal zei, waar simpelweg geen vlees in zit, maar ook geen vleesvervanger.
Zie dat wel eens liggen bij de plaatselijke super "vegetarische kipstukjes", snap dat niet zo goed,.... eet kip of eet geen kip.
Krijg daar een beetje een Buckler gevoel van, drink bier,.... of niet !

- Eliminator
- Moderator
- Berichten: 14513
- Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
- Locatie: Rotterdam
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vandaag uitermate lekker Italiaans, of moet ik zeggen Napolitaans, gegeten bij onze Mille thuis.
Mo, reuze bedankt voor dit gezellige samenzijn.
Mo, reuze bedankt voor dit gezellige samenzijn.