Overzicht tabakssoorten

Daar is het laatste woord nog niet over gesproken...
sim
Berichten: 148
Lid geworden op: 17 jun 2015 11:30
Locatie: Leuven

Re: Overzicht tabakssoorten

Bericht door sim » 19 mei 2017 13:30

Teneinde wat ervaring op te doen met opmaak in html en css, heb ik een tekst online gezet die ik ooit eens heb geschreven voor een Amerikaanse vriend die pas begon pijp te roken. Hij gaat over pijptabak en staat hier.
Je mag natuurlijk commentaar geven op de html of de layout.
Love makes men sail from shore to shore, so doth tobacco.
'Tis fond love often makes men poor, so doth tobacco.

Gebruikersavatar
Kiske
Berichten: 342
Lid geworden op: 06 mei 2017 16:11
Locatie: Veldhoven.

Re: Overzicht tabakssoorten

Bericht door Kiske » 24 mei 2017 21:59

Mooi en uitgebreid beschreven.

Nu is het voor de "oudgedienden" op dit forum welliswaar bijna regel om voor dit soort info de posts van Arno erop na te slaan. Maar een bijdrage vanuit een andere hoek kan zaken enkel vervolledigen en ervoor zorgen dat Arno scherp blijft!

Thx!
Do no harm, but take no shit.

Gebruikersavatar
NoneNicer
Berichten: 961
Lid geworden op: 23 jan 2016 22:46
Locatie: Lisse

Re: Overzicht tabakssoorten

Bericht door NoneNicer » 19 jul 2018 22:56

Omdat bij de soorten ook belangrijk is om te weten hoe deze reageren op de factor tijd tijdens bewaren, is hier een link naar een geweldig artikel van Chuck Stanion over hoe tabak rijpt:
https://www.smokingpipes.com/smokingpip ... bacco-ages

Gebruikersavatar
Ribbon
Berichten: 3466
Lid geworden op: 29 mar 2010 19:45
Locatie: Goeree-Overflake

Re: Overzicht tabakssoorten

Bericht door Ribbon » 19 jul 2018 23:23

Leuk stuk, bedankt voor het delen.

Toch zou ik graag een lans willen breken voor Burley. Vaak wordt, net als in dit stuk, het succesvol rijpen van tabak afgemeten aan het suikergehalte. Logischerwijs zijn Virginia's een goede investering als je ze langer op de plank houdt. Toch blinken Burley's (ondanks hun lage suikergehalte) in mijn ogen uit in het lang smaakvast blijven. Virginia's veranderen qua smaak in positieve zin terwijl latakia na ong. 10 jaar bewaren vaak toch wel aan kracht inboeten. Burley blijft daarentegen qua smaak vrijwel gelijk. Dit zorgt in mijn ogen af en toe voor verrassende smaakbelevingen.
Ooit had ik het genoegen een blikje Erinmore Flake uit de Murray's periode te roken. Door de jaren heen was fruitige topping/casing vervaagd tot een flauw achtergrondsmaakje. Hierdoor kwamen de smaken van de gebruikte tabakken des te meer naar voren. Vooral de chocolade/nootachtige Burley was 'de ster van de show' terwijl de Virginia's zorgden een heerlijke zoetige mellow bijrol. Het was een van de lekkerste blends die ik ooit heb gerookt.

Daarom vind ik niet alleen de ontwikkeling van smaak als gevolg van het suikergehalte, maar ook zeker het vast kunnen houden van smaak door de jaren heen vermeldenswaardig.
Huidige rotatie:SG Squadron Leader, Dunhill London Mixture (2012), Condor Blended, McClelland Christmas Cheer 2008, C&D Old Joe Krantz (2010)

Plaats reactie