Wat paft de schot ? - deel 2

Naast het pijproken natuurlijk ...
Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3168
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Asmodeus » 11 mar 2017 15:44

Op witvis, zoals heilbot of tong vind ik witte peper ook lekkerder dan zwarte peper, en in de gehaktvulling van worstenbroodjes.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 12906
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Bommel » 11 mar 2017 18:19

Anders dan men zal verwachten heb ik weinig van mijn werkgever in huis.
Maar wel een pepermolen die het geweldig doet......al jaren.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 915
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: RE: Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Tobias Tobit » 11 mar 2017 19:57

Bommel schreef:Anders dan men zal verwachten heb ik weinig van mijn werkgever in huis.
Maar wel een pepermolen die het geweldig doet......al jaren.

En de vijzel! Die heb ik namelijk op jouw aanraden in huis gehaald.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

robvoorburg
Berichten: 11269
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor robvoorburg » 11 mar 2017 20:16

Mogelijk even aan de aandacht ontslipt..

Gebruikersavatar
Janno
Berichten: 1689
Lid geworden op: 29 aug 2014 00:14
Locatie: Dieren
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Janno » 11 mar 2017 20:23

Vandaag een Afrikaanse stoofpot met pinda en zoete aardappel
You get what you tolerate

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 12906
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: RE: Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Bommel » 11 mar 2017 23:45

Tobias Tobit schreef:
Bommel schreef:Anders dan men zal verwachten heb ik weinig van mijn werkgever in huis.
Maar wel een pepermolen die het geweldig doet......al jaren.

En de vijzel! Die heb ik namelijk op jouw aanraden in huis gehaald.


En inderdaad DE vijzel, een pracht.
Ook een fraai messenhouder incl koksmessen en een slijpsteen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 12906
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Bommel » 12 mar 2017 21:16

Mme heeft vandaag forel in pakketje gemaakt.
Uiterst hemels lekker.

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 4846
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Wowbagger » 12 mar 2017 21:39

Op verzoek van mijn moeder vandaag bij haar risotto gemaakt. In dit geval met kip en champignons.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 4846
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Wowbagger » 14 mar 2017 18:23

Moest even snel vandaag. Derhalve gisteren alvast groenten-tomatensoep gemaakt, en vandaag voorzien van tortelini. Afbakstokbroodje erbij en klaar.

Gebruikersavatar
Dukdalf
Berichten: 1977
Lid geworden op: 18 okt 2011 08:08

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Dukdalf » 14 mar 2017 18:29

In navolging van Wowbagger: risotto met kip en champignons, en courgette.

Gebruikersavatar
NoneNicer
Berichten: 743
Lid geworden op: 23 jan 2016 22:46
Locatie: Lisse

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor NoneNicer » 14 mar 2017 18:36

Spaghetti carbonara met salade omdat vrouw en kind ziek zijn en dit er altijd ingaat.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3168
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Asmodeus » 16 mar 2017 18:48

We hebben de zelfgemaakte kimchi eens geproefd met wat rijst en kip. Heel lekker en zeer, zeer scherp. De kleuter was minder enthousiast. 'Nooit meer scherpe stinkgroentens !'

Afbeelding

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 915
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Tobias Tobit » 16 mar 2017 19:31

Is het echt zo scherp geworden? Bij mij is het lekker pittig maar zeker niet zeer zeer scherp.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3168
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Asmodeus » 16 mar 2017 19:49

Ja, ik vond het wel heftig. Volgende keer iets minder gochugaru.

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 915
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Tobias Tobit » 16 mar 2017 20:25

Heb je meer gebruikt dan ik? Ik heb die kruiden laatst ook hier door de Goulash gedaan. Lekker maar niet te pittig. Misschien ben ik geconditioneerd door alle makan pedis van mijn vrouw?
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3168
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Asmodeus » 16 mar 2017 20:34

Ik heb ongeveer 3/4 van dat zakje van jou gebruikt voor ca. 2 kilo groenten. Misschien ben ik er ook wel niet meer zo aan gewend. Voordat mijn zoon er was kookte ik veel peperiger.

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 449
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Hildesheim (Duitsland)
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Eelco » 17 mar 2017 01:37

Ik ben een liefhebber van spinazie, maar dan wel vers en zo rauw mogelijk - de ondefinieerbare textuur van diepvriesspinazie met of zonder 'bloep' heeft niets te maken met verse spinazie ('wilde spinazie' met stelen, verkrijgbaar bij de Turk, is overigens het summum). Stamppot rauwe spinazie is zo mogelijk nog lekkerder dan stamppot andijvie.

Snijbiet is nog wat steviger dan spinazie, maar heeft een vergelijkbare smaak. Deze week weer ontzettend genoten van deze pilao met spinazie en tomaat, maar dan dus met snijbiet - en fenegriek voor de nootachtige component.

Een weekje eerder heb ik rauwe wilde spinazie vermengd met bosui, pepertje en geraspte kaas, en dit in een calzone gevouwen. Je moet moeite doen om die calzone dicht te krijgen, maar na een kwartier in de oven (hoogste stand) is de spinazie beetgaar gestoomd. En dat is - heb ik ontdekt - de lol van een calzone. Het is niet zomaar een dichtgeklapte pizza, maar een geweldige manier om bladgroente te stomen en te serveren.

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 915
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Tobias Tobit » 17 mar 2017 10:12

Das wel iets meer dan ik heb gebruikt. Was ongeveer 20gr per kilo aangeraden. Desondanks denk ik toch dat het ook op gewenning aankomt. Ik heb nog een schepje zo door de tomatensoep geroerd en dat was ook niet heftig. Toch maar eens minderen met die sambal hier.
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

robvoorburg
Berichten: 11269
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor robvoorburg » 17 mar 2017 18:29

Zojuist, makkelijk, eenvoudig, snel en best lekker:
rolmops op bruin volkorenbrood uit de rooster.

Gebruikersavatar
NoneNicer
Berichten: 743
Lid geworden op: 23 jan 2016 22:46
Locatie: Lisse

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor NoneNicer » 17 mar 2017 20:43

Risotto met ham, courgette, tomaat en ui. Met wat kaas en witte wijn. Dochterlief: 'Mama, bedankt voor het lekkere eten' schattig hoor!

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 4846
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Wowbagger » 17 mar 2017 22:11

robvoorburg schreef:Zojuist, makkelijk, eenvoudig, snel en best lekker:
rolmops op bruin volkorenbrood uit de rooster.

Smaken verschillen gelukkig, maar ik moet er niet aan dénken Rob. Rillingen lopen me over de rug.

Gebruikersavatar
Eelco
Berichten: 449
Lid geworden op: 07 dec 2013 00:00
Locatie: Hildesheim (Duitsland)
Contacteer:

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Eelco » 18 mar 2017 01:55

Vanavond een fijne Thai curry met zelfgemaakte currypasta (een goede staafmixer is goud waard). Later op de avond had ik ineens zin in bitterballen - ik heb een doos zelfgemaakte vegetarische bitterballen met champignonragout in de vriezer. Ik heb het bij drie fikse ballen gelaten, maar zou rustig meer naar binnen kunnen hebben gewerkt.

robvoorburg
Berichten: 11269
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor robvoorburg » 19 mar 2017 19:09

Captains table.
Zag gisteren een potje piccalilly in het schap staan bij de
super van Johnny Boer. € 3,69.
Het wordt tijd het weer eens is zelf te maken, want voor
bovenstaand bedrag in zo'n klein potje wordt je een poot
uitgedraaid en zelf gemaakt meestal/altijd lekkerder.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 12906
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Bommel » 20 mar 2017 00:17

robvoorburg schreef:Captains table.
Zag gisteren een potje piccalilly in het schap staan bij de
super van Johnny Boer. € 3,69.
Het wordt tijd het weer eens is zelf te maken, want voor
bovenstaand bedrag in zo'n klein potje wordt je een poot
uitgedraaid en zelf gemaakt meestal/altijd lekkerder.


Graag je recept Rob.
Wil wel eens een potje Robvoorburgse piccalilly proberen.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 915
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: RE: Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Tobias Tobit » 20 mar 2017 08:53

robvoorburg schreef:Captains table.
Zag gisteren een potje piccalilly in het schap staan bij de
super van Johnny Boer. € 3,69.
Het wordt tijd het weer eens is zelf te maken, want voor
bovenstaand bedrag in zo'n klein potje wordt je een poot
uitgedraaid en zelf gemaakt meestal/altijd lekkerder.

Ja! Hier ook interesse!
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

robvoorburg
Berichten: 11269
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor robvoorburg » 20 mar 2017 14:21

Bommel schreef:
robvoorburg schreef:Captains table.
Zag gisteren een potje piccalilly in het schap staan bij de
super van Johnny Boer. € 3,69.
Het wordt tijd het weer eens is zelf te maken, want voor
bovenstaand bedrag in zo'n klein potje wordt je een poot
uitgedraaid en zelf gemaakt meestal/altijd lekkerder.


Graag je recept Rob.
Wil wel eens een potje Robvoorburgse piccalilly proberen.


Een paar jaar geleden heb ik het recept al eens in dit topic
geplaatst. Het is nogal een verhaal, maar mocht je het niet
terug kunnen vinden, dan wil ik het best nogmaals
achterlaten, laat maar horen.

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 7512
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor The_Undertaker » 20 mar 2017 14:25

Ik citeer:

robvoorburg schreef:PICCALILLY of TAFELZUUR.

Geopende en gesloten potten altijd in de koelkast bewaren. In gesloten toestand circa 4 maanden
houdbaar.

Met de groenten kan je varieren als de totale hoeveelheid maar circa 500 gram is.


Nodig:

3 potjes met schroefdeksels, schoongemaakt in heet sodawater;
1 kleine ui;
1 kleine rode paprika;
100 gram bloemkoolroosjes;
1 stuk broccoli;
100 gram komkommer;
75 gram zout;
2 zakjes gemalen mosterdzaad (of de zaadjes zelf vijzelen)
1 eetlepel koenjit;
1 theelepel kerriepoeder;
40 gram bloem;
4 eellepels suiker;
1 teen knoflook;
1 eetlepel gembersiroop;
1 eetlepel olie, 1/2 liter azijn.


De groenten in stukjes snijden;

Overdoen in een pan met het zout. 2 liter water toevoegen en in
5 minuten knappend gaar koken. In een vergiet storten en afspoelen
met koud water.

In een kommetje doen: mosterdpoeder, kerriepoeder, koenjit, bloem en
suiker. Goed door elkaar roeren. Knoflook er boven uitpersen. Al roerende
gembersiroop, olie en 3 eetlepels azijn toevoegen. Blijven roeren tot een
gladde pap ontstaat. Nog 3 a 4 eetlepels azijn erdoor roeren.

In een pan de rest van de azijn aan de kook brengen. Al roerende het kruiden-
papje toevoegen.
Zachtjes 2 minuten laten doorkoken, af en toe roeren. Iets laten afkoelen.

Groenten door de mosterdsaus scheppen en doorroeren tot alles goed gemengd
is. De piccalilly in de schone, droge potten scheppen.
Zet de datum op de pot!

De potten ten minste twee weken dicht laten, zodat de smaken goed kunnen
intrekken.


Dat geciteerd hebbende, misschien toch eens stilaan alle recepten die ergens voorbijkomen, verzamelen in een (gesloten) topic tzt. :-T
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle

robvoorburg
Berichten: 11269
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor robvoorburg » 20 mar 2017 14:33

Waarvoor dank UT.

Gebruikersavatar
Bommel
Berichten: 12906
Lid geworden op: 11 okt 2009 16:32
Locatie: Alphen aan den Rijn

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor Bommel » 20 mar 2017 17:01

Dank UT voor het naar boven halen van het recept.
Ik meen mij te herinneren het idee van een recepten topic ooit geopperd te hebben, maar de animo was gering.
Echter lijkt het mij wel handig een soort van naslag te hebben, dus een voorstander heb je. :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
The_Undertaker
Administrator
Berichten: 7512
Lid geworden op: 22 nov 2012 17:37

Re: Wat paft de schot ? - deel 2

Berichtdoor The_Undertaker » 20 mar 2017 17:17

Bommel schreef:Dank UT voor het naar boven halen van het recept.
Ik meen mij te herinneren het idee van een recepten topic ooit geopperd te hebben, maar de animo was gering.
Echter lijkt het mij wel handig een soort van naslag te hebben, dus een voorstander heb je. :lol:

Geen idee wie het was, het was in ieder geval zéker niet mijn idee. Toch vind ik het zelf eigenlijk wel interessant en wil het verzamelen en bijhouden ervan tzt. ook wel op me nemen.
"The greatest difficulty is the mental resistance to things that arise, and the underlying assumption that they should not." - Eckhart Tolle


Terug naar “Andere hobbies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten