Vlijtig thuiswerk: de Koffer

De gadgets die het pijproken extra leuk maken...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 15:01

Het is tijd dat ik mijn diepste en donkerste fantasieën met het PRF deel. Eigenlijk durf ik er niet voor uit te komen, maar soms droom ik heel raar. Zo mag ik in die droom bijvoorbeeld om de een of andere reden vrijelijk door Winslow Collectors huis lopen. Geen idee waarom en geen idee hoe dat er uitziet want ik ben er nooit geweest, maar ik mag alles meenemen wat ik wil. Zo verlaat ik dan dat huis met de kleinste Winslow die hij heeft en nog een paar kilo aan zoete tabak. Mist hij toch niet. Dit soort dromen kennen nogal wat variaties: de volgende nacht verdwijnen ook bij Arno een paar pijpen, is Upper Ten zijn volledige voorraad Latakia kwijt en loopt Martin Romijn zich voortaan een breuk te zoeken naar z’n hardstenen pijpsteunen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Ik word altijd heel vrolijk wakker uit dat soort dromen.

Maar waarom vertel ik dit nou? Er is één persoon die zeer regelmatig terugkomt in m’n dromen en dat is Bananabox-Ninja. En het artefact dat bij hem hoort dat ook steeds terugkomt, is zijn zelfgemaakte pijpenkist. Wat ben ik toch ongelofelijk onder de indruk van de vakmanschap en liefde die in die kist is gestopt. Dat wil ik ook nog wel eens maken, inclusief dat beslag en die verborgen schuiven! Meestal blijft het bij mij bij dat soort gedachten, maar onlangs nam het leven een onverwachte wending. De vrouw kwam thuis met een rode Chinese theedoos: “Voor jou!” Ik had geen idee wat hier de bedoeling van was. Thee dronk ik vroeger vrij fanatiek, nu niet meer zo. Chinees heb ik een tijdje gestudeerd, nu niet meer zo. “Nee, het is voor je pijpen. Je wilt toch een pijpenkist maken? Dan hoef je die van Michael niet meer te gebruiken.” Aha, dat was dus het plan: Michael heeft een metalen koffertje met pokerchips en ik had laten vallen dat ik die chips zou willen verwijderen om er pijpen voor terug te stoppen. Dat was volgens hem -en dus ook nu ook haar- niet de bedoeling.

Vol goede moed ging ik aan de slag! Het weer was mooi, de doos lonkte me tegemoet en ik pakte m’n gereedschapjes.
Ziehier de doos: kitscherig rood met Chinese versiering en teksten.
Afbeelding
Afbeelding

Grasschrift is niet m’n sterkste punt (sowieso snap ik weinig van dat Chinese schrift), alleen het eerste van de drie grote teken is duidelijk het teken voor ‘goud’. En is dat allereerste teken in de bovenste regel nou het teken voor ‘weg’: dao? Dan even aan de binnenkant kijken.
Afbeelding

Het derde teken van links is hao ‘goed’, het vijfde van links (meteen rechts van de bloem) is bijzonder: de oude variant van het teken voor ‘(keizer)rijk’ guó. Hmm, deze tekst en doos komt uit Taiwan dus. Nog lastiger dan gewoon Chinees. M’n conclusie was snel genomen: de versieringen en teksten zijn niet interessant genoeg dus de doos moet opgekalefaterd worden. M’n vrouw probeert het nog dapper (“Dan zeg je toch dat er in het Chinees staat dat het om pijptabak gaat?” “Schat, eronder staat ‘from the finest and tender raw tea leaves’, dus daar kom ik niet mee weg”), maar hier kan ik niet met goed fatsoen mee komen aanzetten op een bijeenkomst.
Ik rammel wat aan de doos en zie dat de bovenkant al gaat loslaten. Ik haal de overgebleven dozen thee eruit evenals het piepschuim dat onder de zijdeachtige stof stof zit en bekijk de binnenkant. Hier kunnen wel een paar pijpen in!
Afbeelding

Ik bedenk snel waarvoor ik de doos zou willen gebruiken. Het moet een doos worden dat ik direct kan pakken en meenemen. Vervolgens moet ik dan in staat zijn om twee weken te overleven met enkel deze inhoud. Dus naast pijpen wil ik er ook een tamper in hebben (neemt niet zoveel ruimte in) en een blik tabak (neemt weer wat meer ruimte in). Of twee (nog meer ruimte!). En een pijpenstoeltje. En natuurlijk geen aansteker vergeten! Of zullen lucifers ook goed genoeg zijn? Nee, de pijp Zippo moet ook mee kunnen.

Vol goede moed ga ik aan de slag. Als eerste haal ik de gewatteerde bovenkant eraf, want die zit toch al los.
Afbeelding
Of in ieder geval: voor de helft, want bij het trekken blijkt dat de andere helft nog heel goed vastzit. Na wat trekken en sjorren komt ‘ie tenslotte helemaal los. Ik ga de bovenkant maar even schuren want dat ziet er niet zo heel goed uit.
Afbeelding
Oei, het schuren maakt het er niet beter op. Dit was natuurlijk niet de bedoeling! Ik denk dat ik de kist maar opnieuw van een jasje moet voorzien.
Hard zit ik te denken hoe ik dat nou het beste kan aanpakken. Inpakpapier? Kaftpapier? De plaatselijke boekhandel kan me ook niet verder helpen; vandaag is het blijkbaar even geen meedenk-dag. In arren moede ga ik naar de overkant naar de DoeHetZelf-zaak van het dorp. Ik leg daar het probleem voor: kist bekleden, moet er chique uitzien, het liefst een houtnerf en een mooie kleur en ook nog eens zelfklevend; dat zou namelijk wel erg makkelijk zijn voori emand met twee linkerhanden zoals ik. Ik verwacht gezucht of een smalende glimlach, maar krijg een licht verbaasd gezicht te zien: “O, dan neem je toch zo’n rol die achter je staat? Zelfklevende folie, verkrijgbaar in steen- of houtkleur.” Ik kijk achter me. Is dit Banana Split? Heeft iemand zojuist een heel rek neergezet met het artikel dat ik zo dringend nodig heb? Ik denk dat ik ineens in God ga geloven: wat een Deus Ex Machina! Dolgelukkig huppel ik de winkel uit en m’n huis in. In de tuin ga ik meteen wild aan de slag.
Eerst eens een makkelijk kant proberen: de onderkant. Ik neem meteen de zijkanten mee. Binnen een paar minuten zit dat zelfklevende spul erop en ik moet zeggen: ik ben onder de indruk van m’n eigen kunsten. Mijn opa de meubelmaker zou misschien zelfs trots op me zijn!
Afbeelding
Gestaag ga ik door want ik heb de smaak goed te pakken. De achterkant kost wat moeite maar komt er toch goed uit te zien, de bovenkant was blijkbaar niet goed genoeg geschuurd: ik zie nog veel bobbels die ik niet meer wegkrijg.
Afbeelding
Als de doos rondom beplakt is, moet ik eerlijk zeggen dat ik toch tevreden ben met het resultaat: op een afstandje lijkt het warempel echt op een houten kistje als je het niet zou weten!
Afbeelding

Dan wordt het tijd voor een mooi slotstuk: het beslag. Ooit had de vrouw een verfkistje dat ze wegdeed. Voordat het bij het grofvuil ging had ik snel nog alle scharnieren eraf gehaald, evenals het slot, het handvat en andere zaken. Nu was het nog een kwestie van dat erop zetten en dan kon de kist ingericht worden.
Afbeelding

Het handvat was passen en meten. Uiteraard moest ‘ie precies in het midden zitten, anders was het niet prettig tillen. Ondanks m’n ongeduld lukte het om ‘m perfect te plaatsen.
Afbeelding
Afbeelding
Dan nu de sluiting. Die moet ook goed in het midden. halverwege het schroeven zie ik dat de schroefjes wel erg ver de doos inkomen. Als de deksle nog dicht moet, moet ik 't wel op de juiste manier erop zetten. Maar uiteindelijk lukt het.
Afbeelding

Door naar het volgende; de schuivende staven die de doos open moeten houden. Helaas wilde dat niet lukken: de kist moet daarvoor dieper zijn en echt van hout. De krachten nu waren te groot en de vleugelmoeren gingen de doos beschadigen. Ook de rubberen pootjes kreeg ik er niet op. De spijkers ging te diep, misschien dat ik dat op een later moment nog eens probeer.

En zo liep het grootste deel van het project ten einde: de buitenkant van de kist is gereed.
Afbeelding

Tentatief legde ik er vast wat pijpen in om te zien hoeveel ik nou zou kunnen meenemen. Hieronder zien jullie een eerste poging.
Afbeelding

Hmm, de Calabash neemt wel heel veel ruimte in beslag. Eens kijken wat het wordt als ik die weghaal, dan kunnen wat meer pijpen mee. Zie hier een overzicht van de pijpen die ik het liefst rook. Althans, er zijn natuurlijk een paar afvallers: de corncobs, de Zeniths, de Genods, helaas is er voor hen nog steeds geen plek. Maar twee weken moet ik met deze pijpen zeker kunnen redden:
Afbeelding

Uiteindelijk valt me op dat de hoogte van de kist dusdanig is dat ik wel een tweede laag zou kunnen maken.
Afbeelding

Maar goed, uiteindelijk zal ik een indeling willen maken van piepschuim, en dat overtrekken met stof zodat het schuim de pijpen niet aantast. Helaas heb ik geen geschikt piepschuim gevonden dus het project heeft nog niet een einde gevonden. Ik ben driftig gaan zoeken maar kan nergens iets vinden van piepschuim. Bij de Doe Het Zelf winkel hebben ze uiteraard wel piepschuim om je zolder te isoleren, maar dat kost dan €8 voor een hoeveelheid platen waar ik wel twintig kisten mee kan inrichten. EN het moet natuurlijk wel een beetje een sport blijven: gaat het me lukken om een koffer te maken van voornamelijk afvalspullen? En zal die koffer dan kunnen wedijveren met het kunststukje van BBN?

Wordt vervolgd!

Gebruikersavatar
Bananabox-Ninja
Berichten: 4615
Lid geworden op: 29 aug 2012 13:04
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Bananabox-Ninja » 17 jun 2014 15:16

Rob schreef:Er is één persoon die zeer regelmatig terugkomt in m’n dromen en dat is Bananabox-Ninja...En zal die koffer dan kunnen wedijveren met het kunststukje van BBN?
Wordt vervolgd!
Wow Rob, dus jij was het waarom ik zo slecht sliep! :mrgreen:

Ziet er al heel goed uit, chapeau!

En wedijveren? Ik denk het wel.
Ben benieuwd naar je verdere avonturen hiermee :)
An item at rest cannot be stopped.
Float like a butterfly, sting like a ninja.

"Ninja des forums"

Gebruikersavatar
Calinero
Berichten: 2394
Lid geworden op: 28 mar 2013 22:31
Locatie: Den Haag

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Calinero » 17 jun 2014 15:17

Dat ziet er fantastisch uit, Rob!! Ik ben benieuwd naar het vervolg! =D>
Van alles wat ik ooit verloren ben mis ik mijn verstand het meest!

Godfrey59

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Godfrey59 » 17 jun 2014 15:19

Netjes . Ik vindt de chinese tekens wel wat hebben . Maak je gewoon iedereen wijs dat er pijpen staat geschreven :lol:


Godfrey

Gebruikersavatar
St Patrick
Berichten: 4382
Lid geworden op: 20 nov 2010 12:54

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door St Patrick » 17 jun 2014 15:26

Erug netjes.... ziet er erg chauffie uit... =D> =D> =D>
*****Wie de pijp niet rooken kan, heeft er het Vermaak niet van*****

kiske

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door kiske » 17 jun 2014 16:21

Bijzonder fraai. Ik heb de indeling in mijn koffer met foam gemaakt waarin ik latjes heb gestoken. Daar een fraai stofje losjes overheen en klaar.

Gebruikersavatar
Kees Flake
Berichten: 2998
Lid geworden op: 17 nov 2012 16:27
Locatie: dongen

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Kees Flake » 17 jun 2014 16:37

Mooie koffer ben benieuwd naar eindresultaat.
De grootste rijkdom is tevreden zijn met weinig.

gr. kees Flake

Gebruikersavatar
Martin Romijn
Berichten: 3319
Lid geworden op: 23 sep 2009 14:19
Locatie: Leerdam
Contacteer:

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Martin Romijn » 17 jun 2014 17:01

Fraai !
Afbeelding pijpen, tampers, en meer...

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5605
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Wowbagger » 17 jun 2014 17:21

Tip voor het piepschuim: van die matjes om in de tuin mee te kunnen knielen tijdens het tuinieren. Zoiets als dit:
Afbeelding

En nog een tip: Die Ranger staat er helemaal niet mooi in, die zou in mijn koffer moeten liggen... :wink:

Gebruikersavatar
MilleLuci
Berichten: 4430
Lid geworden op: 09 mei 2012 21:52
Contacteer:

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door MilleLuci » 17 jun 2014 18:44

Impressed!! Bubbels uit folie, klein speldenprikje en pffft luft eruit!
Gaaf hoor.
Zonnige Groet,

Magistrale Glinstering vanuit Emotie
Mille Luci
Afbeelding

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 2138
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Dukdalf » 17 jun 2014 19:19

Mooi project Rob, met nu al veelbelovende resultaten en een erg leuke intro. Heb je ook nachtmerries waarin PRF-leden de hoofdrol spelen :wink: ? Over het schuim is al het nodige gezegd, maar echt piepschuim ('styrofoam') zou ik niet nemen. Vroeg of laat heb je een korrel van die ellende in je mondstuk zitten. Restjes schuim haalde ik nog wel eens bij het Leids Matrassenhuis aan de Lange Mare, maar ik lees net dat die zaak helaas verleden tijd is. Neemt niet weg dat je bij een vergelijkbare beddenzaak of een meubelstoffeerder waarschijnlijk voor wat koffiegeld of zelfs helemaal voor niks een paar bruikbare stukken schuim kunt halen.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 13767
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Bommel » 17 jun 2014 19:57

Dit project ziet er al goed gelaagd uit Rob.
En met dat schuim voor de binnenkant komt het ook wel goed.
Kijk maar eens op een grote weekmarkt, vaak staat daar een verkoper die schuim verkoopt in diverse dikten en dichtheid.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Geoff
Berichten: 1456
Lid geworden op: 03 feb 2012 17:08
Locatie: Turnhout, België

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Geoff » 17 jun 2014 20:00

Knap gedaan, hoor!!! =D>
“Nowhere in the world will such a brotherly feeling of confidence be experienced as amongst those who sit together smoking their pipes.”
- The Results and Merits of Tobacco, 1844, Doctor Barnstein -

Bruyère
Berichten: 248
Lid geworden op: 10 feb 2010 20:29
Locatie: Mechelen - België

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Bruyère » 17 jun 2014 20:29

Weer steekt die lichte jaloezie de kop op :)
Heel erg mooi!
Naar het schijnt zijn er ook niet-pijprokers... Raar...

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 22:14

Bananabox-Ninja schreef:Ziet er al heel goed uit, chapeau!
En wedijveren? Ik denk het wel.
Ben benieuwd naar je verdere avonturen hiermee :)
Een compliment van de meester! :oops:

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 22:15

Godfrey59 schreef:Netjes . Ik vindt de chinese tekens wel wat hebben . Maak je gewoon iedereen wijs dat er pijpen staat geschreven :lol:
Er staat toch echt "tea leaves" onder, dus ik ben benieuwd wie ik er mee kan foppen!

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 22:16

kiske schreef:Bijzonder fraai. Ik heb de indeling in mijn koffer met foam gemaakt waarin ik latjes heb gestoken. Daar een fraai stofje losjes overheen en klaar.
Wat voor foam heb jij gebruikt? Waar heb je 't gekocht?

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 22:18

Wowbagger schreef:Tip voor het piepschuim: van die matjes om in de tuin mee te kunnen knielen tijdens het tuinieren. Zoiets als dit:
Afbeelding
Fantastisch! Waarom bedenk ik dat zelf niet? Ik heb zojuist de mijne in de tuin bekeken. Wie zou 'm missen als 'ie ineens weg was? Hmm, er zitten al wel flinke deuken in, ik denk dat ik dan maar een nieuwe ga kopen...
Wowbagger schreef:En nog een tip: Die Ranger staat er helemaal niet mooi in, die zou in mijn koffer moeten liggen... :wink:
Weet je 't zeker? Ik zou 'm zelf zo missen... Maar wees gerust, ik kan je uit ervaring vertellen dat alleen al dromen erover al geweldig is!

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 22:25

MilleLuci schreef:Impressed!! Bubbels uit folie, klein speldenprikje en pffft luft eruit!
Gaaf hoor.
Euh, er zit geen lucht onder. Het is door de haast gewoon heel beroerd geschuurd en daardoor bobbelig.

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 14496
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Eliminator » 17 jun 2014 23:18

Fraaie koffer waar ik zeker toekomst in zie, zoals reeds gezegd, op de meeste markten staat wel een kraampje met allerhande soorten foam.
Verder een ge-wel-dig intro, een smile van oor tot oor ! :lol: (T)
Afbeelding

Gebruikersavatar
janneman
Berichten: 6322
Lid geworden op: 14 feb 2009 17:17
Locatie: Sittard
Contacteer:

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door janneman » 17 jun 2014 23:25

Dat ziet er uit als een prachtig project Rob, al ga ik je schatkistje wel missen...

In plaats van de schuiven om het deksel in een bepaalde stand open te houden zou je ook plat lint kunnen overwegen, zoiets als wat je met de kerst wel her en der ziet opduiken. Gewoon van kist naar deksel een strip van gewenste lengte, en lijmen met eventueel een nietje erdoor. Het lint kan bij dichgtdoen naar binnen gevouwen worden, simpel zat.

Denk ook nog even aan de optie van vakken zoals pijpendozen in winkels die hebben, gewoon met wat strippen karton: twee recht, eentje schuin daartussen. Het voordeel van vakken in plaats van schuim is dat verschillende vormen pijpen erin passen, uitgesneden schuim is min of meer vast van vorm. Het nadeel van vakken is iets meer rammelen, maar tegen stof en karton in plaats van tegen elkaar...
Groet, Janneman

youtube pijp-rook-filmpjes: http://www.youtube.com/user/oeoek1?feature=mhee
mijn 'pijpenboek': http://members.home.nl/j.kusters/PIJPENBOEK.htm
mijn pijpenrek: viewtopic.php?f=41&t=1822

Gebruikersavatar
smoorder
Dichter des Forum
Berichten: 1085
Lid geworden op: 23 apr 2009 12:43
Locatie: Mechelen B

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door smoorder » 17 jun 2014 23:30

je hebt rare dromen, Rob :shock: :)

maar de tussenstand mag er zeker al zijn :)

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 17 jun 2014 23:43

janneman schreef:Dat ziet er uit als een prachtig project Rob, al ga ik je schatkistje wel missen...

In plaats van de schuiven om het deksel in een bepaalde stand open te houden zou je ook plat lint kunnen overwegen, zoiets als wat je met de kerst wel her en der ziet opduiken. Gewoon van kist naar deksel een strip van gewenste lengte, en lijmen met eventueel een nietje erdoor. Het lint kan bij dichgtdoen naar binnen gevouwen worden, simpel zat.

Denk ook nog even aan de optie van vakken zoals pijpendozen in winkels die hebben, gewoon met wat strippen karton: twee recht, eentje schuin daartussen. Het voordeel van vakken in plaats van schuim is dat verschillende vormen pijpen erin passen, uitgesneden schuim is min of meer vast van vorm. Het nadeel van vakken is iets meer rammelen, maar tegen stof en karton in plaats van tegen elkaar...
Ik heb inderdaad het lintje dat er van oorsprong inzat er weer in teruggelijmd.
En maak je geen zorgen: het kistje blijft het kistje met daarin toch een paar belangrijke pijpen zoals een fraaie Winslow, een paar fraaie Zeniths en natuurlijk de Genods en m'n enige Peterson.

Gebruikersavatar
richard75
Berichten: 292
Lid geworden op: 25 dec 2013 22:17
Locatie: Spijkenisse
Contacteer:

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door richard75 » 17 jun 2014 23:44

Nice!!! Ik krijg meteen de kriebels....

*SCHAAAAAAT! Had jij niet zo'n grote theedoos gezien bij de recyclewinkel laatst????*
"Gun Bruyere een tweede ronde, weggooien is zonde!"

"Een pijp is voor een onrustige ziel gelijk aan de liefkozingen van een moeder bij haar zieke kind"
Indiaans gezegde

Gebruikersavatar
MfOx
Berichten: 1747
Lid geworden op: 21 apr 2012 15:15
Locatie: Ommelanden

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door MfOx » 18 jun 2014 10:47

IJzersterk.

Mooi project =D>

Gebruikersavatar
Jos
Berichten: 5666
Lid geworden op: 25 okt 2009 18:34
Locatie: Groot Mokum

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Jos » 18 jun 2014 11:26

Mijn bewondering om zo'n droomkoffer te maken..
spuit elf des forumsdoctorate of pipe smoking - Pipe Smoking Universityzwembadpas specialist
correcte zwembadpas met pijp: http://www.youtube.com/watch?v=SgZJkgP90uI
wegens mijn immuniteit op dit forum is het Heren Moderators niet toegestaan mijn berichten te wijzigen of te verwijderen

Gebruikersavatar
dArtagnan
Berichten: 158
Lid geworden op: 10 aug 2013 23:35
Locatie: Haarlem

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door dArtagnan » 19 jun 2014 21:31

Met recht een DROOMkoffer!
"Een pijp roken is meer dan wat gedroogde bladeren in een uitgeboord stuk hout proppen en daar de brand in jagen."

kiske

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door kiske » 19 jun 2014 21:41

Rob schreef:
kiske schreef:Bijzonder fraai. Ik heb de indeling in mijn koffer met foam gemaakt waarin ik latjes heb gestoken. Daar een fraai stofje losjes overheen en klaar.
Wat voor foam heb jij gebruikt? Waar heb je 't gekocht?
Sorry, Ik lees dit nu pas.

http://www.schuimrubber.nl/

Ik heb een en ander gewoon op maat laten komen.

Gebruikersavatar
Rob
Berichten: 1336
Lid geworden op: 10 aug 2009 00:58
Locatie: Voorhout

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door Rob » 19 jun 2014 22:23

Dit ziet er fantastisch uit: http://www.schuimrubber.nl/advieswijzer ... 31_x_2_cm/
Twee hiervan laten komen, uitsparingen eruit drukken, stofje eroverheen en klaar is het! Dan kan ik twee lagen met pijpen maken en misschien een extra uitsparing voor de tabak.

kiske

Re: Vlijtig thuiswerk: de Koffer

Bericht door kiske » 19 jun 2014 22:27

Fijn je ermee te kunnen helpen! Succes!

Plaats reactie