Pagina 55 van 64

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 29 nov 2017 10:37
door Bananabox-Ninja
Wowbagger schreef:29 november, dat kan maar 1 ding betekenen:
Happy Sint Pannekoek!


Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 01 dec 2017 20:28
door nicobakker
Tête de veaux. Limburgers en hugenoten zullen dit wel kennen. Boven de moerdijk niet zo bekent.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 04 dec 2017 17:34
door robvoorburg
Captains table, een paar maal per jaar vaste prik,
vanavond doe ik weer wat stroop over de
capucijners, lekker in combinatie met de rest.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 04 dec 2017 20:20
door Chris
Nog nooit van gehoord Rob, maar klinkt als een maaltijd uit vroeger tijden?

Hier nu voor de tweede dag een heerlijke stoofschotel met peenstamp incl uitgebakken spekjes.
Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 04 dec 2017 20:40
door Wowbagger
De christmas cake voor over 3 weken staat in de oven.
Afbeelding
En alvast een klein voorproefje van het spul waar de cake de komende weken mee 'gevoed' gaat worden...
Afbeelding

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 dec 2017 09:24
door Asmodeus
Wowbagger schreef:De christmas cake voor over 3 weken staat in de oven.
Afbeelding
En alvast een klein voorproefje van het spul waar de cake de komende weken mee 'gevoed' gaat worden...
Afbeelding
Lekker, maar wel een beetje laat [emoji6]Je had er in de zomer al mee moeten beginnen

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 dec 2017 10:42
door Bommel
Minder gerijpt zal het ook best smaken.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 dec 2017 11:18
door Wowbagger
Asmodeus schreef:
Wowbagger schreef:De christmas cake voor over 3 weken staat in de oven.
Afbeelding
En alvast een klein voorproefje van het spul waar de cake de komende weken mee 'gevoed' gaat worden...
Afbeelding
Lekker, maar wel een beetje laat [emoji6]Je had er in de zomer al mee moeten beginnen
Idealiter was ik een weekje eerder geweest. 4 weken rijpen vind ik persoonlijk optimaal, ben niet zo'n die-hard.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 dec 2017 11:38
door Asmodeus
Wowbagger schreef:
Asmodeus schreef:
Wowbagger schreef:De christmas cake voor over 3 weken staat in de oven.
Afbeelding
En alvast een klein voorproefje van het spul waar de cake de komende weken mee 'gevoed' gaat worden...
Afbeelding
Lekker, maar wel een beetje laat [emoji6]Je had er in de zomer al mee moeten beginnen
Idealiter was ik een weekje eerder geweest. 4 weken rijpen vind ik persoonlijk optimaal, ben niet zo'n die-hard.
Bedoelde het ook verre van serieus.Wordt ongetwijfeld heerlijk. Ben al jaren van plan om eens een traditionele te maken met niervet en zo. Het is er nog niet van gekomen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 dec 2017 13:28
door robvoorburg
Chris schreef:Nog nooit van gehoord Rob, maar klinkt als een maaltijd uit vroeger tijden?

Hier nu voor de tweede dag een heerlijke stoofschotel met peenstamp incl uitgebakken spekjes.
Afbeelding
https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q= ... MLx8CZfdzh

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 dec 2017 18:26
door Asmodeus
Zwarte bonensoep met een homp vers desembrood.
Voorspelling voor de komende nacht : lokaal windkracht 9.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 07 dec 2017 15:43
door Bommel
Asmodeus schreef:Zwarte bonensoep met een homp vers desembrood.
Voorspelling voor de komende nacht : lokaal windkracht 9.
Code oranje onder de lakens. :mrgreen:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 07 dec 2017 15:51
door Bommel
Vakantie is voor rust, onthaasten en zeker niet moeilijk doen.
Dus hebben we de Airfryer, die thuis nauwelijks gebruikt wordt en dan nog alleen door Mme als ik de avonddienst heb, meegenomen.
Ik was gisteren erg verbaast over het resultaat.
De kroketten waren goed knapperig van buiten, niet ontploft en kneiter heet van binnen.
Ook de frieten waren niet te versmaden.

Vandaag ook weer lekker makkelijk, de gisteren gekochte ambachtelijke echte grove Gelderse boeren rookworst met Gelders brood en mosterd uit die streek.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 07 dec 2017 18:32
door Dukdalf
Hier ook rookworst vandaag (bio van de AH, erg lekker) maar dan met boerenkoolstamp. Inclusief spekjes uiteraard, een heel zacht gesmoord uitje en de fles Maggi op tafel...

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 07 dec 2017 21:58
door robvoorburg
Dukdalf schreef:Hier ook rookworst vandaag (bio van de AH, erg lekker) maar dan met boerenkoolstamp. Inclusief spekjes uiteraard, een heel zacht gesmoord uitje en de fles Maggi op tafel...
Had niet gedacht dat bij jullie Maggi op tafel kwam Jan,
het is troep, net als de bouillonblokjes van Nestlé;
gewoon zelf doen door een bouillon te trekken van vlees.

https://www.google.nl/url?sa=t&rct=j&q= ... e9b4FB91nx

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 08 dec 2017 00:08
door Eelco
Gisteren dunne pannenkoekjes van half kikkererwtenmeel, half bloem. Gevuld met peterselieyoghurt en groentes naar keuze: venkel, waspeen, puntpaprika, komkommer, kerstomaat, ijsbergsla, pepertjes, zwarte bonen.

De dag ervoor tagliatelle met salieboter. En roergebakken spruitjes, peterseliewortel, waspeen, venkel en kidneybonen, afgeblust met citroensap, gekruid met nootmuskaat en tijm.

Vandaag een conferentie in Utrecht, met na afloop een paar borrelhapjes. Thuis rond een uurtje of half tien nog twee tosti's met kaas, champignon, kerstomaat, pepertje en bosui gegeten.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 08 dec 2017 11:45
door Dukdalf
robvoorburg schreef:[Had niet gedacht dat bij jullie Maggi op tafel kwam Jan,
het is troep, net als de bouillonblokjes van Nestlé;
gewoon zelf doen door een bouillon te trekken van vlees.
Het is een concessie aan mevrouw Dukdalf: grootgeworden met Maggi in de boerenkool denkt ze niet zonder te kunnen. Ik laat het maar zo... Vleesbouillon trek ik zelf zelden, wel gaat er hier elke week een paar liter groentebouillon van ui, peen en bleekselderij doorheen. Lijkt ook op Maggi, alleen dan niet zo zout.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 08 dec 2017 12:36
door Wowbagger
Dukdalf schreef:
robvoorburg schreef:[Had niet gedacht dat bij jullie Maggi op tafel kwam Jan,
het is troep, net als de bouillonblokjes van Nestlé;
gewoon zelf doen door een bouillon te trekken van vlees.
Het is een concessie aan mevrouw Dukdalf: grootgeworden met Maggi in de boerenkool denkt ze niet zonder te kunnen. Ik laat het maar zo... Vleesbouillon trek ik zelf zelden, wel gaat er hier elke week een paar liter groentebouillon van ui, peen en bleekselderij doorheen. Lijkt ook op Maggi, alleen dan niet zo zout.
Niet dat ik persé tegen het gebruik van Maggi ben (gebruik het zelf ook echt wel zo nu en dan, vooral als ik tomaat met eieren bak), maar je zou het kruid Lavas eens kunnen gebruiken. Heeft een zelfde soort smaak, wordt soms ook wel maggi-plant genoemd.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 dec 2017 10:50
door The_Undertaker
Jep, zo'n plant hadden wij ook in de achtertuin, en steevast ging er wat van door de zondagse groentesoep.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 dec 2017 18:50
door Paasei
Lavas, 'levisticum officinalis', zou dan ook nog eens heel goed zijn voor de bloeddruk.
Naast soep, ook heel lekker als je de jonge blaadjes fijnsnippert in een slaatje of in een omelet !

Hier was het weer een culinair genotje.

Penne met een saus op basis van gekookte gepureerde bloemkool, met een kruidenkaasje er in en wat champigonons, en om het toch niet helemaal veggie te houden, licht opgebakken hamblokjes.
Dat in een ovenschotel de oven in met nog wat extra kaas en een beetje chapelure...

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 dec 2017 19:06
door robvoorburg
Ik had vandaag een stoofpotje gemaakt met rundvlees,
zelfgemaakte bouillon, knoflook, uien, wat rode wijn,
platte peterselie, wat bloem, peper en zout,
wat champignons en natuurlijk een onsje spek.

Erbij warm stokbrood en een bak sla met eigen
vinaigrette erover.

Kan dat lekker vinden.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 dec 2017 19:56
door Dukdalf
Goeie tip Wilfred, die lavas. Gaan we de volgende keer proberen! Vandaag zuurkool met wat hier thuis Hongaarse saus heet (veel paprika, dus).

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 09 dec 2017 22:55
door Eliminator
Dit lijkt me een mooi topic om (ietwat minachtend) het ziekenhuisvoer eens onder de aandacht te brengen.
Zoals de meeste inmiddels wel weten heeft Eli enkele maaltijden bij een dergelijke instantie moeten nuttigen de afgelopen dagen.
Daar gaan we het hier verder niet over hebben, één topic over deze ellende lijkt me meer dan genoeg, hier hebben we het over wat de schot paft.

Welnu, het is me zeker niet tegen gevallen, saai, gestoomd en smaakloos, zonder zout,........... in het Sint Fransiscus in ieder geval niet.

De eerste avond roti kip gegeten, the complete works, eitje erbij, lekkere kip vol smaak, aardappeltje, roti-plaat, niets mis mee.
De tweede avond een kalkoen filetje, rijst erbij met groente en chorizo, ook meer dan smakelijk.

Gaat het 'ziekenhuisvoer' er in zijn algemeenheid op vooruit, of heb ik gewoon mazzel met het feit dat precies dit ziekenhuis op steenworp afstand ligt.

Het is dat de omstandigheden natuurlijk te wensen overlaten, maar puur voor het eten lig ik liever in een ziekenhuis dan dat ik op een vliegtuig zit !

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 10 dec 2017 11:10
door Bommel
Ik heb in mijn jongen jaren via een uitzendbureau een poosje in het Leids Academisch ziekenhuis, het huidige LUMC, gewerkt en moest met een omgebouwde Citroën bus het ziekenhuis voer naar de dependances rijden.
Zo kwam ik ook in de keuken terecht waar het bereid werd...zonder liefde.
Hoewel toen der tijd het eten daar goed aangeschreven was, werd het net als nu prefap afgewerkt.
Gelukkig zijn de technieken en assortiment heden ten dagen van betere kwaliteit mede de apparatuur.
Echter zit er nog wel verschil in de ziekenhuizen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 10 dec 2017 21:11
door robvoorburg
Bommel schreef:Ik heb in mijn jongen jaren via een uitzendbureau een poosje in het Leids Academisch ziekenhuis, het huidige LUMC, gewerkt en moest met een omgebouwde Citroën bus het ziekenhuis voer naar de dependances rijden.
Zo kwam ik ook in de keuken terecht waar het bereid werd...zonder liefde.
Hoewel toen der tijd het eten daar goed aangeschreven was, werd het net als nu prefap afgewerkt.
Gelukkig zijn de technieken en assortiment heden ten dagen van betere kwaliteit mede de apparatuur.
Echter zit er nog wel verschil in de ziekenhuizen.
Het lijkt mij van enig belang hiermee rekening te houden
indien opname noodzakelijk wordt.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 11 dec 2017 13:22
door Bommel
Het weer leend zich voor cappucijners met uitgebakken spek.
Zo gezegd, zo doen we. :lol:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 11 dec 2017 13:51
door Dukdalf
Ik vind het snertweer :D .

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 11 dec 2017 16:35
door Wowbagger
Kaasfondue!

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 11 dec 2017 16:56
door Dukdalf
Wowbagger schreef:Kaasfondue!
Het meer is zeker dichtgevroren :mrgreen: ?

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 12 dec 2017 18:05
door robvoorburg
Hutspot met klapstuk, kan je mij voor
wakker maken.