Pagina 50 van 50

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 17:56
door Wowbagger
Ik wens jullie er veel plezier mee. Brrrrrr....

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 18:03
door robvoorburg
Asmodeus schreef:Ja heerlijk. En zoals altijd weer malser en vetter dan ooit.


:lol:

Lekker en gezond visje, om de smaak goed te beleven at
ik ze zonder ui.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 19:16
door Asmodeus
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Ja heerlijk. En zoals altijd weer malser en vetter dan ooit.


:lol:

Lekker en gezond visje, om de smaak goed te beleven at
ik ze zonder ui.

Eens, ui overheerst. Ik eet ze het liefst in twee happen van het staartje.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 23:48
door Dukdalf
Bij de visboer eet ik ze ook zo van de staart, omdat voorgesneden ui bijna net zo snel oxideert als haring. Aan de andere kant is een ragfijn gesneden uitje vers van de plank wat mij betreft toch de perfecte begeleider van een zoute haring. Plus dat glaasje jenever natuurlijk :D .

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:19
door robvoorburg
Dukdalf schreef:Bij de visboer eet ik ze ook zo van de staart, omdat voorgesneden ui bijna net zo snel oxideert als haring. Aan de andere kant is een ragfijn gesneden uitje vers van de plank wat mij betreft toch de perfecte begeleider van een zoute haring. Plus dat glaasje jenever natuurlijk :D .


Indertijd stond er op het Noordplein in Rotterdam een stalletje
't Haantje meen ik en daar at ik de haring vers van het mes,
droom er nog van, zo lekker.
Bedenk dat de haring lang niet overal zo goed is en de kans
dat je oude voor nieuwe verkocht wordt aanwezig is.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:28
door robvoorburg
Denk dat ik het onderstaande al eens heb achtergelaten, maar ja
inmiddels veel nieuwe leden erbij.

Haringtartaar:

Voor 20 stuks. Meng in een kom een eetlepel ragfijn gehakte ui,
een eetlepel ragfijn gehakte wortel, 1 el. grof gehakte peterselie
(de platte) 1/2 el grof gehakte kappertjes, 2 el mayonaise.

Voeg naar smaak wat cayenne peper toe. Snijd de haring tot
tartaar, dat gaat verrassend snel en meng het met het
bovenstaande.

Op warme toast een traktatie.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:59
door robvoorburg
Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 19:07
door Asmodeus
robvoorburg schreef:Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 19:11
door robvoorburg
Asmodeus schreef:
robvoorburg schreef:Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 21:54
door The_Undertaker
robvoorburg schreef:Denk dat ik het onderstaande al eens heb achtergelaten, maar ja
inmiddels veel nieuwe leden erbij.

Haringtartaar:

Voor 20 stuks. Meng in een kom een eetlepel ragfijn gehakte ui,
een eetlepel ragfijn gehakte wortel, 1 el. grof gehakte peterselie
(de platte) 1/2 el grof gehakte kappertjes, 2 el mayonaise.

Voeg naar smaak wat cayenne peper toe. Snijd de haring tot
tartaar, dat gaat verrassend snel en meng het met het
bovenstaande.

Op warme toast een traktatie.


Tevens meteen even in de PRF-WPDS-receptenbak geknikkerd :mrgreen:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 21:57
door The_Undertaker
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 22:13
door Asmodeus
The_Undertaker schreef:
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

My thoughts exactly. Het is goor en achteloos.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 02:21
door Eelco
Een fijne curry van aardappel, bloemkool, tomaat en chana dhal, gekruid met knoflook, gember, pepertje, sjalotje, zwarte kardemom, piment, venkel- en korianderzaad, kurkuma. Daarna onverwacht een vrijkaartje voor een klassiek concert gekregen en in de zaal gemerkt dat dit toch niet het meest ideale eten vlak voor een concert is, als u begrijpt wat ik bedoel.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 02:26
door The_Undertaker
Een heuse kakofonie? :lol:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 09:08
door robvoorburg
Asmodeus schreef:
The_Undertaker schreef:
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

My thoughts exactly. Het is goor en achteloos.


Nog zoiets waar ik van afknap, wanneer ik te lange
nagels met rouwranden zie bij de "specialist".

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 09:11
door Jos
Eelco schreef: in de zaal gemerkt dat dit toch niet het meest ideale eten vlak voor een concert is, als u begrijpt wat ik bedoel.


Als het dan maar op de maat van de muziek gaat

winden_zpse32a7d1e.jpg

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 19 jun 2017 09:54
door Tobias Tobit
Nog even voor de haring liefhebbers en de vraag uitjes of niet het volgende artikel:

Zo combineer je haring: uitje bij de vis is 'barbaars' http://nu.nl/eten-en-drinken/4771536/zo ... baars.html (via @NUnl)

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 jun 2017 12:31
door The_Undertaker
Ah, we hebben het wel telkens over Hollandse nieuwe, maar blijkbaar is het Deens of Noors...

http://www.ad.nl/economie/hij-is-er-weer-de-noorse-euh-hollandse-nieuwe~a3e4d584/

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 jun 2017 13:56
door Asmodeus
The_Undertaker schreef:Ah, we hebben het wel telkens over Hollandse nieuwe, maar blijkbaar is het Deens of Noors...

http://www.ad.nl/economie/hij-is-er-weer-de-noorse-euh-hollandse-nieuwe~a3e4d584/

Ach, het smaakt er niet minder om. Net als de ontdekking van meester W., dat Cypriotische latakia eigenlijk Izmir latakia is.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 22 jun 2017 17:28
door Bommel
Vaak is het de overdaad dat schaad, zo ook met het verfoeide uitje op de haring.
Ik ben wars van visboeren die een ferme schep uit op de haring pleuren en dit mengsel dan verpakken om het mee te nemen voor thuis, wat wij vaak doen.
Onze visboer....al jaren bekroond met het test cijfer 8.5 en 9.....pakt dat gelukkig anders aan.
Men krijgt een fraai plastic potje waarin ter plaatse de uiterst fijn gehakte ui in verdwijnt, op de gok genoeg voor de bestelling en dat wordt ook nogeens apart in een papierenzakje gedaan.
De haring bestelling wordt vers schoongemaakt, echter op drukke dagen liggen er enkele klaar, echter nooit te veel.
Ik vermoed dat deze een buffer zijn om de snelheid erin te houden.
Wetende hoe voorzichtig hij met zijn producten omgaat zit de versheid wel snor.
En bij thuiskomst wordt het consumeren.
Haring met ui is heerlijk maar noet teveel uit.
Ik doe een klein streepje ui van staart tot waar ooit de kop heeft gezeten tussen de twee helften.
Niks barbaars aan, alleen een delicatesse combinatie omdat de haring overheerst.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 22 jun 2017 19:15
door robvoorburg
Sommige (en naar mijn idee vaak de beste) haringtentjes hebben
na enige weken nieuwe haring (aanvankelijk zijn ze nog te vet)
uit het zuur.
De schoongemaakte haring laten ze in het zuur met o.a. uien
en mosterdzaad marineren.
Vraag er eens naar!

Tot op de dag van vandaag kan ik niet zeggen aan welke van
de twee ik de voorkeur geef, alle twee goddelijk.

n.b. een rolmops uit een glazen potje is een slap aftreksel
van een "nieuwe" zure haring.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 13 jul 2017 18:16
door Jos
Vandaag, voor het eerst in mijn leven, een Zeeuwse bolus op.
Tot mijn verwondering smaakte het helemaal niet naar stront. Integendeel, bijzonder lekker!