Pagina 1 van 1

Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 08:57
door Claude
Ik weet dat vele leden een Corona old boy gebruiken, en ik doe dat ook. Al jaren.
De afgelopen weken heb ik steeds vaker dat de aansteker snel leeg is. Ik gebruik hem niet anders dan normaal.
Heb het gevoel dat ik hem niet goed vul. Of dat hij nooit goed gevuld is. Heeft iemand tips?

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 09:06
door Arclaud
Laat je de lucht er volledig uit voor je hem weer vult? Daarmee bedoel ik, het ventiel induwen tot je geen lucht meer hoor ontsnappen?

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 09:26
door Claude
Dat doe ik altijd inderdaad. Maar misschien ben ik vergeten hoe ik goed moet vullen, of wanneer hij helemaal gevuld is? Mijn vroegere Corona was helemaal van staal, dan kon je het voelen aan de temperatuur, deze heeft een stukje hout.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 10:34
door Jos
Al lang geleden wegens soortgelijk probleem een nieuwe Corona old boy gekocht. De oude heb ik nog liggen, wat ik ook probeerde na het vullen was ie al de volgende dag vrijwel leeg.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 11:04
door Claude
En hoe vul jij de wel werkende corona, Jos?

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 11:15
door Jos
Claude schreef:En hoe vul jij de wel werkende corona, Jos?
Ongeveer een op de twee keer even goed ontluchten. Dan de bus stevig aandrukken op vulnippel en gas vier of vijf seconden laten stromen. Wat ik dan minstens drie keer doe!
Gaat dan bijna een week mee waar ik heel tevreden mee ben met mijn twee ons flake wekelijks :D

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 11:21
door Claude
Dat meerdere keren achter elkaar vullen ga ik eens proberen! Dank!

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 13:27
door Martin Romijn
Probeer eens of het helpt als je zorgt dat de gasbus warm is....kamertemperatuur of iets warmer...en de aansteker gekoeld. Even in de ijskast of vriezer. Heb wel eens gehoord dat dat kan helpen. Zelf geen ervaring mee. Mijn oldboy vullen gaat probleemloos.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 14:01
door Eliminator
Heb deze tip inderdaad al vaker gehoord, maar dat had betrekking op Dupont aanstekers.
Vergis je je niet ? Verwacht niet dat het kwaad zou kunnen om het ook bij een Old Boy te proberen, maar meld het maar even.
Just in case.

Overigens komt ook dit van tweede hand, zelf een Zippo met pipe-insert gebruiker.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 14:06
door Martin Romijn
Ik denk dat het principe hetzelfde is

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 14:40
door Roderick
hoe zit het met de garantie van de Corona Old Boy? ben al een tijdje opzoek naar deze aansteker maar blijf het een hele dure investering vinden.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 10 mei 2016 15:24
door robvoorburg
Roderick schreef:hoe zit het met de garantie van de Corona Old Boy? ben al een tijdje opzoek naar deze aansteker maar blijf het een hele dure investering vinden.
Al een paar keren via De Oude Leeuw naar de fa. Gubbels
gestuurd, steeds garantie, de laatste keer moest ik
€ 10,-- betalen.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 05 jun 2016 22:51
door Tati60
Martin Romijn schreef:Probeer eens of het helpt als je zorgt dat de gasbus warm is....kamertemperatuur of iets warmer...en de aansteker gekoeld. Even in de ijskast of vriezer. Heb wel eens gehoord dat dat kan helpen. Zelf geen ervaring mee. Mijn oldboy vullen gaat probleemloos.
De Old Boy in de vriezer leggen... NOOIT doen. Ik heb mijn aansteker eenmaal moeten laten herstellen na zo'n koudekuur. Diagnose: scheurtje in de gastank. Met een nieuwe tank doet hij het weer prima: ruim veertien dagen tussen twee vulbeurten. Vullen op de klassieke manier: eerst helemaal leeg maken door op het vulventiel te drukken, dan omgekeerd de bus gas erop en een tiental sekonden laten lopen... That's all.

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 25 jun 2017 09:25
door Jos
Ik schreef:Al lang geleden wegens soortgelijk probleem een nieuwe Corona old boy gekocht. De oude heb ik nog liggen, wat ik ook probeerde na het vullen was ie al de volgende dag vrijwel leeg.
Van de week zag ik die oude Corona weer in een kast liggen. Uit nieuwsgierigheid weer eens gevuld en ja hoor, de volgende ochtend was ie weer compleet leeg... Maar zelfs iemand met twee linker handen krijgt wel eens een technische ingeving. Het veertje los geschroefd. Enorm klein sterschroefje en het veertje bleek dubbel te zijn. Met twee tangen het veertje een stuk bijgebogen, hoek dus groter gemaakt voor meer veerdruk, en weer bevestigd.
De volgende ochtend was ik razend nieuwsgierig.. Perfect! Even grote vlam, hij was niet meer leeggelopen!
Nu dus twee goed werkende old boys, toch wel makkelijk :D

Edit:
Hoewel flink verbeterd toch niet helemaal tevreden omdat ie na twee of drie dagen nu toch weer leeg is. Dus weer terug in de kast gelegd :(

Re: Corona old boy nooit vol

Geplaatst: 13 apr 2018 18:06
door Jos
Ik schreef:
25 jun 2017 09:25
Edit:
Hoewel flink verbeterd toch niet helemaal tevreden omdat ie na twee of drie dagen nu toch weer leeg is. Dus weer terug in de kast gelegd :(
Eureka!
Uiteindelijk is het toch gelukt mijn oude old boy uit 2011 weer goed te krijgen. Ik kwam op het idee om hem eens naast de nieuwe te leggen om te kijken of mij iets opviel.
En ja hoor, het kon ook zitten in de drukknop die na sluiting het gasnippeltje naar beneden moet drukken om de gasuitstroom helemaal te stoppen. Die wat verzonken en verende, je kan 'm indrukken, knop die je in het opengeklapte deel van de aansteker ziet scheen er teveel teruggetrokken in te zitten.
Ondanks hevig gepulk daar en goed schoonmaken lukte het nauwelijks om die knop iets meer omhoog te laten komen.
Maar toen kwam ik op een idee. Met een vijl heb ik van het opengeklapte deel, rondom die verzonken knop, wat af gevijld tot bijna op die knop. Na sluiting voelde het meteen al goed, de speling als je op het gesloten afsluitdeel drukt is er vrijwel niet meer.
En nu zijn de problemen met het langzaam leeglopen voorbij omdat de gasnippel in ruststand weer goed wordt ingedrukt!