Pagina 1 van 1

Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 26 apr 2014 10:03
door colourpipe
Hallo beste mederokers,

In januari heb ik vol enthousiasme na lang wikken en wegen voor mij de duurste pijp ooit gekocht Want 226 euro vind ik nog al wat! ....was helemaal wild van het gedurfde model.
De sandblast purisme pur 3 van Vauen. Je moet maar ff googelen voor een afbeelding
Zo enthousiast als ik de eerste week was van het model en de vormgeving. Zo'n desillusie na drie maanden!! Prachtige pijp maar een miskoop voor mijzelf. Misschien voor gewone baai prima maar voor mixture voor mij althans een rampenpijp! Misschien toch door de kleine opening en waarschijnlijk door de dikwandigheid daarom ook zo'n snelle verbranding. Maar het allerergste was : het verschrikkelijke natte roken. Wat ik ook probeerde , hoe ik hem ook stopte . Zelfs filterkristallen gebruikt, ( wat ik nooit doe )maar na een tijdje prettig roken kwam er ineens een golf van overgebleven natte bittere nicotine. En niet één keer maar na een paar trekjes zat ik op een gegeven moment al op een nieuwe bittere waterval te wachten. En maar "porren" na een paar trekjes met een raggertje ( pipe cleanertje ..) door het mondstukje om maar enigszins de illusie voor mezelf op te houden dat het waarschijnlijk de aard van de pijp is en ik dit gewoon moet accepteren ... maar ...ik begon na 20 jaar pijproken bijna aan mezelf te twijfelen of ik iets verkeerd deed. Moest ik deze pijp anders stoppen? Lag het aan mijn tabak? Bewaarde ik het wel goed? Had ik dat toch de Carbonversie moeten kopen van bijna 600 euro? ( nog in geen 600 jaar trouwens...) Deed die het dan niet? Goed... In het begin bij het inroken gebeurt dit wel vaker maar na 3 maanden verwacht je toch verbetering. Verschillende merken filters gebruikt ,zelfs de originele daarvoor bestemde Vauen filters. Natuurlijk kun soms last hebben van wat vocht. Met een gebogen vaak iets meer als een rechte.Maar dit is voor mij onacceptabel. Misschien heeft iemand met dezelfde pijp hier dezelfde ervaring of totaal geen last van? Maar voor mij geen beste koop , zelfs de slechtste koop tot nu toe. Waarschijnlijk ligt het aan mij maar..... Een van laatste aankopen en de beste Pijpen echter is voor mij de Hilson gigant 188. Alles smaakt in deze pijp! Het is een rechte met filter.mooie grote kop en ideaal voor mixture. Totaal geen last van nat roken.Conclusie : de Vauen en ik gaan niet samen. Ook mijn filters die ik vaak 2 keer gebruik nadat ze weer mooi droog zijn geeft geen verandering aan smaak of nat roken bij zowel mij nieuwe hilson als al mijn andere pijpen.
Deze Hilsonpijp maakt de teleurstelling van de Vauen enigszins goed. Misschien ben ik de enige met deze "ietwat "negatieve ervaring trouwens :)) Maar de relatie die ik toch voor de rest van mijn leven wou aangaan met mijn "Purretje" heb ik na drie maanden toch met pijn in mijn rokershart verbroken.... Ondanks het behoorlijke blok hout blijft het een prachtige kwaliteitspijp! Geweldig mooi gemaakt en een juweel om naar te kijken! De Vauen zou voor mij misschien nog 1 keer goede functie kunnen hebben...... Gezien de fantastische kwaliteit hout van de Vauen zou ik me waarschijnlijk een hele zomeravond hieraan kunnen verwarmen bij de vuurkorf, genietend van mijn nieuwe Hilsonpijp... :lol:

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 26 apr 2014 10:46
door The_Undertaker
Volgens mij heb ik Winslow Collector wel eens met zo'n stuk rookhout in het gezicht gezien. Wellicht kun je hem even naar zijn ervaringen vragen, want volgens mij had hij wel schik van die pijp..

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 26 apr 2014 11:15
door colourpipe
The_Undertaker schreef:Volgens mij heb ik Winslow Collector wel eens met zo'n stuk rookhout in het gezicht gezien. Wellicht kun je hem even naar zijn ervaringen vragen, want volgens mij had hij wel schik van die pijp..
Ja, dat klopt W.C. heeft hem ook. Weliswaar de Carbon versie en die is er zeer tevreden over. Maar ja, wat de een niet lust.... :D

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 26 apr 2014 11:39
door Eliminator
Voor zover ik weet is WC de enige, van het forum dan uiteraard, die zo'n pijp heeft en ik heb van hem idd geen vervelende dingen over deze pijp gehoord dus twijfel of je verder nog ervaringen van mensen zult horen hier.
Ik hoop het overigens wel want ben zelf ook wel nieuwsgierig, vind het een hele fraaie en gewaagde pijp !
Erg vervelend om te lezen, zeker bij een pijp uit deze prijsgroep, voor een enkeling een meevallertje, voor de meeste van ons toch een serieuze uitgave.

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 13 jun 2016 20:33
door Deadl0ck
Zoek je op google informatie over je pijp... kom je hier terecht. Vervelend hoor....

Ondertussen zijn er nog 2 nieuwe purisme eigenaren op het forum trouwens. :P

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 13 jun 2016 21:21
door rivulus
Ik heb er ook nog even mee in handen gestaan, maar net iets te extreem voor mij. De rechtshandige asymmetrische DB jaarpijp 2015 is zo ver als ik ga. :D

Ik vond die PUR 3 in de verte wel wat van de Quix hebben. (Van bovenaf gezien dan)
phpBB [video]

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 13 jun 2016 22:04
door L.deJong
Ik zie dit topic voor het eerst, geinige pijp :D
Alleen wat Rivulus ook al zegt: 'iets te veel van het goeie'.
Ben ondanks dat wel benieuwd hoe de pijp rookt!

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 28 mar 2018 20:38
door Deadl0ck
Deadl0ck schreef:
13 jun 2016 20:33
Zoek je op google informatie over je pijp... kom je hier terecht. Vervelend hoor....

Ondertussen zijn er nog 2 nieuwe purisme eigenaren op het forum trouwens. :P


Zoek je op google naar een zaak die nog zo'n ding te koop heeft om te weten wat de prijs tegenwoordig doet...

kom je weer hier terecht. :roll: :mrgreen: Maar zo weet ik wel weer hoe lang ik de pijp ongeveer had. Bijna 2 jaar, en aan de datum te zien, was het mijn Schimmel forum aankoop van 2016.

Re: Vauen purisme PUR3 sandblast ....." Desillusie"

Geplaatst: 28 mar 2018 20:52
door Sidekickelvis
Deadl0ck schreef:
28 mar 2018 20:38
Bijna 2 jaar, en aan de datum te zien, was het mijn Schimmel forum aankoop van 2016.
Dat wist ik dan nog wel. Niet het jaar maar wel dat je hem te Zutphen tijdens de meet had gekocht.