Luys schreef:TrutEliminator schreef:Cool een titel,... hoewel, weet dat ik de mooiste niet ben, maar 'Ghost Eli'
Dank je, monitor en toetsenbord onder de thee.
Luys schreef:TrutEliminator schreef:Cool een titel,... hoewel, weet dat ik de mooiste niet ben, maar 'Ghost Eli'
is niet erg , dat er soms wat afwijking op de vragen zitten , is dan ook in één keer mee genomen in mijn hersenen dat dit alles kan gebeuren bij een pijpje van hout of niet .Sidekickelvis schreef:Wellicht een wat ongelukkig gekozen formulering. Ik bedoelde dat je een meerschuimer niet eerst hoeft in te roken om ze van een goeie koollaag te voorzien. Naast beter roken is de koollaag er voornamelijk om het hout te beschermen. Dat is in een meerschuimer niet nodig want die zijn niet van hout. De vraag van Smidje ging over inroken, niet over het wel of niet ontstaan van een koollaag in een meerschuimen pijp.magicmarcello schreef: Dat er in een meerschuimer geen noemenswaardige koollaag zou kunnen ontstaan is echt onzin!
Voor de zekerheid altijd een beetje inroken is nooit verkeerd natuurlijk. Om de pijp te leren kennen en omdat het geen kwaad kan.
Dat herken ik en ben dat met je eens, een nieuwe pijp rook ik sindsdienArclaud schreef:Mijn laatste aanwinsten heb ik bij wijze van probeersel van begin af volgestopt en gerookt. Ik merk dat de koollaag zich onderin de ketel minder goed vormt. Het is ook meestal daar dat ik met het roken begin te 'worstelen': de pijp gaat vaker uit. Ik ga die pijpen nu voor slechts de helft stoppen in een poging onderin wat meer koollaag te krijgen.
Trouwens helemaal op de bodem krijg ik bij geen enkele pijp een mooie laag. Ik probeer telkens helemaal leeg te te roken, maar er resten steeds enkele onverbrande kruimels. Verder roken leidt tot hete as in de bek, en dat is NIET aangenaam!
Ik heb nog een paar recepten.MaartenS schreef:Zou ook graag weten waarmee de binnenkant van de ketel of het roer in te smeren .
Honing in Rum opgelost b.v. maar hoeveel giet je in de ketel ?
En hoe dik of dun zonder dat het een kiederzooi word.
Wat zijn de trucks , mogelijkheden of recepten en verhoudingen..
Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren?? Vind het alle twee prima smaken... maar om het nou in mijn pijp te stoppen.... Ugh, mijn maag draait om bij de gedachte!rivulus schreef: De Organische methode, polupair in Amerika:
The recipe I've seen here a lot is sour cream and buttermilk mixed 50-50, then add pharmaceutical charcoal capsules (dumped out) crushed to a fine powder and mixed in until you get a good opaque paint-like material (quantity?). Then you apply it with a tiny artists paint brush.
Het mengel is nodig om schimmel tegen te gaan, het zou na opdrogen geen smaak meegeven.
Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
Bij vroegere familie vrienden heette dat werkers pap... maar toen bliefte ik nog geen karnemelk.Arno schreef:Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
Het heet hier ,,postruuf,, karnemelk of melk aan de kook met boekweitgrutten , met spekjes en stroop , lekker!!!!Arno schreef:Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
Hier heet het naast 'kruudmoes' ook 'melkmoes'. Vreselijk spul. M'n moeder maakt het wel eens en ze geniet ervan, net als enkele anderen in de familie, maar ik vind 't niks! (het aanzicht alleen al )meindert schreef:Het heet hier ,,postruuf,, karnemelk of melk aan de kook met boekweitgrutten , met spekjes en stroop , lekker!!!!Arno schreef:Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
Maar daar is het warm toch? Kruudmoes is koud.. Heb ooit een hap genomen uit pure nieuwsgierigheid en dat was geen goed idee..meindert schreef:Het heet hier ,,postruuf,, karnemelk of melk aan de kook met boekweitgrutten , met spekjes en stroop , lekker!!!!Arno schreef:Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
Ik ken kruudmoes als warm voor avond eten, of koud voor ontbijt... en ergens tussen in voor de lunch.Arno schreef:Maar daar is het warm toch? Kruudmoes is koud.. Heb ooit een hap genomen uit pure nieuwsgierigheid en dat was geen goed idee..meindert schreef:Het heet hier ,,postruuf,, karnemelk of melk aan de kook met boekweitgrutten , met spekjes en stroop , lekker!!!!Arno schreef:Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...Deadl0ck schreef:Volgens mij is het koud in de hel... zijn er echt mensen die een 50/50 mengsel van zure room en karnemelk in de pijp smeren??
We raken volkomen off-topic maar we kunnen dus stellen dat kruudmoes overeenkomsten heeft met pizza?Deadl0ck schreef:Ik ken kruudmoes als warm voor avond eten, of koud voor ontbijt... en ergens tussen in voor de lunch.Arno schreef:Maar daar is het warm toch? Kruudmoes is koud.. Heb ooit een hap genomen uit pure nieuwsgierigheid en dat was geen goed idee..meindert schreef:Het heet hier ,,postruuf,, karnemelk of melk aan de kook met boekweitgrutten , met spekjes en stroop , lekker!!!!Arno schreef: Er zijn zelfs mensen die karnemelk eten in combi met rookworst, spek, rozijnen, een hoop kruiden en gort. Het heet "kruudmoes" en de vader van Ellen is er gek op...
Ja, dat herken ik. Maar meer dan 'net te vreten' werden die koeken nooit.Bommel schreef:Bij ons thuis heette het gewoon grutten en ik vrat het niet, in ieder geval de pap versie.
De wat ingedikt drap in stukken gesneden en gebakken vond ik wel te hagelen met stroop....