Pannen

Naast het pijproken natuurlijk ...
Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 13883
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Pannen

Berichtdoor Eliminator » 09 aug 2017 18:30

Als hij maar geen veeg uit de pan krijgt
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3437
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Pannen

Berichtdoor Asmodeus » 09 aug 2017 18:52

Of in de pan gehakt wordt

robvoorburg
Berichten: 11779
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Pannen

Berichtdoor robvoorburg » 09 aug 2017 19:15

Lachen jullie maar, met dit materiaal krijg ik geen panne!

Gebruikersavatar
Ignoro Iste
Berichten: 540
Lid geworden op: 26 okt 2011 17:39
Locatie: Maasbracht

Re: Pannen

Berichtdoor Ignoro Iste » 09 aug 2017 23:56

Geer höb allemaol 'n pan aaf.

robvoorburg
Berichten: 11779
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Pannen

Berichtdoor robvoorburg » 10 aug 2017 19:15

Ignoro Iste schreef:Geer höb allemaol 'n pan aaf.


I'm not with you.

Gebruikersavatar
Wowbagger
Berichten: 5083
Lid geworden op: 14 jun 2012 10:31

Re: Pannen

Berichtdoor Wowbagger » 11 aug 2017 11:00

Is het al tijd voor pannenbier?

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1078
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Pannen

Berichtdoor Tobias Tobit » 11 aug 2017 15:20

Zei daar iemand pan met bier? Afbeelding
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Ignoro Iste
Berichten: 540
Lid geworden op: 26 okt 2011 17:39
Locatie: Maasbracht

Re: Pannen

Berichtdoor Ignoro Iste » 11 aug 2017 19:56

robvoorburg schreef:
Ignoro Iste schreef:Geer höb allemaol 'n pan aaf.


I'm not with you.



In de/het Limburgse taal/dialect komt de uitdrukking voor "jij hebt een (dak)pan af" m.a.w. er ontbreekt iets in je bovenkamer.

'Geer höb allemaol 'n pan aaf' betekent dus 'jullie hebben allemaal een pan af' oftewel 'jullie zijn allemaal gek'. :mrgreen:

robvoorburg
Berichten: 11779
Lid geworden op: 18 sep 2010 12:54
Locatie: 's-Gravenhage

Re: Pannen

Berichtdoor robvoorburg » 11 aug 2017 20:29

Dank voor de uitleg.

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 6864
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Pannen

Berichtdoor Arno » 20 aug 2017 17:59

Wat een k*tpan! Heb er blinde vinken, slavinken of hoe heten die krengen in liggen en alles bakt finaal aan.. Doe ik nou iets fout? Alles bakt veel erger aan als bij mijn vorige pan..

Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
Eliminator
Moderator
Berichten: 13883
Lid geworden op: 25 okt 2010 09:34
Locatie: Rotterdam

Re: Pannen

Berichtdoor Eliminator » 20 aug 2017 18:39

Eliminator schreef:Een pan moet, net als een pijp, ingewerkt worden, doe je dat met alle geduld zul je een betere pan hebben dan welke met anti/aanbaklaag dan ook.


Heb je dit gedaan Arno, of ben je hem gewoon gaan gebruiken ?
Google eens op "een nieuwe pan in gebruik nemen" en je vind voorbeelden in overvloed hoe je een nieuwe pan zover krijgt om zonder aan te bakken zijn werk gaat doen,.... ook zonder anti-aanbaklaag.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3437
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Pannen

Berichtdoor Asmodeus » 20 aug 2017 19:28

En gewoon even wennen aan een iets andere manier van koken. Volhouden Arno, dan heb je een pan die jou ruimschoots gaat overleven.

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 6864
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Pannen

Berichtdoor Arno » 20 aug 2017 19:34

Een gietijzeren pan moet je inwerken, maar zo een als ik heb toch niet? Hij bakt verder fantastisch maar echt al-les bakt aan.. Wat moet ik dan anders doen? Het vlees hoort bv. los te komen als het even in ligt, dus niet.. Ik gebruik de goede olie, laat de pan eerst goed warm worden en ga daarna bakken. Wat doe ik fout?
Afbeelding

Gebruikersavatar
Asmodeus
Berichten: 3437
Lid geworden op: 18 jul 2014 16:42
Locatie: Schiedam

Re: Pannen

Berichtdoor Asmodeus » 20 aug 2017 19:39

Nee volgens mij hoef je rvs niet te behandelen of 'in te rijden'. Het zal eerder een temperatuurverhaal zijn. Ik ben zelf meer van het gietijzer, maar mijn vader heeft al tenminste 38 jaar dezelfde rvs pannen waar hij vlees in bakt. TT zal wel goede tips hebben aangezien hij hier de Demeyre adept is

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1078
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Pannen

Berichtdoor Tobias Tobit » 20 aug 2017 20:35

Wat versta je onder goed warm? En was je vlees koud of op kamertemperatuur? Een pan is pas warm genoeg om te gaan gebruiken als je je hand binnen een seconde moet wegtrekken als je hem nog vijf centimeter van het bak oppervlakte houdt. Echt heet dus de olie moet eigenlijk net niet gaan roken als je hem erin gooit. Wat ook belangrijk is niet te snel willen draaien, als vlees vastzit aan de bodem bakt het vanzelf los je hoeft niet bang te zijn dat je vlees zwart wordt. Ook weer geen tien minuten laten liggen maar meestal na 1 tot 2 min komt het vlees vanzelf los. De eerste paar keer denk je dat je zolang staat te wachten maar dat is niet waar, 2 minuten is een eeuwigheid als je bakken met een anti aanbak laag gewend bent. Laatste tip die ik je kan geven zorg ervoor dat je vlees droog gedept is voor het in de pan gaat. Alles dus om te voorkomen dat de temperatuur te veel omlaag gaat. En een paar keer proberen, voor je het weet krijg je dit soort resultaten Afbeelding
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 6864
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Pannen

Berichtdoor Arno » 21 aug 2017 08:31

Tobias Tobit schreef:Wat versta je onder goed warm? En was je vlees koud of op kamertemperatuur? Een pan is pas warm genoeg om te gaan gebruiken als je je hand binnen een seconde moet wegtrekken als je hem nog vijf centimeter van het bak oppervlakte houdt. Echt heet dus de olie moet eigenlijk net niet gaan roken als je hem erin gooit. Wat ook belangrijk is niet te snel willen draaien, als vlees vastzit aan de bodem bakt het vanzelf los je hoeft niet bang te zijn dat je vlees zwart wordt. Ook weer geen tien minuten laten liggen maar meestal na 1 tot 2 min komt het vlees vanzelf los. De eerste paar keer denk je dat je zolang staat te wachten maar dat is niet waar, 2 minuten is een eeuwigheid als je bakken met een anti aanbak laag gewend bent. Laatste tip die ik je kan geven zorg ervoor dat je vlees droog gedept is voor het in de pan gaat. Alles dus om te voorkomen dat de temperatuur te veel omlaag gaat. En een paar keer proberen, voor je het weet krijg je dit soort resultaten


Bedankt voor de tips! Bij mij was de pan warm en niet heet.. Ik ga weer aan het proberen!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1078
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Pannen

Berichtdoor Tobias Tobit » 21 aug 2017 11:41

Succes en een vergeet niet oefening baart kunst
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.

Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 6864
Lid geworden op: 24 aug 2010 14:14
Locatie: Olst
Contacteer:

Re: Pannen

Berichtdoor Arno » 21 aug 2017 18:28

Tobias Tobit schreef:Succes en een vergeet niet oefening baart kunst


Thnx! Vandaag heb ik bami opgewarmd in de pan. Voorheen koekte zoiets van alle kanten aan maar nu had ik de pan eerst echt gloeiend heet laten worden en waarempel, het bakte fantastisch goed!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Tobias Tobit
Berichten: 1078
Lid geworden op: 03 mar 2015 12:23

Re: Pannen

Berichtdoor Tobias Tobit » 21 aug 2017 20:22

Het klinkt tegenstrijdig maar het werkt echt, veel kookplezier verder!
Tobias 6:8,9 indien iemand gekweld wordt van de duivel of boze geest, moet gij roken die voor die man of die vrouw, en hij zal niet meer gekweld worden.


Terug naar “Andere hobbies”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast