Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8337
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door The_Undertaker » 20 nov 2019 23:04

Eelco schreef:
20 nov 2019 22:55
...ook geschikt voor op het werk.
Goede tip!
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5824
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Jos » 26 nov 2019 18:41

Vanochtend voor het eerst ontbijt met oudewijvenkoek. Nooit geweten dat een goede bakker waar ik al heel lang soms kom ook de oudewijven ontbijtkoek bakt
https://evhartogb2c.extravestiging.nl/a ... ude-wijven
Paar plakjes met wat smeerbare geitenkaas erop, smaakte heel lekker als ontbijt!

Bijkomend voordeel is dat ik voortaan niet meer hoef na te denken over verjaardagscadeau voor mijn oude inmiddels 96 jarige moeder..
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

robvoorburg
Berichten: 12782
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 30 nov 2019 18:30

Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.

Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.

Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3896
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Ooltgensplaat

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Asmodeus » 30 nov 2019 19:15

robvoorburg schreef:
30 nov 2019 18:30
Gezien het mooie weer rond het middaguur bij de poelier
een poussin gehaald/gefietst.
Ik heb het gemaakt met rode druiven, peper, zout en
wat rozemarijn, alsmede een klein toegevoegd glas
rode wijn.

Erbij wat sla met vinaigrette en armeluis aardappelen.

Dit zijn zo van die zaken waar ik mij wel doorheen sla.
Lekker Rob.
Hier een full blown rijsttafel. Rendang, kipsatespiesjes die twee dagen hebben gemarineerd,
een naamloze groentestoof met gember en kokos en alle denkbare condimenten en toebehoren en natuurlijk rijst en pindasaus

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2305
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 02 dec 2019 19:08

Afgelopen week zag ik de onvolprezen Jeroen Meus ("Dagelijkse Kost": https://dagelijksekost.een.be/gerechten ... ardappelen) zijn liefde voor het braiseren betuigen met het enthousiasme dat hem kenmerkt . Hij deed het met witlof, ik met venkel. Wegens toch al veel te dik leek het me beter de kaassaus achterwege te laten en dus had ik in plaats van de aardappelen twee goede sneetjes brood, maar die smoortechniek werkt perfect.

robvoorburg
Berichten: 12782
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 06 dec 2019 18:32

Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 696
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Nijmegen
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Eelco » 07 dec 2019 20:44

Boerenkoolstamppot! Lekker op smaak gebracht met een scheutje wittewijnazijn en nootmuskaat. Erbij tempehspekjes, afgeblust met een drupje sojasaus, sellerieburgertjes en als tafelzuur een plukje verse zuurkool, zilveruitjes en een likje mosterd.

Afbeelding

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 14177
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Bommel » 10 dec 2019 18:16

robvoorburg schreef:
06 dec 2019 18:32
Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 8337
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door The_Undertaker » 10 dec 2019 18:42

Ongetwijfeld. Of het dan nog smakelijk is is natuurlijk afwachten..
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

robvoorburg
Berichten: 12782
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 11 dec 2019 11:55

Bommel schreef:
10 dec 2019 18:16
robvoorburg schreef:
06 dec 2019 18:32
Van de week heb ik bij mijn dochter gegeten. Kip kersentaart en
erbij rauwe flinterdun gesneden lof met wat rode ui ringen, stukjes
tomaat en hardgekookt ei en een saladesausje erover.

Hieronder het recept:

1 danerolle croissantdeeg;
ca. 300 gram kipfilet in stukjes;
pot kersen;
zakje peper roomsaus;
3 theelepels kappertjes;
gember of gembersiroop;
geraspte kaas;
bekertje crème fraiche;
knoflook;
zout en peper naar behoefte.

Quichevorm bekleden met het deeg, de punten naar buiten,
mogen over de rand.

Bak de kip, doe er de crème fraiche, zakje peper roomsaus,
knoflook, gember, kappertjes en de uitgelekte kersen bij.

Doe het bovenstaande in de quichevorm en vouw de taart
dicht in stervorm.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet vervolgens in een
voorverwarmde oven (200 graden) ca. 30 minuten.
De vraag op Bommelstein komt bovendrijven.....is dit smakelijk gerecht ook koud te verorberen?
Denk dat het een verlepte boel wordt.

Gebruikersavatar
Mme Bommel
Berichten: 136
Lid geworden op: 28 mei 2014 22:30

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Mme Bommel » 11 dec 2019 18:02

:-T

Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.

De kersen en croissant deeg heb ik al in huis

Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...

Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
Afbeelding

robvoorburg
Berichten: 12782
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door robvoorburg » 11 dec 2019 19:04

Mme Bommel schreef:
11 dec 2019 18:02
:-T

Dat is jammer. 18 dec wat lekkers maken voor op de afdeling, werk.
Ik houdt niet van taarten en dit was wel wat... Dacht ik.

De kersen en croissant deeg heb ik al in huis

Ik kan het natuurlijk wel maken en daar nog de oven in... Dus bijna klaar...

Gember en gember siroop laat ik weg, lust ik niet
Doe met alle recepten precies hetzelfde wanneer er iets tussen staat
dat ik niet wil, dan laat ik het weg, soms voeg ik wat toe wanneer mij
dat dan te binnen schiet.

Dat is het voorrecht wanneer je in de keuken staat.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2305
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 12 dec 2019 19:43

Kort gestoofde spitskool, met wortel en venkel en ui en knoflook plus wat komijn- en karwijzaad. Lepeltje creme fraiche erdoor op het laatst met het groen van de venkel. Erg lekker met gekookte piepers en desgewenst een slavink of zo.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5943
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Wowbagger » 12 dec 2019 21:06

Dukdalf schreef:
12 dec 2019 19:43
Kort gestoofde spitskool, met wortel en venkel en ui en knoflook plus wat komijn- en karwijzaad. Lepeltje creme fraiche erdoor op het laatst met het groen van de venkel. Erg lekker met gekookte piepers en desgewenst een slavink of zo.
Dat klinkt erg lekker. Een flinke handvol parmezaan of misschien peccorino er op zal ook niet misstaan denk ik.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2305
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Bericht door Dukdalf » 12 dec 2019 23:25

Goed idee van die kaas. Volgende keer laat ik de room weg en smelt ik er wat feta door. En een beetje geraspte pecorino of parmezaanse eroverheen, natuurlijk :wink:.

Plaats reactie