Pagina 56 van 71

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 dec 2017 16:22
door Tobias Tobit
Als lunch vanmiddag zelf gemaakte ramen noodle soep. Geïnspireerd door Alex frenchguycooking op YouTube. Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 dec 2017 13:02
door Arno
Wauw, ziet er goed uit!

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 dec 2017 14:05
door Tobias Tobit
Was ook heerlijk maar veel moeite voor een kleine hoeveelheid, beter in 1 keer een grotere hoeveelheid maken en laten drogen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 27 dec 2017 18:33
door Paasei
De dames des huizes zijn een dagje in Londen, dus had Sas gezorgd voor een lekkere ovenschotel voor de heren.
Geruld gehakt met wat ui, bonen in tomatensaus, aardappelpuree en daarover mozarella.

Verrassend lekkere combinatie !

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 27 dec 2017 19:08
door Dukdalf
Loeihete bami met veel groente, om alle vettigheid van de laatste dagen wat te kunnen vergeten :wink: .

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 27 dec 2017 19:19
door robvoorburg
Dukdalf schreef:Loeihete bami met veel groente, om alle vettigheid van de laatste dagen wat te kunnen vergeten :wink: .
I.p.v. sambal snijd ik door nassi/bami de laatste
tijd wat verse rode pepers, incl. pitjes, bevalt goed.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 27 dec 2017 19:45
door Dukdalf
Sambal gaat er hier niet in, wel die verse pepers. Ik maak hem echt heet door voordat er iets anders in de pan gaat behalve olie twee of drie rawits een paar minuten te laten trekken in die olie op een laag vuurtje. Die gaan er uit als ze hun smaak hebben afgegeven. Wat ook bijdraagt aan de ervaring van 'hitte' is verse gember: stukje van een halve centimeter raspen op een nootmuskaatrasp en toevoegen als je de ui en de peper en de knoflook bakt.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 27 dec 2017 19:57
door robvoorburg
Dukdalf schreef:Sambal gaat er hier niet in, wel die verse pepers. Ik maak hem echt heet door voordat er iets anders in de pan gaat behalve olie twee of drie rawits een paar minuten te laten trekken in die olie op een laag vuurtje. Die gaan er uit als ze hun smaak hebben afgegeven. Wat ook bijdraagt aan de ervaring van 'hitte' is verse gember: stukje van een halve centimeter raspen op een nootmuskaatrasp en toevoegen als je de ui en de peper en de knoflook bakt.
Dank hiervoor, zitten we op dezelfde golflengte.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 28 dec 2017 00:49
door Eliminator
Voor de heren die wel van een beetje pittig houden, gebruik i.p.v. een standaard rode peper eens een Habanero pepertje.
Bij de meeste supers gewoon te koop.

Nou hou ik wel van pittig, meer dan de gemiddelde Europeaan, ook meer dan de Europeaan die denkt flink pittig wel aan te kunnen :wink: (wink @ UT), maar de Habanero ligt een beetje op de grens tussen gewoon heet en flink heet, maar nog niet des duivels zeg maar.

Heb ook een saus in huis gemaakt van Ghost Pepper, die zal ik niet snel aanraden, maar een Habanero kan de gemiddelde liefhebber best aan, maar heeft toch nét even wat meer bite wat de maaltijd wel eens wat spannender kan maken.

Na snijden wel even goed de handen wassen, wrijven in de ogen of een toiletbezoek kan wel eens roet in het eten gooien.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 28 dec 2017 17:14
door The_Undertaker
Eliminator schreef: Nou hou ik wel van pittig, meer dan de gemiddelde Europeaan, ook meer dan de Europeaan die denkt flink pittig wel aan te kunnen :wink: (wink @ UT)
(w)
Maar dat was ook gewoon moorddadig :lol: De tranen schieten me nog in de ogen wanneer ik er aan denk :evil:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 29 dec 2017 18:58
door Bommel
Mme heeft bij Appie zo'n verse groenten soeppakket aangekocht, tomaten oregano,
En ik moet zeggen als basis en start is het een leuk doosje.
Maar zoals vaak blijkt dient men er zelf de fantasie op los te laten.
We hebben dan ook een enkele ui en wat tomaten extra er doorheen gedaan en los rundergehakt erin laten zwemmen.
Om toch wat mer pit erin te krijgen is er wat sambal en knoflook aan toegevoegd.
Stokbrood en wat zelfgemaakte kruidenboter erbij maakte de maaltijd af.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 30 dec 2017 16:42
door Wowbagger
Oliebollen! Zowel zoet als hartig.
En straks nog een spruitensoepje toe.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 30 dec 2017 18:51
door Bommel
Voor het laatst dit jaar zelf gemaakte frietes.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 31 dec 2017 13:40
door NoneNicer
Poffertjes voor de kids (en een kleine portie voor de ouders)Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 jan 2018 18:58
door robvoorburg
Boerenkool met worst.

De worst bij de slager gehaald en deze smaakte
mij beter dan de fabrieksworst.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 jan 2018 22:15
door nicobakker
robvoorburg schreef:Boerenkool met worst.

De worst bij de slager gehaald en deze smaakte
mij beter dan de fabrieksworst.
Ooit echte dordtse paardenworst gegeten? Alsof er een engeltje over je tong ....

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 jan 2018 22:30
door Asmodeus
nicobakker schreef:
robvoorburg schreef:Boerenkool met worst.

De worst bij de slager gehaald en deze smaakte
mij beter dan de fabrieksworst.
Ooit echte dordtse paardenworst gegeten? Alsof er een engeltje over je tong ....
...galoppeert ?

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 jan 2018 23:41
door Eliminator
Vandaag homemade Thais gegeten, beviel prima,... alleen voor Mme de pittigheid een ietwat aan moeten passen (lees: heel veel :mrgreen:
).
Afgelopen week een drietal kookboeken gekocht op marktplaats, 'Thais', 'Mexicaans' en 'Soepen'

Erg leuk, weer heel veel nieuwe inspiratie.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 07 jan 2018 18:57
door Eliminator
En vandaag een recept uit het 'Soep'-boek gemaakt, Mexicaans, dat dan weer wel.
Rundvlees-, groentesoep, met rijst en een paar, voor mij onbekende ingredienten voor in een soep, krenten, gesmolten chocolade.
Heel bijzonder, een smaakexplosie van jewelste, erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
En, on top of all, door de hoeveelheid verse groente nog best gezond ook.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 jan 2018 18:56
door Asmodeus
Hier moesten wat restvoorraden van de feestdagen verwerkt worden

Afbeelding
Gehaktbal, aardappelpuree, zure rodekool, stoofpeer. Kardemompannacotta met zoute karamelsaus toe.

Re: RE: Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jan 2018 23:03
door NoneNicer
Asmodeus schreef:Hier moesten wat restvoorraden van de feestdagen verwerkt worden

Afbeelding
Gehaktbal, aardappelpuree, zure rodekool, stoofpeer. Kardemompannacotta met zoute karamelsaus toe.
Je weet er wel regelmatig een feestje van te maken [emoji2]

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jan 2018 09:57
door Arno
Jemig, zelfs van kliekjes weet je nog iets restaurant-waardig te maken! =D>

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 14:31
door Wowbagger
Cock-a-Leekie
Haggis met Tatties and Neeps
Cranachan

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 16:20
door Asmodeus
Wowbagger schreef:Cock-a-Leekie
Haggis met Tatties and Neeps
Cranachan
Indien allemaal zelfgemaakt, foto’s graag ![emoji2]

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 17:32
door Wowbagger
Helaas niet Maarten. Misschien volgend jaar ( als ik níet de dag na Burns night 40 jaar wordt). Heb door de drukte wat shortcuts moeten nemen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 18:50
door Asmodeus
Wowbagger schreef:Helaas niet Maarten. Misschien volgend jaar ( als ik níet de dag na Burns night 40 jaar wordt). Heb door de drukte wat shortcuts moeten nemen.
Het is geen schande hoor. En het komt goed met dat veertig worden. Heb het pas ook gedaan en het deed geen pijn.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 21:52
door Wowbagger
Net terug van de maaltijd bij vrienden. Het was erg gezellig, het voordragen van de gedichten leuk om te doen, en best lekker bovendien ondanks het "valsspelen". Kan ook aan de whisky gelegen hebben natuurlijk...
Volgend jaar een echte.
Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jan 2018 22:02
door robvoorburg
Wowbagger schreef:Net terug van de maaltijd bij vrienden. Het was erg gezellig, het voordragen van de gedichten leuk om te doen, en best lekker bovendien ondanks het "valsspelen". Kan ook aan de whisky gelegen hebben natuurlijk...
Volgend jaar een echte.
Afbeelding
Aan gedichten heb ik altijd een broertje dood gehad, totdat ik
Bert Schierbeek er eentje hoorde voordragen uit eigen werk.
P r a c h t i g !

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 26 jan 2018 19:16
door Wowbagger
Captain's Dinner:
Afbeelding

Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 26 jan 2018 19:30
door Dukdalf
Dat ziet er lekker uit Wilfred, maar als ik het goed zie zijn dat bruine bonen en geen capucijners :mrgreen: ?