Pagina 50 van 54

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 17:56
door Wowbagger
Ik wens jullie er veel plezier mee. Brrrrrr....

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 18:03
door robvoorburg
Asmodeus schreef:Ja heerlijk. En zoals altijd weer malser en vetter dan ooit.


:lol:

Lekker en gezond visje, om de smaak goed te beleven at
ik ze zonder ui.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 19:16
door Asmodeus
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Ja heerlijk. En zoals altijd weer malser en vetter dan ooit.


:lol:

Lekker en gezond visje, om de smaak goed te beleven at
ik ze zonder ui.

Eens, ui overheerst. Ik eet ze het liefst in twee happen van het staartje.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 16 jun 2017 23:48
door Dukdalf
Bij de visboer eet ik ze ook zo van de staart, omdat voorgesneden ui bijna net zo snel oxideert als haring. Aan de andere kant is een ragfijn gesneden uitje vers van de plank wat mij betreft toch de perfecte begeleider van een zoute haring. Plus dat glaasje jenever natuurlijk :D .

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:19
door robvoorburg
Dukdalf schreef:Bij de visboer eet ik ze ook zo van de staart, omdat voorgesneden ui bijna net zo snel oxideert als haring. Aan de andere kant is een ragfijn gesneden uitje vers van de plank wat mij betreft toch de perfecte begeleider van een zoute haring. Plus dat glaasje jenever natuurlijk :D .


Indertijd stond er op het Noordplein in Rotterdam een stalletje
't Haantje meen ik en daar at ik de haring vers van het mes,
droom er nog van, zo lekker.
Bedenk dat de haring lang niet overal zo goed is en de kans
dat je oude voor nieuwe verkocht wordt aanwezig is.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:28
door robvoorburg
Denk dat ik het onderstaande al eens heb achtergelaten, maar ja
inmiddels veel nieuwe leden erbij.

Haringtartaar:

Voor 20 stuks. Meng in een kom een eetlepel ragfijn gehakte ui,
een eetlepel ragfijn gehakte wortel, 1 el. grof gehakte peterselie
(de platte) 1/2 el grof gehakte kappertjes, 2 el mayonaise.

Voeg naar smaak wat cayenne peper toe. Snijd de haring tot
tartaar, dat gaat verrassend snel en meng het met het
bovenstaande.

Op warme toast een traktatie.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 18:59
door robvoorburg
Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 19:07
door Asmodeus
robvoorburg schreef:Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 19:11
door robvoorburg
Asmodeus schreef:
robvoorburg schreef:Lang geleden ben ik met een goede vriend naar een korte
kookcursus geweest, gegeven door een aimabel mens.
Toch herinner ik mij zijn woede uitbarsting nog als de
dag van gisteren toen we "aan de slag wilden".

Gvd. eerst je klauwen grondig wassen! Nooit vergeten,
ook kruisbesmetting is zoiets dat hij stevig
inpeperde, geen idee meer wat we die avond gefabriekt
hebben, maar de boodschap is al 40 jaar blijven hangen.

Vanmorgen heb ik bij de slager een stukje vlees gekocht.
Hij haalt het uit de koeling, snijdt het af en legt het op
de weegschaal (plastic eronder) de juffrouw rekent met
mij af en ik stap tevreden naar buiten.

Bij de kaasboer verloopt het anders, hij snijdt de kaas in
plakken, verpakt en rekent af.
Met de handen waarmee hij mijn geld heeft aangeraakt
gaat hij aan de slag met de volgende klant zag ik.

Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 21:54
door The_Undertaker
robvoorburg schreef:Denk dat ik het onderstaande al eens heb achtergelaten, maar ja
inmiddels veel nieuwe leden erbij.

Haringtartaar:

Voor 20 stuks. Meng in een kom een eetlepel ragfijn gehakte ui,
een eetlepel ragfijn gehakte wortel, 1 el. grof gehakte peterselie
(de platte) 1/2 el grof gehakte kappertjes, 2 el mayonaise.

Voeg naar smaak wat cayenne peper toe. Snijd de haring tot
tartaar, dat gaat verrassend snel en meng het met het
bovenstaande.

Op warme toast een traktatie.


Tevens meteen even in de PRF-WPDS-receptenbak geknikkerd :mrgreen:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 21:57
door The_Undertaker
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 17 jun 2017 22:13
door Asmodeus
The_Undertaker schreef:
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

My thoughts exactly. Het is goor en achteloos.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 02:21
door Eelco
Een fijne curry van aardappel, bloemkool, tomaat en chana dhal, gekruid met knoflook, gember, pepertje, sjalotje, zwarte kardemom, piment, venkel- en korianderzaad, kurkuma. Daarna onverwacht een vrijkaartje voor een klassiek concert gekregen en in de zaal gemerkt dat dit toch niet het meest ideale eten vlak voor een concert is, als u begrijpt wat ik bedoel.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 02:26
door The_Undertaker
Een heuse kakofonie? :lol:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 09:08
door robvoorburg
Asmodeus schreef:
The_Undertaker schreef:
robvoorburg schreef:
Asmodeus schreef:Dat doet me denken aan de viswinkel hier vlakbij. Uitbaatster maakt haring schoon met rubber handschoenen aan, rekent met de handschoenen aan af en wisselt geld in de kassa. Vervolgens zie ik diezelfde handschoenen een stuk zalm in de vitrine betasten. Daarnaast zijn er nog andere redenen waarom ik al jaren niet meer in deze winkel kom.



Jij bent een uitzondering, het volk heeft niet in de
gaten hoe zaken met voeten getreden worden.


Dit soort dingen is mij nog niet eerder opgevallen. Wel iets waar ik op let. Niet zo zeer omdat ik bang ben dat ik een enge ziekte op zal lopen door het eten van iets wat met minder frisse handen in aanraking is geweest, maar gewoon om het principe. Als je dan tóch de moeite neemt om keurig met de zaken om te gaan, doe het dan ook écht. Wanneer je daar achteloos in bent, zal er op het product ook wel iets aan te merken zijn, en vaak is dat dan ook het geval.

My thoughts exactly. Het is goor en achteloos.


Nog zoiets waar ik van afknap, wanneer ik te lange
nagels met rouwranden zie bij de "specialist".

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 18 jun 2017 09:11
door Jos
Eelco schreef: in de zaal gemerkt dat dit toch niet het meest ideale eten vlak voor een concert is, als u begrijpt wat ik bedoel.


Als het dan maar op de maat van de muziek gaat

winden_zpse32a7d1e.jpg

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 19 jun 2017 09:54
door Tobias Tobit
Nog even voor de haring liefhebbers en de vraag uitjes of niet het volgende artikel:

Zo combineer je haring: uitje bij de vis is 'barbaars' http://nu.nl/eten-en-drinken/4771536/zo ... baars.html (via @NUnl)

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 jun 2017 12:31
door The_Undertaker
Ah, we hebben het wel telkens over Hollandse nieuwe, maar blijkbaar is het Deens of Noors...

http://www.ad.nl/economie/hij-is-er-weer-de-noorse-euh-hollandse-nieuwe~a3e4d584/

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 20 jun 2017 13:56
door Asmodeus
The_Undertaker schreef:Ah, we hebben het wel telkens over Hollandse nieuwe, maar blijkbaar is het Deens of Noors...

http://www.ad.nl/economie/hij-is-er-weer-de-noorse-euh-hollandse-nieuwe~a3e4d584/

Ach, het smaakt er niet minder om. Net als de ontdekking van meester W., dat Cypriotische latakia eigenlijk Izmir latakia is.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 22 jun 2017 17:28
door Bommel
Vaak is het de overdaad dat schaad, zo ook met het verfoeide uitje op de haring.
Ik ben wars van visboeren die een ferme schep uit op de haring pleuren en dit mengsel dan verpakken om het mee te nemen voor thuis, wat wij vaak doen.
Onze visboer....al jaren bekroond met het test cijfer 8.5 en 9.....pakt dat gelukkig anders aan.
Men krijgt een fraai plastic potje waarin ter plaatse de uiterst fijn gehakte ui in verdwijnt, op de gok genoeg voor de bestelling en dat wordt ook nogeens apart in een papierenzakje gedaan.
De haring bestelling wordt vers schoongemaakt, echter op drukke dagen liggen er enkele klaar, echter nooit te veel.
Ik vermoed dat deze een buffer zijn om de snelheid erin te houden.
Wetende hoe voorzichtig hij met zijn producten omgaat zit de versheid wel snor.
En bij thuiskomst wordt het consumeren.
Haring met ui is heerlijk maar noet teveel uit.
Ik doe een klein streepje ui van staart tot waar ooit de kop heeft gezeten tussen de twee helften.
Niks barbaars aan, alleen een delicatesse combinatie omdat de haring overheerst.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 22 jun 2017 19:15
door robvoorburg
Sommige (en naar mijn idee vaak de beste) haringtentjes hebben
na enige weken nieuwe haring (aanvankelijk zijn ze nog te vet)
uit het zuur.
De schoongemaakte haring laten ze in het zuur met o.a. uien
en mosterdzaad marineren.
Vraag er eens naar!

Tot op de dag van vandaag kan ik niet zeggen aan welke van
de twee ik de voorkeur geef, alle twee goddelijk.

n.b. een rolmops uit een glazen potje is een slap aftreksel
van een "nieuwe" zure haring.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 13 jul 2017 18:16
door Jos
Vandaag, voor het eerst in mijn leven, een Zeeuwse bolus op.
Tot mijn verwondering smaakte het helemaal niet naar stront. Integendeel, bijzonder lekker!

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 25 jul 2017 20:47
door robvoorburg
Eten is iets dat ik van kinds af aan graag doe, ik kon mij als
jochie van zeven verheugen op de gebraden kip met toe-
behoren die mijn moeder 's avonds op tafel toverde, die
lol van het genieten van eten heeft mij nooit verlaten.
(n.b. kip was in de jaren 50 van de vorige eeuw een
luxe product, inclusief levertjes en nek kwam deze
aan de deur.)
Een kip werd toen nog geen "scharrelkip" genoemd,
alle kippen scharrelden immers en dat proefde je,
eveneens aan de eieren.


Of de roll-cake die mijn zus maakte, met de zelfgemaakte
jam ertussen van mijn moeder, hemels. Het hele huis
rook ernaar wanneer ze ermee bezig was.

Eten dus, het is iets dat ik niet zie als een opgave en heb er
steevast altijd de tijd voor genomen er iets van te maken,
eenvoudig, of juist iets meer verfijnd, het is een aardige
rustgevende bezigheid iets te maken dat smaakt en bovendien
overwegend goed is voor je lichaam.
Duur? Valt best mee, denk erover na en je vind zoveel
mogelijkheden om de kosten te beperken. En die enkele keer
dat je uit de band springt moet dat kunnen.

Vanavond wist ik mij te trakteren op biefstuk, met champignons,
knoflook, rode ui en wat peterselie erover, heerlijk vind ik dat
bij tijd en wijle.
Ik wist dat champignons goed zijn, maar toen ik eens nader keek
blijken het "gezondsheidsbommen"te zijn.

Eten ervaar ik als het genieten van een goede pijp, strakjes komt
de herfst weer, het vooruitzicht weer eens een fazanten hen te
kopen bij de poelier en deze met zuurkool op tafel te zetten is
zo'n vooruitzicht waar ik me op kan verheugen.
Aan dit beest zit geen gram vet teveel, ze heeft immers zelf haar
voedsel bijeengescharreld.

Neem de tijd voor je voedsel, Maarten, Wilfred en ondergetekende
zijn je een beetje voorgegaan, gooi de fabrieksmeuk zoveel
mogelijk overboord!

Doen!

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 26 jul 2017 00:05
door The_Undertaker
En ter aanvulling, het kan soms zo'n aangename, bijna meditatieve bezigheid zijn. Koken. Gewoon even met 1 ding (je eten) tegelijk bezig zijn ipv zoals zo vaak gedurende de dag met 5 verschillende dingen en dan ook nog collega's die aan je kop komen drammen. Koken is voor mij echt een rustmomentje in de dag. Ik erger me er dan ook keer op keer weer aan wanneer mensen niet geloven of zich verbazen over het feit dat ik als vrolijke vrijgezel vrijwel dagelijks (op af en toe een keer frieten van de snackbar na) kook voor mezelf.
De laatste tijd schiet het Jannemaniaans tafeldekken er bij in, maar ook even een rustmoment om aan tafel te eten kan ik erg waarderen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 26 jul 2017 00:23
door Eliminator
Kan het alleen maar eens zijn met bovenstaande berichten.
Zo kookte ik in het verleden alleen in het weekend en in de vakantie, de werkdagen nam Mme deze taak op zich.
Maar sinds geruime tijd kook ik dagelijks. Na het vaststellen van mijn diabetes ook de keuze gemaakt gezonder en vooral verser te eten.
Geen Knorr, Conimex of andere hulpmiddelen meer, maar zelf aan de slag 'from scratch'.
En het bevalt me goed, iets meer werk, wellicht ietsjes duurder, maar zeker lekkerder en vooral zo veel meer voldoening.
Wat goede kruidenmixen doen wonderen (ben erg gecharmeerd van de kruidenmixen van Jonnie Boer) en goed gereedschap !
Dat geldt voor elke klus, ook zeker in de keuken.
Een nieuw messenblok, keukenmachine, en voor je het weet valt dat 'iets meer werk' eigenlijk best mee.
Ook voor mij geldt, geen noodzakelijke verplichting, maar een mooi rustmomentje.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 aug 2017 00:08
door Eliminator
Na vele weken uitsluitend met verse producten gewerkt te hebben en alles zelf in elkaar gedraaid te hebben, vandaag *dingdong*-pizza.
Calzone voor twee, best wel weer eens lekker !
Een keer zondigen mag best, vanaf morgen weer terug in het gareel.
Het bevalt nog altijd, leve het internet, waar ik dagelijks weer nieuwe dingen vind.
Vanaf de eerste dag van de grote ommezwaai nog geen twee dagen hetzelfde gegeten, dat alleen al houdt het leuk en zorgt voor een nieuwe uitdaging.

Had alleen gehoopt dat het ook wat meer zou doen aan de kilo's, dat gaat tergend langzaam en met up's en down's, maar goed.
Daar was het dan ook niet om te doen.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 aug 2017 01:08
door Eelco
Wij zijn dus verhuisd van Hildesheim (DE) naar Nijmegen (NL). Gisteren aangekomen, overnacht in de caravan voor het lege huis, en vanochtend is de verhuiswagen met alles wat we bezitten aangekomen. De rest van de dag hebben we kasten opgebouwd, verhuisdozen geleegd en vooral heen en weer geschoven (we denken nu precies te weten wat waar is). We hebben een zithoek, een soort eethoek, en een matras (vanochtend bezorgd) om op te slapen (ons oude bed wordt logeerbed). Na of eigenlijk tijdens zo'n drukke dag zou eten bestellen of halen een logische keuze zijn. Ik heb gewoon een snelle maaltijd in elkaar gedraaid: spaghetti aglio, olio e peperoncino, erbij een salade van ijsbergsla, venkel, waspeen, paprika en kidneybonen. Morgen is de keuken een van de prioriteiten, daarna wordt er weer echt gekookt.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 aug 2017 15:14
door Dukdalf
Risotto met kip en geroosterde courgette, inmiddels een regelmatig terugkerend item hier.

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 05 aug 2017 19:13
door robvoorburg
Eliminator schreef:Na vele weken uitsluitend met verse producten gewerkt te hebben en alles zelf in elkaar gedraaid te hebben, vandaag *dingdong*-pizza.
Calzone voor twee, best wel weer eens lekker !
Een keer zondigen mag best, vanaf morgen weer terug in het gareel.
Het bevalt nog altijd, leve het internet, waar ik dagelijks weer nieuwe dingen vind.
Vanaf de eerste dag van de grote ommezwaai nog geen twee dagen hetzelfde gegeten, dat alleen al houdt het leuk en zorgt voor een nieuwe uitdaging.

Had alleen gehoopt dat het ook wat meer zou doen aan de kilo's, dat gaat tergend langzaam en met up's en down's, maar goed.
Daar was het dan ook niet om te doen.


Ik ben geen deskundige, maar jouw lichaam moet eraan wennen dat
er andere zaken binnenkomen en dat vraagt tijd en geduld, het kan
niet anders dat je er op termijn de vruchten van gaat plukken en een
keer zondigen moet je doen, ik las verhalen van mensen die net als jij
het roer omgooiden en na verloop van tijd voedselrotzooi dermate
ontwent waren geraakt, dat die keer zondigen niet meer beviel.

=D>

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Geplaatst: 06 aug 2017 08:41
door Paasei
Af en toe zondigen moet zelfs, volgens mijn dietiste, anders hou je het niet vol.
Hier was het gisteren weer, zoals elke zaterdagochtend, weegochtend en maten we exact 45 kilo er af.
Dat zijn we dan gaan vieren in de pizzahut met een pizzabuffet (all you can eat pizza met een keuze van zes of acht verschillende die men blijft aanvoeren)

- Eigenlijk zijn we de verjaardag van Lex (4 augustus) daar gaan vieren ;-) -

De hoeveelheden die ik daar dan eet, zijn uiteraard pakken lager als vroeger (de helft? of nog minder...)