Goede tip!
Wat paft de schot ? - deel 2
- The_Undertaker
- Administrator
- Berichten: 8337
- Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle
- Jos
- Berichten: 5824
- Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
- Locatie: Groot Mokum
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Vanochtend voor het eerst ontbijt met oudewijvenkoek. Nooit geweten dat een goede bakker waar ik al heel lang soms kom ook de oudewijven ontbijtkoek bakt
https://evhartogb2c.extravestiging.nl/a ... ude-wijven
Paar plakjes met wat smeerbare geitenkaas erop, smaakte heel lekker als ontbijt!
Bijkomend voordeel is dat ik voortaan niet meer hoef na te denken over verjaardagscadeau voor mijn oude inmiddels 96 jarige moeder..
https://evhartogb2c.extravestiging.nl/a ... ude-wijven
Paar plakjes met wat smeerbare geitenkaas erop, smaakte heel lekker als ontbijt!
Bijkomend voordeel is dat ik voortaan niet meer hoef na te denken over verjaardagscadeau voor mijn oude inmiddels 96 jarige moeder..
♫ spuit elf des forums ♫ doctorate of pipe smoking - Pipe Smoking University ♫ zwembadpas specialist ♫
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
►correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI◄
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen
-
- Berichten: 12782
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.
Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.
Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.
Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.
Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.
- Asmodeus
- Berichten: 3896
- Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
- Locatie: Ooltgensplaat
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Lekker Rob.robvoorburg schreef: ↑30 nov 2019 18:30Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.
Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.
Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.
Hier een full blown rijsttafel. Rendang, kipsatespiesjes die twee dagen hebben gemarineerd,
een naamloze groentestoof met gember en kokos en alle denkbare condimenten en toebehoren en natuurlijk rijst en pindasaus
- Dukdalf
- Berichten: 2305
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Afgelopen week zag ik de onvolprezen Jeroen Meus ("Dagelijkse Kost": https://dagelijksekost.een.be/gerechten ... ardappelen) zijn liefde voor het braiseren betuigen met het enthousiasme dat hem kenmerkt . Hij deed het met witlof, ik met venkel. Wegens toch al veel te dik leek het me beter de kaassaus achterwege te laten en dus had ik in plaats van de aardappelen twee goede sneetjes brood, maar die smoortechniek werkt perfect.
-
- Berichten: 12782
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.
Hieronder het recept:
1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.
Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.
Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.
Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.
Hieronder het recept:
1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.
Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.
Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.
Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
- Eelco
- Berichten: 696
- Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
- Locatie: Nijmegen
- Contacteer:
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Boerenkoolstamppot! Lekker op smaak gebracht met een scheutje wittewijnazijn en nootmuskaat. Erbij tempehspekjes, afgeblust met een drupje sojasaus, sellerieburgertjes en als tafelzuur een plukje verse zuurkool, zilveruitjes en een likje mosterd.


- Bommel
- Berichten: 14177
- Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
- Locatie: Alphen aan den Rijn
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?robvoorburg schreef: ↑06 dec 2019 18:32Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.
Hieronder het recept:
1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.
Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.
Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.
Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
- The_Undertaker
- Administrator
- Berichten: 8337
- Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Ongetwijfeld. Of het dan nog smakelijk is is natuurlijk afwachten..
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle
-
- Berichten: 12782
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Denk dat het een verlepte boel wordt.Bommel schreef: ↑10 dec 2019 18:16De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?robvoorburg schreef: ↑06 dec 2019 18:32Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.
Hieronder het recept:
1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.
Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.
Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.
Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
- Mme Bommel
- Berichten: 136
- Lid geworden op: 28 mei 2014 22:30
Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.
De kersen en croissant deeg heb ik al in huis
Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...
Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
-
- Berichten: 12782
- Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
- Locatie: 's-Gravenhage
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Doe met alle recepten precies hetzelfde wanneer er iets tussen staatMme Bommel schreef: ↑11 dec 2019 18:02![]()
Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.
De kersen en croissant deeg heb ik al in huis
Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...
Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
dat ik niet wil, dan laat ik het weg, soms voeg ik wat toe wanneer mij
dat dan te binnen schiet.
Dat is het voorrecht wanneer je in de keuken staat.
- Dukdalf
- Berichten: 2305
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Kort gestoofde spitskool, met wortel en venkel en ui en knoflook plus wat komijn- en karwijzaad. Lepeltje creme fraiche erdoor op het laatst met het groen van de venkel. Erg lekker met gekookte piepers en desgewenst een slavink of zo.
- Wowbagger
- Berichten: 5943
- Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Dat klinkt erg lekker. Een flinke handvol parmezaan of misschien peccorino er op zal ook niet misstaan denk ik.
- Dukdalf
- Berichten: 2305
- Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08
Re: Wat paft de schot ? - deel 2
Goed idee van die kaas. Volgende keer laat ik de room weg en smelt ik er wat feta door. En een beetje geraspte pecorino of parmezaanse eroverheen, natuurlijk
.
